Songo89K pisze: Jeżeli nie potrafisz tego zrozumieć,zrób test...Weź 10 ochotników z forum,różne doświadczenie w tradingu,określ na papierze dokładnie kiedy wchodzić,kiedy wychodzić - jeżeli 3 osiągnie chociaż podobne wyniki do Ciebie,to zamilkne w tej kwestii na zawsze,i postawie kielicha.
MkubuxK pisze:Wszyscy powinni osiągnąć takie same wyniki. Jeśli ktoś będzie miał inne wyniki oznaczać to będzie, że nie trzymał się zasad i że nie nadaje się do tego typu biznesu.
matka pisze: Jakie doświadczenie? Przecież tego można nauczyć małpę, tylko po co skoro komputer jest o wiele tańszy i solidniejszy? Jeśli ktoś postępował by inaczej niż ma napisane w manualu, żeby celowo tracić to jest to sprawa dla psychiatry nie na to forum.
Songo89K nie mówi więc tutaj o doświadczeniu a o ściśle sformalizowanym wejściu. W takim przypadku jeśli wynik jest inny to robota jak każda inna jest spartaczona - to jak pieczenie ciasta gdzie mając spisany na kartce algorytm raz dosypie więcej mąki, mniej cukru, 10 minut dłużej w piekarniku i wychodzi zakalec.
Tak sprawa faktycznie bardziej jest sprawa dla psychiatry i pytanie jakie należało by zadać to dlaczego trader stanowiący w tym wykonawce algorytmu szkodzi sam sobie?
Czytajcie co piszecie dokładnie. Mam wrażenie ze wypowiedzi w większości mają głęboki ton emocjonalny, stanowią swego rodzaju obronę dogmatu.
Microbi pisze: bo żadne EA nie poradzi sobie z wybraniem danego poziomu czy LT itd, nie gram wszystkiego, oceniam, patrze na świeczki jako całość, ( nie uznaję formacji świecowych i innych bzdetów - ma być prosto ) , jak mi nie leży dany setup, nie gram, czasami ucieka TP, a ile razy nie dostaje SL. Moja gra bazuje na doświadczeniu, obyciu z wykresem itd, i nie uznaje jej za losową , mimo że tak twierdzisz. Nie mów o nauce małpy schematów w stylu postaw kubek w żółtym kwadracie a dostaniesz banana , a o ocenie sytuacji. Tego jej nie nauczysz, a wybacz EA w większości nie mogą nawet się równać z małpą Smile
W danym odcinku czasu wykres może przyjąć tylko skończona ilość przebiegów Duża ale skończona.
Zadaj sobie pytanie czy w teście polegającym na wyświetlaniu kilkuset obrazków z fragmentami wykresów dałbyś zawsze te same odpowiedzi.
Jeśli nie to istnieje pewna losowość wynikająca czy to z pomyłki (której EA nigdy nie popełni mając dokładny algorytm) czy z samego sposobu działania ludzkiego mózgu które nie jest binarne.