Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Zamknięte na BE. Gdybym zagrał to samo na edku to w tym momencie mogłoby być +80. Ale z drugiej strony sygnał wyglądał lepiej na ejku, więc grałem ejka. Mam wrażenie, że to już koniec korekty ruchu spadkowego i lecimy teraz dalej w dół.

Zagrałem też S'kę na ejku z rana 2x ale wywaliło mi SL. Zagrałem trochę zbyt ryzykownie i tak jakby chciałem "pokierować" rynkiem. Myślałem, że ta jedna świeczka na h4, która prawie dotknęła fibo 38 (nigdy go nie używałem, ale na h4+ ma to chyba sens jako dodatkowy sygnał) będzie już skutkowała w spadkach, ale niestety zrobiliśmy jeszcze jedno FBO.

Poza wszystkim wyżej napisanym to dzisiaj dziwnie chodzi rynek (w moim przekonaniu) , nie podoba mi się to i czuję się mało pewnie dlatego zagrałem tylko raz i na dzisiaj koniec.

Ja osobiście obstawiam teraz spadki poniżej ostatnich dołków na edku, ale co będzie to zobaczymy :)

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Zagrałem na łapanie spadającego noża na edku ale trudno, spodobało mi się 3 odbicie od LT + ZL na m5 dla precyzji. W sumie powinienem czekać na zamknięcie h1, ale trudno :P

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

No i zlapałem SL a nie spadający nóż. Ale ja głupi jestem :D

Jarekk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarekk »

Jak możesz to zapodawaj wykresy ze swoimi wejściami żebyśmy mogli zobaczyć gdzie dokładnie wszedłeś.
Analityk studiujący wykresy to myśliwy, podążającymi za subtelnymi znakami, widocznymi jedynie dla tych, którzy wiedzą, czego szukać.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Ładne trejdy i takie, które mam wątpliwości to wrzucam. Tego ostatniego na przykład nie ma sensu wrzucać (tzn. nie chce mi się), bo jestem dokładnie świadom tego co spierdoliłem, bo ładnej się tego wyrazić nie da. Coś mi się w głowie przestawiło i uznałem, że będę łapał spadająće noże.. Wejście w ogóle nie mającego najmniejszego sensu, wyklucza je nawet to co wcześniej pisałem na temat analizy i prognozy na spadki spore. Zagrałem tak naprawdę na zl na m5 przy ewidentnym locie w dół na h1/h4 no i dostałem kolejną nauczkę.

Dzisiaj bez gry, dopiero teraz pan kac zdjął ze mnie imadło...

Kolejna sprawa to niedługo będę pracował po raz pierwszy w życiu, bo potrzebuję trochę realnej kasy (i odłożyć z 1k$ na konto porządne jak już wyjdę na + na obecnym). Poza tym niestety rodzice męczą, że się zbytnio opieprzam i w sumie nawet mnie to już dotknęło, bo nie można tak bardzo się opierd***ć przez tyle czasu a niestety oni nie rozumieją, że forex to praca skoro nie zarabiam pieniędzy. I tu się pojawia moje pytanie. Mam do wyboru 8h pracy w granicach 8-20, zapewne wybiorę opcję 12-20, no ale jeszcze dojazd itp, więc tak na prawdę forexem mogę się do 10:30/11 zajmować. Co polecacie do gry poza domem? Mam obecnie Nokię Lumie 800 ale nie wiem czy to da się w ogóle z Oandą połączyć + jednak wolałbym coś większego. Co wyjdzie taniej/lepiej ? Tablet czy laptop? Chodzi mi o takie porównanie ludzi co korzystali/korzystają i mają z tym trochę doświadczenia. Z góry dziękuję :)

Jeszcze w przyszłym tygodniu normalnie pogram, trzeba się wreszcie na poważnie wziąć za siebie.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

2x Short edek 2492, celuję w 2457 (sr h4)

Jarekk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarekk »

Midas pisze:2x Short edek 2492, celuję w 2457 (sr h4)
Sl wytrzymał?? chyba nie...
Analityk studiujący wykresy to myśliwy, podążającymi za subtelnymi znakami, widocznymi jedynie dla tych, którzy wiedzą, czego szukać.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Niestety nie wytrzymał.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Pojawił się problem techniczny w mojej grze. Mianowicie pracuję w godzinach 9-17 / 12 - 20 i myślę nad urządzeniem, które pozwoli mi na inwestycję w pracy. O tyle mam problem, że komputery w robocie nie mają możliwości zainstalowania metatradera, więc potrzebuję czegoś przenośniego. Laptop też to nie może być, bo się przyczepią, że po co mi 2. Myślę nad jakimś tabletem. Co byście polecili + w jakiej firmie / pakiecie najlepiej coś takiego wziąć? Sadzę, że trzeba by postawić na jakiś zajebisty internet, no ale proszę o Waszą opinię tutaj, bo ja się zupełnie na tym nie znam, ani an urządzeniach, ani na dostępnych możliwościach taryfowych czy nie wiem kurwa jak to nazwać nawet :P

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

MT4 możesz zainstalować np. na pendrivie i podpinać pod dowolnego kompa.

ODPOWIEDZ