Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Wirus pisze:Zbyszku, dobrze zauważasz, wyciągasz prawidłowe wnioski, teraz tylko uwierz w siebie i zarabiaj! ;-) Czy prowadzisz jakąś statystykę transakcji?
Tak, prowadzę statystykę, wyniki mam proste - trejdy dograne do końca - 100 % przegranych, trejdy, które mogły wygrać , osiągając tp1, tp2 i 3 - przerwane zaraz po tym, jak zaczynały zarabiać.. :lol: :lol: :D
Wszystkie dotychczasowe konta - spalone, obecne strata 25% po miesiącu..
Jestem jednym z najgorszych i najbardziej psychicznie zachwaszczonych graczy jakich znam.... ale.. zmierzam , choć to paradoks, do profesjonalizmu i wiem o tym.
Dziennik od miesiąca prowadzę skrupulatnie. Czytając go można boki zrywać..
Jest dobrze 8) Piszę to bez cienia cierpienia i wstydu, wiem, że forex niszczył nie tylko mnie. Został wymyślony po to, by człowiek zmierzył się sam ze sobą, a to najtrudniejszy pojedynek :idea:
Nie wiem czy go zdarzę wygrać przez moim zgonem, ale będę próbował.

To ostatni wpis na forum -- dzisiaj.. Nara

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Stary, niczym się nie różnimy i wierz mi, wtopiłem w Forex już duże pieniądze. Również mam/miałem ten sam problem: najtrudniejsze jest pozwolić cenie dojść do TP. Kończy się tym, że człowiek siedzi przed kompem i boi się spuścić wzrok z ekranu choćby na chwilę.

Panaceum na taki stan rzeczy jest:
* grać mniejszymi kwotami (dość łatwo samemu stwierdzić przy jakiej maksymalnej dopuszczalnej stracie jesteś w stanie nie śledzić transakcji gałkowo)
* przygotować sobie miejsce do wejścia na rynek wcześniej patrząc na wykresy z wyższymi TF (nic tak nie dewastuje rachunku jak chęć odegrania się poprzez szybki skalping robiony ad-hoc)
* zrobić pułapkę na własnego diabła tzn. na siłę zakończyć kilka transakcji choćby na lekkim plusie i zamknąć kompa (nic tak nie deprymuje jak dość udane transakcje spieprzone na koniec dnia dwoma debilnymi wejściami), innymi słowy pozwolić sobie na chwilę poczucia, że jednak jest się wygranymi
* powiększyć SL -> zmniejszyć wielkość transakcji (to paradoksalne, ale jeśli wiesz lub masz mocne przekonanie o właściwym kierunku trendu (nawet tego z interwału M5) to zaczniesz osiągać dobre rezultaty nawet przy ratio 2/1 a nie 3/1)

Ale po co ja to wszystko mówię, przecież masz Stary więcej postów ode mnie. Nie łam się, ja gram na trzecim już podejściu i aktualnie mam obsuwę 9% na rachunku. Miałem więcej, ale się zmotywowałem, bo by mnie żona zabiła. Pokonam Forex, po prostu to wiem, inaczej nie wchodziłbym po raz trzeci.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

zbyszek_w pisze:Oczywiście , dzionek dopiero startuje i popyt może da radę wbić się w tą poniedziałkową czarnulkę... albo ją pożreć. Everything is possible on the market

dokładnie dlatego SL stoi i nic w tym względzie nie zamierzam ruszać ciągle biję się z myślami czy czekać na potwierdzenie świecą czy ładować zlecenia oczekujące ostatnio probuje oczekującymi jak wynik będzie katastrofalny to przejdę na świece. Lubię też grać jak poziom padnie i lecieć w kierunku :D dużo takich pozycji miałem i bilans jest bardzo korzystny
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

zbyszek_w pisze:Tak, prowadzę statystykę, wyniki mam proste - trejdy dograne do końca - 100 % przegranych, trejdy, które mogły wygrać , osiągając tp1, tp2 i 3 - przerwane zaraz po tym, jak zaczynały zarabiać
No cóż, mogę tylko powtórzyć: mnie pomógł rzut kostką i monetą:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=18695
Chodziło o sprawdzenie skuteczności losowej, więc transakcje musiały dojść do końca. Dzięki temu nauczyłem się nie zamykać ich przed czasem. Dodatkowo, prowadząc dziennik, widzę ile procent transakcji (zgodnych z założonym systemem, nie przerwanych!) mam na plus, ile na minus. Resztę załatwia mi statystyka. Nie martwię się, że mnie wywali na SL czy TS, bo per saldo i tak zyskam. Może trochę mniej, ale... może jednak trochę więcej, niż przy ręcznym zamknięciu ;-)

