Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
bankrut
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bankrut »

oto jedna z informacji jaka wlasnie dostalem:

hej,

chcę pozostać anonimowy, dlatego nie ujawnię się na forum. nie mniej jednak byłem uczestnikiem szkolenia niemiaszka. oto co mnie spotkało (możesz to wykorzystać wklejając na forum):

Grzesiek chwalił się, że jeden z jego uczniów robił tym systemem po 150 pipsów dziennie, więc poprosiłem go, żeby mnie z nim skontaktował, bo chciałem dowiedzieć się jak On to robi.

Kiedy się z nim skontaktowałem od razu zaproponował mi konsultacje i magiczny wskaźnik, który rzekomo był podstawą jego sukcesu za jedynie 1000zł miesięcznie. Zapytałem o jego wyniki, to uparcie twierdził, że teraz robi po 100 pipsów dziennie, bo gra dużym lotem w 20 transakcjach. Przez pomyłkę prawdopodobnie wysłał mi statment z jednego dnia z którego wynikało, że wcale nie było to 100 pipsów, a dwadzieścia kilka i nie w 20, a w przeszło 30 transakcjach, a pozycje opiewały na 0,1-0,5 lota. Kiedy poprosiłem, żeby mi to wytłumaczył, mój kontakt się z nim urwał.

Spytałem Grześka z kim On mnie skontaktował i co za magiczny wskaźnik próbował mi wcisnąć ten człowiek, to stwierdził, że ten gość chyba się zmienił od kiedy On go uczył, a wskaźnik dał mi za darmo (był to DoubleCCI). I tak się skończyła moja przygoda z n tym systemem i z nimi, nigdy więcej się nie odezwał żaden z nich.

- jest jeszcze zbanowane konto ale nie wklejam jeszcze.

Kolejny kwiatek uczciwości Niemaszka!!!!

Gratuluję odwagi i trzymam kciuki za to aby ten typ znikł z forum. Propnował mi informacje oraz poziomy wejść za kase. Płacąc miesięczny "Abonament" w wysokosci klikuset złotych miesiecznie. Informacje mówił że ma z płatnej platformy. Jak się okazało były to infa które są dostępne na zwykłej platformie w SAXO za DARMO!!!!! Esco te same informacje wkleja w DT. Cieszę się bardzo, że w porę się opamiętałem. Ale ile osób /troszkę naiwnych/ się nabrało na słowa tej osoby?

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

brother pisze:nie rozumiem po co się ukrywać za innym nickiem pisz pod swoim
A co gdy guru postanowi odszukać niezadowolonego klienta i wytłumaczyć mu, że jednak jest zadowolony i ma poprawić wpisy na forum? Znam kilka osób z tego forum, które twierdzą że tak było. Nie ma powodu żeby im nie wierzyć, sam dostałem kilka bardzo ciekawych propozycji i sugestii.
bankrut pisze:powinien siedziec jak inny kolega z forum w tajlandi
Może właśnie ze względu na przeprowadzone szkolenia musiał wyjechać? ;)

___

Myślę, że dobry czas na przypomnienie podstawowych faktów:

1. Żaden szkolący nie ma żadnego systemu. Jeśli wyraźnie nie zaznaczy tego na samym początku, nie ma sensu z nim gadać.

2. Jeśli ktoś ma działającą metodę na zarabianie na rynkach finansowych, to nie prowadzi szkoleń, nie sprzedaje systemu tylko zdobywa kapitał i gra.

3. Uważajcie na szkoleniowców z forum, mogą niebezpiecznie podnieść ciśnienie.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2012, 13:58 przez matka, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Unfortunately, more to come

bankrut
Bywalec
Bywalec

Matka do tej chwili nie myslalem ta kategoria. To pewnie tez dlatego kolejny szkoleniowiec emigrowal na wyspy kanaryjskie HAHA nic trzeba sie zabierac za szkolenia !!!

