FxPrimus - rewelacyjne spready i egzekucja

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Microbi pisze:
raposo pisze:Czyli rodzina i znajomi dożywotnio na czarnej liście za granie na danych...? Nieźle .

no to kurde, niezłe jaja, dla mnie raczej dyskwalifikacja broka, bo z takim podejściem kij się zawsze znajdzie, chyba że jest jasno w regulaminie że zakaz gry na danych. Czekam na opinię Akhh.
Jakbyś dyskwalifikował broka po czymś takim to nie byłoby gdzie grać. Jak dla mnie lepiej tak niż jakby miały być poślizgi po 10-20pipsów.

Niemniej jednak zawsze podkreślam, że przy grze na dane trzeba się wszystkiego spodziewać i tak się stało. Co psV sam podkreśla troszkę przesadził. Nie chcę za wszelką cenę bronić broka (ale jakbym dostał numer konta i opis to chciałbym zobaczyć ich dokładne ustosunkowanie się do tego).

Ja grając agresywnie, zleceniami buy/sell stop i większą pozycją nie narzekam - jest lepiej niż wszędzie indziej. Ciężko tak na prawdę ustosunkować się do tego, bo ja widzę co się dzieje u mnie na koncie i wiem co się działo u innych brokerów.

Podejrzewają grę na kwotowania, która jest grą przeciw brokerowi nie rynkowi, ale jakieś wiadomości od nich mógłbym uzyskać dopiero po tym jak psV da mi numer konta, wytłumaczy zlecenia i oni się ustosunkują do tego.

Tyle, że takie działanie jak dla mnie świadczy właśnie raczej o tym, że są prawdziwym STP. Inaczej daliby po prootu poślizgi i klient sam by zrezygnował

Jestem w niezręcznej pozycji w takiej sytuacji i ja mogę mówić za siebie - ewentualnie za broka dopiero jak dostanę te dane i odpowiedź od nich. A prawdopodobnie wtedy porozmawiałbym z kimś odpowiedzialnym za takie rzeczy u nich na skypie.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Akhh, chodziło mi o to ,że jeśli został złamany regulamin to ok, natomiast kolega napisał że brok też grał nie fair, więc co do STP to zapala się czerwona lampka.

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex »

Akhh pisze:...

Podejrzewają grę na kwotowania, która jest grą przeciw brokerowi nie rynkowi, ale jakieś wiadomości od nich mógłbym uzyskać dopiero po tym jak psV da mi numer konta, wytłumaczy zlecenia i oni się ustosunkują do tego.

Tyle, że takie działanie jak dla mnie świadczy właśnie raczej o tym, że są prawdziwym STP. Inaczej daliby po prootu poślizgi i klient sam by zrezygnował...
Akhh, nie widzisz sprzecznosci w tym co napisales :?: Broker ECN czy nawet ECN/STP nie jest strona transakcji, a zatem klient w zaden sposob nie moze grac przeciw brokerowi. Jesli zysk klienta powoduje strate brokera, to znaczy, ze broker jest strona transakcji i nie jest to zaden ECN(/STP) tylko pospolity MM.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

A dajcie spokój z tym porównywaniem ECN do STP/ECN i potem do MM.
Ten broker nie robił wcześniej żadnych poślizgów na danych!!!
Chyba jako jedyny został się.
Ma mały spread, zlecenia oczekujące STOP realizuje po cenie. Nie ma się co czepiać, że przestało się podobać jak ktoś wrzuca po 5 i więcej lotów na dane.
Ja wrzuciłem po 4x9 lotów kiedyś przed danymi i system zawiesili na 5 minut dla wszystkich kont. Napisali, żebym uspokoił się z taką grą na danych.
Takich warunków jak u tego brokera to ciężko szukać gdzie indziej.
Mały spread, szybka egzekucja, brak poślizgów i wysoki lewar. Jako jedyny się został chyba. Może jakiś nowy broker jak wchodzi to ma, ale szybko każdy brok kapnie się, że można na tym przejechać się i zmienia warunki.
Pretensje o to, że zmienił warunki? Jakby anulował transakcje to można mieć pretensje. Tu i tak broker jest twardy i wywala snipingowego gracza. A warunków nie zmienia, bo wie, że bardzo dużo innych odeszłoby jakby zrobił poślizgi ala FxSalt.
Można wsadzić sobie bajeczki o wielu dostawcach płynności LP, wystarczy jak widać mieć jednego mocnego LP, który bierze na klatę wszystko i jazda.
Rada dla psV, załóż konto na znajomego i loguj się z innego IP. Jak nie nałożył bana na Polaków to zawsze można tak grać jak się chce.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Ja dawałem po 20lotów na raz (4zlecenia - 2 konta) i wchodziły buy/sell stopy bez żadnych problemów i poślizgów.

