Ja tylko pociągnął.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Stforex - dzięki za wskazówki. Solidne fundamenty już są reszta, tak jak piszesz to kwestia dopracowania szczegółów, w których tkwi największy diaboł. Kupa jeszcze pracy na horyzoncie ale kierunek jest właściwy.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Ink masz racje. Rozdupiło mnie lewarem kilka razy pod rząd. Moja wina moja wina moja bardzo... :)
Na usprawiedliwienie mam:
a) decyzje w ciągu 3min
b) na wyświetlaczu telefonu Galaxy SII
c) przez internet z telefonu
d) w momencie gdy mam od cholery spotkań biznesowych i bynajmniej nie tych przy kawce tylko tych przy których się zdrowo zapierd... :)

Byłem rozkojarzony bardzo wszystkich.
Teraz na ulewie polazłem bo livebox nowy bo tamten razem z sieciówką burza rozwaliła.
Co do samych strat i ich wysokości to nie ma co się oszukiwać, wtopiłem bo nie myślałem.
Czy grając takim lotem na takim lewarze jest 50/50 na przegranie?
Wg mnie gówno prawda. Kwestia stylu gry.
Postaram się straty nadrobić szybko i sprawnie i poświęcić więcej niż kilka minut na przegląd rynku. Bo to jest podstawa. To, że na EU nie widać sup/dem nie znaczy że na GU nie ma sup/dem i nie spowoduje to olbrzymiego ciśnienia na USD. Takie rzeczy biorę pod uwagę. Dzisiaj widziałem dobre wejście sell na USDCHF, zamknęło mnie bo nie widziałem dokładnie długości świec a tam w cholere miejsca mieli jeszcze.
Co do GU to zobaczcie na daily, dowiecie się, przynajmniej Ci łebscy :) dlaczego tak wszystko walnęło w dół. Bardzo się w oczy rzuca. Duży poziom na parze z dolarem na odpowiednik ruchu zwykle na innych parach z dolarem nie jako bazową.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Obrazek

Tutaj GU, no chyba, że się mylę z czymś.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

USDCHF Pullback pin, którego długości nie widziałem dokładnie i mnie zmylił. Później myślałem że go przebiło a w takich wypadku support był bardzo blisko więc zmiana na buy by była.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

W odpowiednich warunkach pracy widzę takie rzeczy. Na przyszłość ogarnę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Wrzucam tylko tak dla przemyślenia bo sam kreśliłem ostro proste po wykresach.
Więc każde zejście tworzy nowy kanał, działa to bardzo na podświadomość i nie jest zbyt zdrowe w handlu, można sobie tłumaczyć że nieudana próba przebicia i powrót w kanał ale pytanie przebicia dokąd? wszystko ma swój cel. Poglądowo kreski po dołkach kolejnych i nierówny kanał z góry z przebiciem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Jak mamy wy.....ć ryneczek aby wkońcu zarobić godnie tzn więcej niż zasługujemy to trzeba to zrobić sprytnie. Olać ich dezinformacje. Dane traktować jak Dart Maul czyli UP DOWN powrót do momentu przed danymi i określenie kierunku ruchu. Te UP DOWN tworzą piny pokazujące w jakich miejscach jest fajne sup/dem. Chyba nie odpowiedziałem wcześniej. Co do dzienników to czytałem, niektóre są świetne, ale nie będę mówił które bo to moja opinia i nie chcę reklamować nikogo. Każdy lubi co innego świetne dla mnie może dla kogoś być gówniane.

A teraz dalej i do przodu. Na początek odrabiam te głupie wtopy, później poprzednie konto też podreperuje.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Jak walicie jakieś pytanie do mnie to wolę na ogólny, nawet jakby się powtarzać miały.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

http://tekron.wrzuta.pl/film/5UCl7VSIZwQ/angels_son a tak wyglądam, młody, spokojny i wyluzowany : )
Nie napisałem powieści kryminalnej o japońskich świecach i giełdzie. Nie mam Nobla, nie mam 70lat, nie mam jachtów, willi itd itp. Jestem normalny i żyje w Polsce : ) Pozdrawiam.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Żeby nie było a nie mówiłem :P
Obrazek

ODPOWIEDZ