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

matka pisze:A co gdy gdy guru postanowi odszukać niezadowolonego klienta i wytłumaczyć mu, że jednak jest zadowolony i ma poprawić wpisy na forum?
Matka rozumiem, że napisałeś to dla jaj :D
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

bankrut
Bywalec
Bywalec

___

Myślę, że dobry czas na przypomnienie podstawowych faktów:

1. Żaden szkolący nie ma żadnego systemu. Jeśli wyraźnie nie zaznaczy tego na samym początku, nie ma sensu z nim gadać.

2. Jeśli ktoś ma działającą metodę na zarabianie na rynkach finansowych, nie prowadzi z szkoleń, nie sprzedaje systemu tylko zdobywa kapitał i gra.

3. Uważajcie na szkoleniowców z forum, mogą niebezpiecznie podnieść ciśnienie.[/quote]

W pelni sie zgadzam z tymi punktami i dodam jeden:

4. Wszyscy ci Guru graja na DEMO. Jest jeden problem nie wyplaca zyskow.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

brother pisze:Matka rozumiem, że napisałeś to dla jaj
Nie napisałem tego dla jaj, taka jest rzeczywistość. Być może wynika to z tego, że oszukiwanie leży tak głęboko w naturze tych ludzi, że nie potrafią sobie wyobrazić innego scenariusza? Być może mają tak silne osobowości, że szczerze wierzą w słuszność swojego bełkotu i są gotowi na wszystko by ciągnąć to dalej? A może zwyczajnie kasa ze szkoleń jest na tyle duża, że warto? Moim zdaniem trzeba się trzymać z daleka od takich ludzi. Bez względu na ich potencjał przestępczy, na ogół dość groteskowy, zwyczajnie szkoda na to czasu.
Obrazek

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

bankrut pisze:Czasy Niemiaszka sie skonczyly bezpowrotnie.
To Cię mocno fantazja ułańska poniosła :!: :!: :!:

Nie wiem ktoś Ty i dlaczego mnie oczerniasz wypisując całą masę kłamstw na mój temat, ale taki urok forum ogólnodostępnego, że każdy może napisać co mu ślina na język przyniesie i pokazać wszystkim jaki ma bałagan w głowie...a samo to, że ukrywasz się pod innym nickiem już wiele tłumaczy 8)

Może i byłeś u mnie na szkoleniu- nie wiem -, ale z tego co widzę, to są jakieś żale, gorycz, rozpacz, bo coś poprostu Ci nie poszło na ekg i jednym słowem zaliczyłeś wtopę po szkoleniu, a chcesz mnie obarczyć za to winą... jeżeli tak to współczuję, bo nigdy i nikomu gwarancji nie dawałem, że każdy będzie tylko zarabiał :idea:

Nie sprzedaję marzeń i nie mam gralla na fx, a uczę jedynie strategii

Nie mam zamiaru się wdawać z Tobą w dyskusję bo jak mam się odnieść do historii wymyślonej przez Ciebie... :roll:

Podaj jakieś fakty, konkrety, screny rozmów, nawet świadków, żebyś mógł potwierdzić swój ślinotok wpisany w pierwszym poście w jaki sposób zostałeś oszukany, bo ja jestem gotów odeprzeć Twój atak na moją osobę.

Pzdr i wyluzuj na przyszłość,
Grzegorz "niemiaszek"
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

niemiaszek pisze:Nie sprzedaję marzeń i nie mam gralla na fx, a uczę jedynie strategii
Grzegorz, ta strategia zarabia czy traci?
Obrazek

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

matka pisze:
niemiaszek pisze:Nie sprzedaję marzeń i nie mam gralla na fx, a uczę jedynie strategii
Grzegorz, ta strategia zarabia czy traci?
Nie chce się czepiać, ale to ludzie zarabiają lub tracą. Strategia to tylko określone warunki wejścia i wyjścia.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Mpapiez pisze:Nie chce się czepiać, ale to ludzie zarabiają lub tracą. Strategia to tylko określone warunki wejścia i wyjścia.
Zasadniczo jeszcze kilka innych warunków, ale nawet bez nich, jaką rolę widzisz tutaj dla człowieka?
Obrazek

ODPOWIEDZ