O tym pisałem - niemniej jednak w tym momencie mam niezręczną sytuację pisać, że według mnie to najlepszy w tym momencie broker pod względem spread/slippage/egzekucja bo będzie że nie bazuję na prawie 3 letnim doświadczeniu i 1000+ transakcji tutaj otwartych oraz sprawdzeniu wielu innych brokerów - tylko, że jestem zaangażowany personalnie.

Jestem, ale tylko dlatego, że warunki były najlepsze jakie spotkałem.

A co do LP to właśnie duża ich ilość powoduje opóźnienia i poślizgi. Nie ma co teoretyzować zresztą tylko grać tam gdzie jest najlepiej.

Dodano po 1 godzinach 56 minutach:

Właśnie skończyłem rozmowę z menadżerem FxPrimusa na Europę. Jeśli dostanę więcej szczegółów postara się dokładnie wytłumaczyć i dowiedzieć się co i jak.

FxPrimus jest głównie obecny na rynkach Azjatyckich - stąd te niskie spready podczas dla nas martwych godzin. Powoli oczywiście rynek europejski również będzie w sferze ich zainteresowań i jeśli chodzi o Polskę to są zainteresowani naszym rynkiem i rozwiązywanie wątpliwości etc powinno się odbywać dość szybko - proszę mi tylko dawać znać.

Mam nadzieję, że sprawa się jakoś wyjaśni - bo broker na chwilę obecną prezentuje się bardzo solidnie jeśli chodzi o spready/egzekucję/poślizgi i skalpujący/grający w czasie sesji azjatyckiej/ czy choćby ludzie grający na day-trading mają ofertę godną rozważenia.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Akhh pisze:Lolo1 napisał:
Witam, chciałem się dowiedzieć ile wynosi minimalny depozyt Fxprimus ECN?
pozdrawiam

500USD minimalny depozyt
Na fxprimus.com w faq jest "The minimum deposit for a ECN Premier account is USD1,000.00 or equivalent."
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

adamkaluza pisze:
Akhh pisze:Lolo1 napisał:
Witam, chciałem się dowiedzieć ile wynosi minimalny depozyt Fxprimus ECN?
pozdrawiam

500USD minimalny depozyt
Na fxprimus.com w faq jest "The minimum deposit for a ECN Premier account is USD1,000.00 or equivalent."
Teraz jest to 500usd bo jest bonus Funding Frenzy Bonus.

Dodają drugie tyle ile się wpłaciło. Minimum to 500USD maksimum to 10 000USD

W załączniku regulamin promocji.

Po 90 dniach jeśli wyrobi się odpowiednią ilość lotów dostaje się ten bonus na stałe i można go już wypłacać.

Gdzie jest haczyk?

Są dwa: po pierwsze dla ECN 167lotów na każde 1000bonusu żeby go zachować, dla pozostałych 200lotów.

Cały bonus musi zostać wyrobiony żeby został wypłacony. Dlatego najlepiej wpłacając powiedzmy 3k - najpierw wpłacić 1k USD (można wpłacać przez monneybookers albo przez ING - koszty są niskie) dostać 1k bonusu a później dopłacić pozostałe.

Wtedy ma się 3miesiace na zrobienie 167lotów.

Dodano po 20 minutach:

Dodatkowo jeśli chodzi o depozyty początkowe - to oprócz szkoleń - darmowych oczywiście i webinar jest system powiadomień smsowych.

Takie sygnały transakcyjne - oczywiście darmowe.
Stopę zwrotu z ostatnich 90dni pokazują 41% - czyli całkiem nieźle - pozycji nie jest dużo, więc nie zajmą konta.

