Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
Zephyr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Zephyr »

klonmarcin pisze:Zephyr napisał:
Ja na szybko skalpik - świeca zamykająca sie z H1 zostawila pin bara na m15 szybkie L na kilka pipsow- poza tym jest to strefa s/r - ewidentnie źle ustawiłem TP .. oj trzeba jeszcze popracowac

Wejście masz zbyt wczesne. A czy możesz wrzucać całe screeny - tzn. także z dolną skalą i lewym górnym rogiem? Jeśli chcesz zapisać screena bezpośrednio z mt4 to dajesz prawy przycisk myszy i opcja zapisz jako obraz.

Rozumie że chodzi Ci o to ze powinienem poczekać na ZL tak ? i bezpośrednio wchodzić na niej ?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Zephyr pisze:Rozumie że chodzi Ci o to ze powinienem poczekać na ZL tak ? i bezpośrednio wchodzić na niej ?
Tak - wcześniej wg mnie nie było sygnału na L. Albo wejście bezpośrednio na zl albo na następnej świecy m15 albo na tej testującej zl w momencie przebicia open po teście zl. Takie są opcje.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Zephyr
Stały bywalec
Stały bywalec

klonmarcin pisze:Tak - wcześniej wg mnie nie było sygnału na L. Albo wejście bezpośrednio na zl albo na następnej świecy m15 albo na tej testującej zl w momencie przebicia open po teście zl. Takie są opcje
Zapisuje w notatniku :)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

amoc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: amoc »

Obrazek
img upload

fota z m5 tak jak ja to widzialem w tym czasie :
ze sie wtrace dla mnie klasyczny test zl , nie widzialem wyzszych tf i wyszlo jak wyszlo....

Awatar użytkownika
Zephyr
Stały bywalec
Stały bywalec

fota z m5 tak jak ja to widzialem w tym czasie :
ze sie wtrace dla mnie klasyczny test zl , nie widzialem wyzszych tf i wyszlo jak wyszlo.
[/quote]

moim zdaniem drugie zagranie bardzo ryzykowne ponieważ ogólnie to mamy raczej wszystko eS. Bym narazie uważał :)

amoc
Stały bywalec
Stały bywalec

siema
gram to co widze a zwlaszcza jak scalpuje ...

kazdy interpretuje pewne poziomy na swoj sposob i dostosowuje pod siebie , dlatego na tak szybkim tf nie licze na 30 czy 100 pips a raczej na :
- precyzyjne wejscia z wyzszych tf
- wmiare szybkich scalpow ( stawka x 2 )

z reszta macie racje ryzykowne zagranie ale jak pisalem , byl mecz rozkojazenie ,zobaczylem ponownie okazje na scalp i wykozystalem bez straty :)

lecz jak to bywa nie zauwazylem kolejnejzeczy ze odbija sie od poziomu s/d ktory wczesniej wyznaczylem na m5 no ale w pore sie opamietalem :)

wrzucilem przyklad bo czasem mam wrazenie ze czytam w myslach Marcina bo poziom sie zgadzal a nawet ilosc pipsow :)

pozdro

Awatar użytkownika
Zephyr
Stały bywalec
Stały bywalec

Obrazek

zamkniemy się powyżej czy nie. Marcin myślisz że ma to istotne znaczenie co do jutrzejszych ruchów?

amoc
Stały bywalec
Stały bywalec

witam

alez piekne momo :) i nowa zl na d1 :)

czasem sie zastanawiam czemu czlowiek widzi dobry poziom do gry ale z pewnych powodow wychodzi wczesniej w obawie o negacje tego poziomu po czym sie okazuje ze zamiast 10 pips pewnych nie zlapal 150 kolejnych w tym samym ruchu :(

Michal87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Michal87 »

Amoc, trzeba się cieszyć z małych zwycięstw, ważne by dzień kończyć na plusie a nie na minusie.
Mój plan gry zakłada dzienny zysk na poziomie między 20 a 40 pipsów. Wczoraj zostawiłem dwie transakcje z większym SL , wlączyłem platformę i nie mogłem uwierzyć -> 332 pipsy na plusie ;d

Zablokowany