[USDJPY]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: majek »

ja włączyłem dzisiaj swój ospały mózg, zacząłem się wpatrywać w jeszcze szerszym przedziale i oto moje "złote myśli". Na wykresie miesięcznym widzimy odpowiednio 3 malejące wzrostowe fale .. można się dopatrzyć, że budowa ich trwała średnio ok. 4 lat.. podobnie jest ze spadkami : 2 dołki utworzone w ok. ceny 101.65 jak również dołek przy historycznym minimum w cenie ok. 80jenów za dolara również budowa ok. 4 lat .. i teraz podsumowanie : wg mnie wypada więc abyśmy w tym roku przestestowali minimum na 101.65 .. być może wsparcie to tym razem zostanie przełamane i ten globalny trend umacniania jena do dolara byłby nadal kontynuowany.
Czy to co napisałem ma jakiś sens ? trzyma się to kupy ? czekam na "krytykę"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Do tego co narysowałeś dodać dolną linię i bedziemy mieć trójkąt :)
Wybicie z niego zadecyduje gdzie pójdzie:)
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

piękniusio .. narazie wszystko wchodzi :P , teraz jeszcze tylko czekać na giełdy , wczoraj szybowały w góre - dzisiaj słońce podtopi im ten wosk na skrzydłach :mrgreen: a co za tym idzie kolejny zjazd uj .

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

majek pisze: wg mnie wypada więc abyśmy w tym roku przestestowali minimum na 101.65 ..
jestem tez tego samego zdania 101,65 mozliwe do osiagniecia...hmm i wydaje mi sie ze szybciej niz myslimy... :)
majek postawmy tam nasze TP :wink:

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

dhaetr_tech pisze:hmm wszystko pięknie fajnie. Ale mam pytanie z drugiej strony. Jakie widzicie zagrożenia? Co może się wydarzyć (realnie, bez odpowiedzi typu że za chwile w USA będzie BOOM) się trend się trwale odwróci?
pytasz o trend , ale o jaki termin Ci chodzi ? w długim terminie póki nieprzejdziemy 120 to obowiązywać będzie spadek , w średnim i krótkim myślę że póki jesteśmy poniżej 110 to "greezly" są bezpieczni;) a takie demolki jak dzisiaj miała miejsce na giełdach tylko mogą przyspieszać osiąganie coraz to niższych poziomów. Pewnie obniżki stóp o których ostatnio mówił Bernanke nastąpią szybciej niż nam się wydaje ;) a więc obecnie wszystko sprzyja dalszym szybkim zniżkom kursu.

Jedna rzecz która mi się przemieszcza po głowie to co na to wszystko Fukui , w końcu na jesieni o ile dobrze pamiętam w swoim wystąpieniu wyraził opinie, że nie spodobałby mu się kurs poniżej 105 , jakie to może mieć znaczenie ? i czy BOJ mógłby podjąć jakieś drastyczne kroki ? nie wydaje mi się .. a zresztą nie wiem :roll:

MohSETH
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MohSETH »

BOJ jedyne co może zrobić wychodząc naprzeciw rozwijającej się gospodarce to podnieść stopy procentowe... Wtedy mielibyśmy pięknego shorta;)
Lepiej nie zarobić niż stracić. Graj zawsze z trendem.

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

ja tam zaraz daje shorta na 3 pary z jenem, powinno leciec na łeb wszystko, trzeba poczekac tylko az sie troche odbije od dna , dać sella i isc spac:)

Awatar użytkownika
fenix777
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fenix777 »

fenix777 pisze:
fenix777 pisze: EDIT: Ciekawi mnie taki scenariusz: Na E/U następuje odbicie od którejś ze średnich np. 1.41 i Euro zaczyna się umacniać [w górę], a równocześnie U/J idzie w dół i następuje wzmocnienie jena. Ciekawe jak to wpłynie na Nasz WIG :)
Noi miałem racje.
Póki co spadki aż do 106.72 możliwe.
Tego posta powyżej pisałem 4 stycznia. TP osiągnięte, ale szykuje się korekta [ciagle spadać nie może]. To tyle [AT-średnie]...

EDIT: Żal mi laików...[o polskiej giełdzie]

http://gielda.onet.pl/0,1674169,wiadomosci.html
Morfeus do Neo:
"There`s a difference between knowing the path and walking the path"
Pomyśl na rynku forex o tym cytacie z filmu "Matrix".

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

przebąkujemy o 101,xx ale nikt nie mówił że to osiągniemy dzisiaj , jutro czy za 2 dni. Jakaś korekta byłaby nawet tu na miejscu teraz , ale na pewno wchodzenie w eLki bym się wstrzymał ... czasy nie pewne ;)

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

nie ma sie co oszukiwac mamy silny trend spadkowy,który nieubłaganie zmierza do kolejnego bardzo silnego wsparcia w okolicach 101,67 który byl osiagniety pod koniec stycznia 2005...widac to dobrze na 1week...
nie osiagniemy go na pewno od razu ale mysle ze jest to kwestia 2 moze 3 miesiecy...zalezy czy recesja sie poglebi w usa czy nie..uwazam równiez ze BOJ pozostawi stopy procentowe bez zmian na poziomie 0,5 % i głownym czynnikiem oslabiajacym usd/jpy beda swiatowe gieldy...poza tym w okolicach 103,65 jest tez takie mniejsze wsparcie do którego teraz własnie zmierzamy,byc moze tu wystapi jakies krótkotrwałe odreagowanie...ale spadki i to duze sa faktem. :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