Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

259 pisze:zgodnie z obietnicą nagradzam sam siebie czymś co kiedyś reprezentowało jednego dolara amerykańskiego:

Czy Ty czasem nie masz depozytu w tej walucie ?? ;-)

Pamiętam z reportaży o Zimbabwe jak tam na targu płacono za owoce ważąc walutę na wadze. ;-)
Objective perspective, just businiess...

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

_/_/Dariusz_/_/ pisze: Pamiętam z reportaży o Zimbabwe jak tam na targu płacono za owoce ważąc walutę na wadze. ;-)
I tutaj mam właśnie największy problem bo jak rzucić okiem na szczegóły to bilionerem za frajer byłem co prawda w 2008 roku ale teraz to nawet nie wiem jak nazwać rząd wielkości który oni mają teraz na banknotach za to wiem, że jest to warte mniej niż te parę bitów ;-)
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

259 pisze:
_/_/Dariusz_/_/ pisze: Pamiętam z reportaży o Zimbabwe jak tam na targu płacono za owoce ważąc walutę na wadze. ;-)
I tutaj mam właśnie największy problem bo jak rzucić okiem na szczegóły to bilionerem za frajer byłem co prawda w 2008 roku ale teraz to nawet nie wiem jak nazwać rząd wielkości który oni mają teraz na banknotach za to wiem, że jest to warte mniej niż te parę bitów ;-)
Żeby być tam spekulantem,konikiem na lokalnej walucie to trzeba by było jeździć wywrotką .

259
Maniak
Maniak

_/_/Dariusz_/_/ pisze: Żeby być tam spekulantem,konikiem na lokalnej walucie to trzeba by było jeździć wywrotką .
Z tego co mówisz wnioskuję, że jedna nie wystarczy. No chyba, że na drobne zakupy... :-D
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Zimbabwe wnosi nieoceniony wkład w dorobek matematyki... :) Dzięki nim powstają nowe liczby ;)

Dzięki za grę i do zobaczenia w poniedziałek!

Pewnie będzie ostro ;).

PS. Jak już taki nastrój chwalenia się, to tak wyglądają moje statystyki za czerwiec (załącznik). 8)

Miłego weekendu.

PS. 2. Są już grzyby po lasach???
Option expiries of note for Monday 25th June 2012
EUR/USD - 1.2500, 1.2580
USD/JPY - 80.25, 80.35, 80.50
GBP/USD - 1.5600
AUD/USD - 1.0030
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Stforex pisze:PS. Jak już taki nastrój chwalenia się, to tak wyglądają moje statystyki za czerwiec.

Super wynik !
Teraz zrób prezent dla żony za te procenty ;-)

W lasach grzyby były w zeszłym tygodniu, teraz było za sucho, mieszkam 30 m od lasu i nic nocą nie świeci, więc wnioskuję że nie ma ;-)

Miłego wypoczynku !

259
Maniak
Maniak

30% to nie w kij dmuchał jak uda się utrzymać dłużej :-)
To jest coś ponad 1% dziennie co jest określane jako HYIP (high yield investment program) czytaj Piramida :-D I odpowiedno zbanowane gdzie popadnie ;-)

Kangur! Drań jeden, Miałem Buy od rana ale byłem zajęty czym innym... :-(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

259
Maniak
Maniak

Z tego co widzę, w ten weekend nie grożą nam żadne luki?
Pytam bo mam zamiar:

a) zamknąć co mam na plusie na weekend żeby nie nabijało odsetek - a to są same longi,
b) otworzyć buy na Kangurze aby nabił odsetek przez weekend coby trochę pokryły to co muszę zostawić otwarte.

Ale to wymaga tego, żebym mógł odkupić co zamknę po tej samej cenie lub lepiej w NiedzielęPoniedziałek i sprzedać tego Kangura w podobny sposób.

Ktoś widzi jakieś haki?

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

jak uda się utrzymać dłużej
Lepiej pomnożyć ;).
30% na Daytrading jest jednak okupione zbyt wysokim ryzykiem. Mnóstwo pracy przede mną nad planem. Muszę podciągnąć skuteczność, bo wykres bilansu pokazuje dużą chwiejność.

Szczerze powiedziawszy, o wiele bardziej jestem zadowolony z konta inwestycyjnego.

http://www.myfxbook.com/members/miszczu ... nts/332795

Na razie nie doliczyłem dodatniego float'a. USD JPY zostawiam na weekend, bo nie chce mi się zaczynać tam od nowa, a ten projekt jest na 1-2 miesiące. Tam wzrost jest dużo stabilniejszy. Max. DD na poziomie 3%. Jeśli uda mi się to utrzymać w dłuższym terminie, to będzie marzenie! :)
To jest coś ponad 1% dziennie co jest określane jako HYIP (high yield investment program)
Muszę to ukrócić :)
Albo przestać się chwalić ;)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

259 pisze:Z tego co widzę, w ten weekend nie grożą nam żadne luki?

(...)

Ktoś widzi jakieś haki?
Wg. mnie mogą być luki w stronę dolara.

Osobiście zostawiłem USD JPY, ale tam luki rzadko ocierają się o kilkanaście pipsów.

Generalnie powinno być raczej spokojnie :)

Zablokowany