Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Mam już pewne pomysły.

- wyłączyć komunikatory internetowe i telefon w czasie pracy,
- robić sobie przerwy, najlepiej pół godzinną drzemkę (regeneracja neuronów)
- wyłączyć FORUM na czas pracy.
- wyłączyć FACEBOOKA i te wszystkie ścierwa.
- pozostawić tylko zadanie główne i skupić się na nim.

Komunikatory, forum, itepe, zostawić sobie na później, po zamknięciu platformy. Ewentualnie zrobić sobie przerwę na przejrzenie zawartości tychże. Chodzi o skupienie uwagi - robię jedno, to odstawiam drugie i odwrotnie.

Osobiście zauważyłem, że trejdując skaczę jednocześnie po wszystkich tematach w poszukiwaniu czegoś ciekawego. Teraz zostawiam tylko dziennik włączony i koniec.

Jeśli ktoś jest w pracy i chce jednocześnie trejdować, ale musi być pod telefonem, gg, mailem i utrzymywać kontakt z klientami / innymi pracownikami, to ma problem. Zresztą to samo się tyczy takich sytuacji gdzie pracujesz i jednocześnie musisz z wszystkimi utrzymywać kontakt. Proponuję zadaniowość. Np. teraz pracuję (wykonuję zadanie), a między 13-14 będę odpisywał na maile, wykonam zaplanowane telefony, itp. itd.

Jakieś inne pomysły???

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Stforex pisze:Mam już pewne pomysły.

- wyłączyć komunikatory internetowe i telefon w czasie pracy,
Jak praca polega na utrzymywaniu kontaktów przez takowe to słabo.
Stforex pisze: - robić sobie przerwy, najlepiej pół godzinną drzemkę (regeneracja neuronów)
- wyłączyć FORUM na czas pracy.
hihi... :-)
Stforex pisze: - wyłączyć FACEBOOKA i te wszystkie ścierwa.
Unikam jak ognia!
Stforex pisze: - pozostawić tylko zadanie główne i skupić się na nim.
taak, no ale nie zawsze się daje.
Stforex pisze: Jeśli ktoś jest w pracy i chce jednocześnie trejdować, ale musi być pod telefonem, gg, mailem i utrzymywać kontakt z klientami / innymi pracownikami, to ma problem.
I zazwyczaj dziurę na koncie - zaliczyłem parę niezłych wpadek tylko dlatego, że nie mogłem się w pełni skoncentrować na tym co się aktualnie działo na rynku. Ale może to zależy od stylu handlowania. Jeżeli ktoś potrafi opanować w miarę mechaniczny system wymagający oceny i decyzji w ustalonych odstępach czasu to może tak. Ja mam bardziej dynamiczne podejście i tu jest problem z prawdziwym podziałem uwagi.

Ja bym dodał jakieś takie prozaiczne zajęcia "zbliżające" z powrotem to normalnego życia. Choćby taki nudny spacer. Nudny, bo nie ma tych bodźców z każdej strony, nie ma adrenaliny i innych. Ale jest to całkowicie naturalny stan i jak zgubi się możliwość funkcjonowania w taki sposób, droga na cmentarz w miarę młodym wieku otwarta - organizm zwyczajnie nie wydoli tak jak zatarty sinik od nadmiernych obrotów.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Greece Faces Downgrade to Emerging-Market Status by MSCI
Bloomberg - ‎1 hour ago
China factory data add to economy fears
Financial Times - ‎50 minutes ago
Stock index futures point to lower Wall Street open
Reuters - ‎1 hour ago
HONG KONG STOCKS: The Hang Seng index ends down 1.30% at 19,265.07.
REACT: Cable gained 16 pips to 1.5701 following release of stronger than expected UK retail sales data. Sep gilts down around 10 ticks.
BONDS: German government bonds are opening moderately higher Thursday, as risk-off sentiment prevails after FOMC policy decision not to conduct QE3 but instead 'twist again" and also following weaker than expected China PMI data.
FX: Option expiries for today's 1400GMT cut,
* Euro-dollar; $1.2575, $1.2600, $1.2650, $1.2700, $1.2750, $1.2800, $1.2850
* Dollar-yen; Y79.00, Y79.30
* Cable; $1.5690 * Euro-sterling; stg0.7970
* Aussie; $1.0100, $1.0200
EDIT:
Ja bym dodał jakieś takie prozaiczne zajęcia "zbliżające" z powrotem to normalnego życia. Choćby taki nudny spacer. Nudny, bo nie ma tych bodźców z każdej strony, nie ma adrenaliny i innych. Ale jest to całkowicie naturalny stan i jak zgubi się możliwość funkcjonowania w taki sposób, droga na cmentarz w miarę młodym wieku otwarta - organizm zwyczajnie nie wydoli tak jak zatarty sinik od nadmiernych obrotów.
Spacer to jest świetny pomysł. Musimy dbać o higienę mózgu, bo to nasze narzędzie pracy. Musi nam długo posłużyć, a nowego kupić się nie da!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

