DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

muad pisze:Przy okazji odpowiadając na ww pytanie to, aby założyć rachunek forex trzeba podpisać umowę maklerską i otworzyć rachunek giełdowy - bezpłatny
Jesteś pewny że trzeba?
W formularzu rejestracyjnym widzę że jest opcja "Jeżeli chcesz otworzyć rachunek inwestycyjny" którą można odznaczyć.

Jest tam też informacja że tylko w pierwszym roku rachunek inwestycyjny jest bezpłatny, później 55zł.

muad
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: muad »

Ja rachunek miałem już otwarty (forex otwierałem w poku), rachunek jest potrzebny, aby przelewać pieniądze. Otrzymałem informację, że się nie płaci za niego gdy się nie korzysta z niego na GPW - choć ja płacę, bo działam na GPW.

A przy okazji pieniądze z rachunku maklerskiego na forex można przelewać (a dokładnie mówiąć, przelewy są realizowane) od godziny chyba 7 do 22,30 (przelałem o 22,34 i pieniądze były na drugi dzień).

NA eur/usd swap jest na długiej pozycji na 1 locie -0,61 zł!! Ale na długiej usd/pln na 0,1 lota wczoraj naliczyli mi -5,26 zł, różnica jest kolosalna.
Nie pamiętam jak to jest na innych platformach, bo dawno takiej pozycji nie miałem otwartej - ostatnimi czasy róznice w stopach między usd a pl mocno wzrosły niemniej czy swap nie jest za wysoki?

Uwaga, powyższy post został napisany przez pracownika BZ WBK

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

muad pisze:NA eur/usd swap jest na długiej pozycji na 1 locie -0,61 zł!! Ale na długiej usd/pln na 0,1 lota wczoraj naliczyli mi -5,26 zł, różnica jest kolosalna.
Akurat między PLN a EUR i USD dysproporcje w wysokości stóp są dość spore. No i jeszcze kwestia kiedy naliczają wartości weekendowe.

Stawki swap możesz sobie sprawdzić na platformie -> klik prawym na kwotowania -> Symbole -> wybierasz symbol -> właściwości. Swapy wyrażane są w punktach więc trzeba to sobie samemu przemnożyć na walutę depozytową konta uwzględniając wartość pipsa.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

muad
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: muad »

raposo pisze: Stawki swap możesz sobie sprawdzić na platformie -> klik prawym na kwotowania -> Symbole -> wybierasz symbol -> właściwości. Swapy wyrażane są w punktach więc trzeba to sobie samemu przemnożyć na walutę depozytową konta uwzględniając wartość pipsa.
Dzięki za info, MT4 używam już od dość dawna a o tym nie słyszałem.

Uwaga, powyższy post został napisany przez pracownika BZ WBK

Awatar użytkownika
phungus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: phungus »

Mam trzy proste pytanka, a mianowicie:

1. czy jest/będzie możliwość tradingu przez www
2. czy planowane jest wydanie aplikacji do tradingu na telefon z systemem nokii - symbian (pytam, bo aplikacja do obsługi konta jest)
3. czy można dokonać przelewu z master carda bzwbk i jaka jest za to opłata.

Pozdro,
ph.

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

Athcos pisze:Moglibyście napisać coś więcej o wpłatach i wypłatach z rachunku forex? Gdzie są prowadzone rachunki? Jak zrobić na nie przelew? Ile kosztuje przelew z forex na rach w innym banku?

Co z kwestią podatkową? Czy będę musiał osobno rozliczać gpw i forex jeżeli wszystko będę robił w wbk?
Dziękuję anonimowemu klientowi za udzielenie odpowiedzi na pytania dotyczące wpłat i wypłat oraz kosztów - mogę potwierdzić, iż tak dokładnie jest.

W kwestiach podatkowych tystawiamy jeden PIT 8C a więc Forex i GPW wchodzi do jednego rozliczenia.

Pozdrawiamy,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

muad pisze:
raposo pisze: Stawki swap możesz sobie sprawdzić na platformie -> klik prawym na kwotowania -> Symbole -> wybierasz symbol -> właściwości. Swapy wyrażane są w punktach więc trzeba to sobie samemu przemnożyć na walutę depozytową konta uwzględniając wartość pipsa.
Dzięki za info, MT4 używam już od dość dawna a o tym nie słyszałem.
Jak się czegoś nie wie z MT4 wystarczy pytać Raposo ;)

Co do BZWBK - to wiele osób ma rachunek maklerski tam (ja również) i zaufanie do nich. Zobaczymy jak sobie poradzą - pewnie będzie dość dobrze. Comission raczej z tych wyższych - pytanie jak z egzekucją i poślizgami - bo spready wyglądają dobrze.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Akhh pisze:Jak się czegoś nie wie z MT4 wystarczy pytać Raposo
Tylko tak bez przesady żebym miał czas zjeść :D.
phungus pisze:2. czy planowane jest wydanie aplikacji do tradingu na telefon z systemem nokii - symbian (pytam, bo aplikacja do obsługi konta jest)
Tego to chyba nikt nie wprowadził i strzelam, że tu będzie podobnie, bo:
- symbian to małoprzyjazny OS,
- został już wycofany więc nie ma z nim przyszłości...
phungus pisze:3. czy można dokonać przelewu z master carda bzwbk i jaka jest za to opłata.
Skoro masz konto w tym banku to przelewy będą realizowane natychmiast więc po co płatności kartą?
InvestoronlineFX pisze:Wdrożyliśmy rozwiązanie z firmy Metaquotes. Jak wszyscy wiemy głebokość rynku jest kwestią dodatkowych aplikacji pochodzących od firm trzecich. Nasze podejście do bezpieczeństwa w DM BZWBK jest bardzo restrykcyjne, w związku z czym na dziś nie mamy potwierdzonych informacji, jak dodatkowa aplikacja wpływa na działanie programu właściwego i jaki ma kod źródłowy. Oczywiście wiemy, że na pierwszy rzut oka wszystko powinno być ok, ale musimy dbać o bezpieczeństwo. Rozważamy to rozwiązanie i wdrożymy je, jak tylko będzie ono w naszej ocenie właściwe.
Tylko właśnie na logikę MD to podstawa w ECN więc pytanie czemu samo MetaQuotes nie wdrożyło takiego rozwiązania dawno temu skoro wysyp brokerów STP trwa już dobre 2 lata... Z resztą stworzenie czegoś własnego, a niekoniecznie korzystając z firm trzecich, powinno być potraktowane priorytetowo skoro ma to być ECN. A może przesadzam... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

Jesteś pewny że trzeba?
W formularzu rejestracyjnym widzę że jest opcja "Jeżeli chcesz otworzyć rachunek inwestycyjny" którą można odznaczyć.
Aby inwestować na Forex trzeba otworzyć Rachunek Maklerski - opcja musi być zaznaczona. Żeby mieć Rachunek Maklerski to oczywiście trzeba podpisać Umowę Maklerską. Jeśli nie będzie realizowanych transakcji na GPW to rachunek jest bezpłatny. Jesli klient natomiast inwestuje i tu i tam to pierwszy rok jest bezpłatny a kolejny kosztuje 55pln.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 21 cze 2012, 12:16 przez InvestoronlineFX, łącznie zmieniany 1 raz.
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

Awatar użytkownika
phungus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: phungus »

raposo pisze: Skoro masz konto w tym banku to przelewy będą realizowane natychmiast więc po co płatności kartą?
Heh, nie napisałem, że mam tam konto. Mam już tylko kartę :-)

Pozdro,
ph.

ODPOWIEDZ