Spróbuj, Zbyszku, nauczyć się nie przerywać transakcji, choćby skały srały ;-) Trzymam za Ciebie kciuki.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

GBPUSD, wizje idioty

Sildra, Wirus,

dzięki chłopaki za wsparcie i rady. Pozwoliłem sobie na odsłonięcie swojej nędzy, bo staram się być uczciwy intelektualnie na forum. Ale przejdźmy do analiz..

Nie tak dawno , w polemice z Commaxem sugerowałem, że kabel się zesra i zjedzie 2 tysiące pipsów w dół.. Zakładałem wybicie z klina zwyżkowego. byłem w błędzie . Kabel zjechał raptem tylko tysiąc pipsów i nie chce spadać, podtrzymując trend boczny.... Zakładam więc silniejszą korektę w ramach trendu bocznego przed ewentualnym wybiciem w dół.. Zakładam, że obecnie tu jesteśmy w czasie budowanie struktury fali drugiej, czyli podażowej, która chyba jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa. Jeżeli mam rację, to 3 fala będzie najsilniejsza, co obrazuję na wykresie. Oczywiście to nie jest PA, tylko przygotowanie sobie miejsc, gdzie można się spodziewać zaistnienia jakiego sygnału PA.. Z dużym dystansem na to patrzę, ale skoro narysowałem, to daję..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Wiesz, jest takie dobre powiedzenie: nie będzie nigdy mędrcem ten kto w swoim życiu nie zaznał szaleństw i nie popełnił głupot.

Więc wszystko przed Tobą, jedno i drugie :)

A propos wykresu, to czasem warto wziąć pod uwagę wyższy TF, a wtedy Twoje spostrzeżenia nie wydadzą się już niedorzeczne. Tylko, czy jesteś skłonny otworzyć pozycję na rok :?: Zresztą totalna obsuwa dotyczyć to będzie również EU, które zjedzie jeszcze niżej niż brakujące tu 1000 pipisów (pewnie jeszcze 2000).

A biorąc pod uwagę wykres EUR/GBP wszystko układa się w logiczną całość. Otwieramy pozycję 1 LOT i za rok jedziemy na Bahamy :)
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Kabel może tworzyć oRGR; jeśli się potwierdzi poprzez przebicie niebieskiej linii, to zasięg może być 100 pipsów. To tak w krótkim terminie ;-)

PS Jak widać nie utworzył, tylko poleciał 100 pipsów w drugą stronę. Kierunek wyznaczyłem dobry, ino zwrot przeciwny ;-)

Obrazek

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: miniek987 »

Witam wszystkich :) to mój pierwszy post w tym wątku, który przeczytałem już od początku i chciałem na wstępie bardzo podziękować Asmo za tak rzetelne i bardzo dobre informacje z filmików. Może jeszcze jest troszkę za wcześnie ale co sądzicie o S na kablu?

1. Engulfing
2. Fibo 38.2
3. Opór

Idealnie byłoby gdyby dzisiejsza świeca zamknęła się w tym miejscu co koniec knota dolnego :)

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Kabel w trochę szerszej perspektywie. Cena jest przy dolnym ograniczeniu trójkąta; gdzieś musi się wybić, ale czy już teraz? Trzeba obserwować.

Obrazek

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

kabel cd

Jak wiecie , rano sugerowałem, ze kabel przejdzie korektę, ale myślałem, że punkt C będzie nieco wyżej.
Dla mnie istnieje inna definicja sytuacji - czekam na zakończenie korekty, bo chcę kupić np w okolicach punktu D z niewielkim sl i potencjalnie dużym tp..
To się może wydarzyć już jutro.. , może piątek (wtedy gorzej, bo z reguły nie zostaje z kontraktami na weekend)

ODPOWIEDZ