XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Wymieniają tylko pary z pln. Za dobrze by było :P

O widzę, że też jesteś ze stolicy Podlasia :)
Trade what you see, NOT what you hear or think

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Wiesz ja po takich doswiadczeniach juz dawno bym zmienil brokera.
Ale to az dziwne- robac to tak perfidnie powinni zdawac sobie sprawe ze podcinaja galaz na ktorej siedza

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

xtb widac nie lubi skalperow

AndrzejK
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: AndrzejK »

dhaetr_tech

U mnie jest identycznie, jak widać jest to u nich normalne :) Ostatnio miałem różnice między WCF TRADER ,NORTH FINANCE a XTB aż 11p !!!
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

dhaetr_tech
Ale domyślam się, że jesteś zarabiającym bo dziwne wydaje się żeby takie skecze odstawiali tracącemu.
A jeśli chodzi o różnicę w pipsach to najbardziej mnie ciekawi jak to jest na wsparciach i oporach gdzie przeważnie stawia się SL. Czy często wyskakuje o kilka pips i zawraca w porównaniu z innymi brokerami MT4???
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

dhaetr_tech
Skopiowane z ich www:
3. Maksymalny czas oczekiwania na kwotowanie w przypadku kwotowania o którym mowa w ust 1. wynosi 1 minutę i 30 sekund w przypadku standardowych warunków rynkowych.

4. W przypadku znacznej zmienności cen, w okresach publikacji istotnych danych ekonomicznych, w przypadku zawieszenia bądź jakiegokolwiek ograniczenia handlu na rynku instrumentu bazowego XTB może wykonać kwotowanie o którym mowa w ust 2 w okresie dłuższym niż 1 minuta i 30 sekund.
I jeszcze coś o GPW:
System Sidoma Trader to kompleksowe rozwiązanie inwestycyjne stanowiące podstawę inwestowania na rynku giełdowym - na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. System zapewnia obsługę zleceń, rozliczanie transakcji i prezentację notowań z możliwie najmniejszym opóźnieniem w stosunku do czasu rzeczywistego. Minimalizacja czasu „od decyzji do realizacji” jest podstawowym założeniem projektowym Sidomy.
Czyli nie będzie X-Tradera dla GPW :(

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: majek »

dhaetr_tech XTB do takiego trybu "gry" się po prostu nie nadaje. Jeśli jesteś na plus to bierz kase z tamtąd i wiej gdzie indziej, jak jesteś cokolwiek na minus to .. czyt. wcześniej tylko zrób to szybciej :) ... polecam przeczytać cały wątek o xtb

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Mnie to jednak ciekawi, o co chodzi z tym XTB, że ludzie wciąż tam chcą grać przy tych wszystkich dobrych opiniach na temat firmy.

Bez przerwy znajdują się nowi, którzy z oburzeniem wykrzykują te same zarzuty. Nie rozumiem tego.

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Walkujemy caly czas jedno i to samo.XTB do skalpowania sie nie nadaje.Daj zlecenia oczekujace ze SL od 50-100 pipsow TP od 50-100 pipsow i nie ma problemow.Im nie zalezy na takich klientach co lapia po 5-10 pipsow podczas ruchu ceny wiec blokuja wtedy skladanie zlecen.Na Alpari jest podobna sytuacja dlatego jak sie gra <z reki> to trzeba sie z tym liczyc i koniec.

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

:P

ODPOWIEDZ