Wyniki smsowych sygnałów

Dodatkowo co jest jak dla bardzo ciekawą są szkolenia 1v1. Są one dostępne dla wszystkich nowych klientów na 60dni.
Szkolą tradarzy z naciskiem na sam trading nie na samą obsługę MT4 - bo tutaj ma pomagać support.

Także, według mnie jest to świetna propozycja dla nowego tradera.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Scoobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Scoobi »

Akhh
jestes u nich 3lata,oczekujacymi grasz na dane czy tylko w normalnych warunkach rynkowych?
(jesli grales na dane to z jaka skutecznoscia/ chodzi mi tu o ewentualne poslizgi cenowe/ jak czesto i ile poslizgow sie Tobie zdarzylo?)

do konta fixed spread bonus dostane przy wplacie depozytu, zgadza sie?

koszty wplaty mb i wyplaty jak sie prezentuja?
(z tego co pamietam kosztow nie bylo w tamtym roku.)

do jakiego wolumenu na kontach fixed spread zlecenia wchodza automatycznie (bez udzialu diling desk)?

w przypadku gdy saldo konta bedzie ujemne (np. luka weekendowa) trzeba uzupelnic depozyt czy broker sprowadza stan do zera? (jesli zeruja saldo to czy odbywa sie to automatycznie czy trzeba wysylac prosbe?)

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Scoobi pisze:Akhh
jestes u nich 3lata,oczekujacymi grasz na dane czy tylko w normalnych warunkach rynkowych?
(jesli grales na dane to z jaka skutecznoscia/ chodzi mi tu o ewentualne poslizgi cenowe/ jak czesto i ile poslizgow sie Tobie zdarzylo?)

do konta fixed spread bonus dostane przy wplacie depozytu, zgadza sie?

koszty wplaty mb i wyplaty jak sie prezentuja?
(z tego co pamietam kosztow nie bylo w tamtym roku.)

do jakiego wolumenu na kontach fixed spread zlecenia wchodza automatycznie (bez udzialu diling desk)?

w przypadku gdy saldo konta bedzie ujemne (np. luka weekendowa) trzeba uzupelnic depozyt czy broker sprowadza stan do zera? (jesli zeruja saldo to czy odbywa sie to automatycznie czy trzeba wysylac prosbe?)

Co do poślizgów to w ostatnich 3miesiącach na 150zleceń (w tym jakieś przynajmniej 25% weszło w czasie danych) jest 1 poślizg przy otwarciu i jest on na danych. Zlecenia powyżej 5lotów.

Do każdego konta bonus jest przy pierwszej wpłacie wielkości 100% ale tak jak mówię dobrze jest sobie podzielić bo ciężka sprawa wyrobić 200lotów w 3miesiące dla każdego 1k USD, a tylko jak się wyrobi całość to wypłacą. Niemniej jednak jako dźwignię te środki można wykorzystywać.

Kosztów nie ma przy moneybookers.

Niestety nie grałem na fixed spread, ale dla brokerów taka magiczna granica to 10lotów - zlecenie powyżej warto podzielić.

Co do luk weekendowych pozycja będzie po prostu zamknięta. Nie będzie wezwania a wiadomo, że wyegzekwować środki będzie im ciężko.

Jeśli chodzi o nowe instrumenty to rozwijają się - widać to po zmianach spreadów sprzed kilku miesięcy - na prawdę poszło w dół i wprowadzaniu nowości. Ekspansja tak na prawdę jest dopiero przed nimi.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Scoobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Scoobi »

Akhh pisze: Do każdego konta bonus jest przy pierwszej wpłacie wielkości 100% ale tak jak mówię dobrze jest sobie podzielić bo ciężka sprawa wyrobić 200lotów w 3miesiące dla każdego 1k USD, a tylko jak się wyrobi całość to wypłacą. Niemniej jednak jako dźwignię te środki można wykorzystywać.
jesli bonus tylko przy pierwszej wplacie to
przez podzielenie rozumiesz wplaty na kilka swoich kont? (np 3 konta po 1000 usd) aby na kazde dostac bonus? czy wplata na konto, obrot, wyplata i powtorka cyklu?

ODPOWIEDZ