RAN pisze:Spanish bond auction results (Update 3, 09:51)
-Spain sells EUR 700mln 3.40% Apr'14 bonds, bid/cover 3.97, Prev. 2.81 (Yield 4.706%, Prev. 2.069%)
-Spain sells EUR 918mln 4.00% Jul'15 bonds, bid/cover 3.18, Prev. 3.01 (Yield 5.547%, Prev. 4.876%)
-Spain sells EUR 602mln 5.50% Jul'17 bonds, bid/cover 3.44, Prev. 3.14 (Yield 6.072%, Prev. 4.960%)
-Bund futures lose 12 ticks in the two minutes following the initial bond auction results, with EUR/USD moving 10 pips higher over the same timeframe. However, the moves were retraced following a sharp increase in the yields across all three lines.
EDIT:
RAN pisze:French BTAN auction results (Update 1, 10:02)
France sells EUR 2.775bln 0.75% Sep'14 BTANs, bid/cover 2.229, Prev. 2.97 (Yield 0.54%, Prev. 0.740%)
France sells EUR 1.22bln 2.00% Jul'15 BTANs, bid/cover 3.311, Prev. 3.42 (Yield 0.83%, Prev. 1.510%) France sells EUR 1.1bln 2.25% Feb'16 BTANs, bid/cover 2.977, Prev. 3.47 (Yield 1.05%, Prev. 1.400%)
France sells EUR 3.337bln 1.75% Feb'17 BTANs, bid/cover 2.173, Prev. 2.04 (Yield 1.43%, Prev. 1.720%)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Market talk the ECB buying Spanish & Italian bonds via the SMP - Unconfirmed (Update 1, 10:31)
Spanish 10-yr Bund yield spread at its tightest levels of the day, (-15BPS)
A miało nie być kupowania :)

EUROPEAN STOCKS: Market sources continue to dismiss ECB talk buying Spain & Italy via SMP, with earlier tightening move in spreads attributed to real money and hedge funds short-covering.
GERMAN PRESS: The German government (FDP and CDU) has found a consensus on the fiscal compact with the opposition party (SPD), reports Der Spiegel. Head of the SPD said a package for growth and employment has been agreed upon, Der Spiegel says. To ratify the fiscal compact, Angela Merkel needs a two third majority in parliament.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

RAN pisze:Italian 10yr yields continue to bounce from their lowest level while the Spanish 10yr remains suppressed at 6.531% (-21bps) (Update 2, 11:27) We did see comments in the last half an hour from the economics minister in Italy who was quoted as saying Monti's reforms need more time than mandated. Analysts are IFR note some domestic and international buying in the peripheral markets but the majority of the move believed to be from the street and leveraged accounts getting caught short.
SP/GE 10yr bond yield spread currently at 492.8 (-20bps)
IT/GE 10yr bond yield spread currently at 410.0 (-5.2bps)
Japan's DPJ, LDP, New Komeito agree to put tax hike-related bills to vote on Tuesday Was previously scheduled for this Friday.
EU: Monti, Hollande Merkel schedualed to meet Friday at 1540CET in Rome
EDIT
Spain to present external bank assessment results at 1630BST
Czyli idealnie na zamknięcie giełdy londyńskiej (u nas 1730 PL) :)

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Stforex pisze:Czyli idealnie na zamknięcie giełdy londyńskiej (u nas 1730 PL)
Ja tak z innej beczki, jako że nie gram to kombinuję troszkę z platformami i zauważyłem minimalne opóźnienie na kontach real między brokerami , czy jest to możliwe ?

Przecież można byłoby to wykorzystać do skalpingu . Spotkaliście się z czymś takim ?
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:Ja tak z innej beczki, jako że nie gram to kombinuję troszkę z platformami i zauważyłem minimalne opóźnienie na kontach real między brokerami , czy jest to możliwe ?
to jest gral to do czasu az broker zamknie Ci konto :D albo dostaniesz dealing desk

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

to jest gral to do czasu az broker zamknie Ci konto albo dostaniesz dealing desk
Nie mieli by co robić tylko obserwować moje "konto planktonowe".
Poza tym są babcie , dziadkowie itd., itp. ... żartuję oczywiście.

Nie ma to jak 85 latek wymiata na skalpach ! :lol:
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:Nie mieli by co robić tylko obserwować moje "konto planktonowe"
gra na opoznienia to najwiekszy problem brokerow mm gdyz jako ze oni tworza rynek dla klientow a w nim przewaznie nie uczestnicza, to musza miec dostep do aktualnych cen jak najszybciej i tutaj sie przewaznie wykupuje taka usluge, problem polega na tym ze tak jak broker kupuje sobie ceny tak samo kazdy kto ma odpowiednia ilosc $ moze sobie kupic ta sama nawet usluge co broker

wtedy mam ceny w tej samej chwili co moj broker tylko ze on musi jeszcze ta cene przepuscic przez serwer mt4 pozniej na moja platforme a to sa opoznienia

natomiast ja odpalam automat i mam ceny z "szybkiego zrodla", ea otwiera pozycjie buy jesli widzi ze cena w szybkim zrodle jest wieksza niz na platformie brokera oczywiscie uwzgledniajac spread, w ten sposob mamy zysk bez ryzyka(z malymi wyjatkami)

takze rozmiar konta jest niewazny bo brokerzy wyszukuja takich delikwentow i ich ea patrzac na czas transakcji jak ktos ma same trejdy po kilka sekund i nie ma strat to jest do odstrzalu
_/_/Dariusz_/_/ pisze:Poza tym są babcie , dziadkowie itd., itp. ... żartuję oczywiście.
ale to jest metoda, tylko ze broker ksiegujac pieniadze zobaczy to samo nazwisko i juz jestes podejzany zrobisz jednego trejda dla potwierdzenia i podziekuja za wspolprace do tego dochodzi to samo ip(akurat malu problem) takze konta lepiej zakladac na znajomych, no i zawsze mozna grabic kolejnego brokera

Zablokowany