Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Trailing stop w MT4.
Czy TS, będzie się przesuwał co pips wraz z osiągnięciem zysku czy ukatywni się dopiero po osiągnięciu wartości TS?
Czyli, jeżeli Kupię po 1.3000 ustawię SL 1.2950, TS=15 to przy kursie 1.3001 SL przesunie się na 1.2986? Czy dopiero po osiągnięciu 1.3015 TS zadziała i przesunie SL na 1.3000? Czy TS będzie kroczył pips w pips za kursem, czy będzie to robił skokowo, co np 5pips?
Czy TS, będzie się przesuwał co pips wraz z osiągnięciem zysku czy ukatywni się dopiero po osiągnięciu wartości TS?
Czyli, jeżeli Kupię po 1.3000 ustawię SL 1.2950, TS=15 to przy kursie 1.3001 SL przesunie się na 1.2986? Czy dopiero po osiągnięciu 1.3015 TS zadziała i przesunie SL na 1.3000? Czy TS będzie kroczył pips w pips za kursem, czy będzie to robił skokowo, co np 5pips?
TS uaktywni się dopiero w momencie osiągnięcia zysku równego TS, czyli przy powyższym przykładzie na 1.3015 i SL będzie się zmieniał co 1.0 pips.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Witam wszystkich.
Zastanawia mnie jedna rzecz.
Mianowicie chodzi o publikowanie ważnych komunikatów - nigdy nie grałem pod nie ale gdy zacząłem to obserwować zauważyłem, że całkiem przyzwoite ruchy generują.
I tu pytanie, jakie ważne komunikaty publikowane są cyklicznie, np. tygodniowo - mówię o EUR/USD.
Na pewno co czwartek o godz. 14:30 ogłoszenie jest w USA Wnioski o zasiłek dla bezrobotnych - tu sprawa prosta, jeżeli wartość opublikowana będzie większa niż prognoza to EUR się umacnia, a jak wpływają inne publikacje na cenę, np. inflacja, zmiana zapasów ropy, pozwolenia na budowę domów, itp.
Dzięki wielkie za info
Zastanawia mnie jedna rzecz.
Mianowicie chodzi o publikowanie ważnych komunikatów - nigdy nie grałem pod nie ale gdy zacząłem to obserwować zauważyłem, że całkiem przyzwoite ruchy generują.
I tu pytanie, jakie ważne komunikaty publikowane są cyklicznie, np. tygodniowo - mówię o EUR/USD.
Na pewno co czwartek o godz. 14:30 ogłoszenie jest w USA Wnioski o zasiłek dla bezrobotnych - tu sprawa prosta, jeżeli wartość opublikowana będzie większa niż prognoza to EUR się umacnia, a jak wpływają inne publikacje na cenę, np. inflacja, zmiana zapasów ropy, pozwolenia na budowę domów, itp.
Dzięki wielkie za info
To temat na kilka tygodni analiz lub sporą ksiązkę.patrosFX pisze: Na pewno co czwartek o godz. 14:30 ogłoszenie jest w USA Wnioski o zasiłek dla bezrobotnych - tu sprawa prosta, jeżeli wartość opublikowana będzie większa niż prognoza to EUR się umacnia, a jak wpływają inne publikacje na cenę, np. inflacja, zmiana zapasów ropy, pozwolenia na budowę domów, itp.
PatrosFX:
Zapraszam do dziennika. Sporo miejsca poświęcamy kwestiom fundamentalnym.
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=20382
Początkowo może wydawać Ci się, że jest chaotycznie i niestety "zadanie domowe" z podstaw będziesz musiał odrobić sam.
Co do zasady poszczególne dane są raz w miesiącu publikowane.
Z ważniejszych:
- Central Bank meetings (szeroko rozumiana podaż pieniądza)
http://www.dailyfx.com/calendar/bank-calendar.html
- Sovereign meetings (spotkania i konferencje przywódców państw)
- Price Index (inflacja)
- Issuance (aukcje długu publicznego)
- Non-farm payrolls (wynagrodzenia)
- Unemployment, housing permits/starts, consumer confidence (dają raczej pogląd na gospodarkę i generują ruchy raczej na indeksach niż na walutach)
EDIT: Zapomniałem o PKB
. Też ważne 
Zapraszam do dziennika. Sporo miejsca poświęcamy kwestiom fundamentalnym.
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=20382
Początkowo może wydawać Ci się, że jest chaotycznie i niestety "zadanie domowe" z podstaw będziesz musiał odrobić sam.
Co do zasady poszczególne dane są raz w miesiącu publikowane.
Z ważniejszych:
- Central Bank meetings (szeroko rozumiana podaż pieniądza)
http://www.dailyfx.com/calendar/bank-calendar.html
- Sovereign meetings (spotkania i konferencje przywódców państw)
- Price Index (inflacja)
- Issuance (aukcje długu publicznego)
- Non-farm payrolls (wynagrodzenia)
- Unemployment, housing permits/starts, consumer confidence (dają raczej pogląd na gospodarkę i generują ruchy raczej na indeksach niż na walutach)
EDIT: Zapomniałem o PKB

Ostatnio zmieniony 22 cze 2012, 04:36 przez Stforex, łącznie zmieniany 1 raz.