Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
janek20
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: janek20 »

Seneszal26 pisze:
janek20 pisze:Ostatnio wpadłem na stronę jednej z firm szkolących i mieli szkolenia indywidualne z forex. Spotkaliście się z czymś takim?
Na tym forum znajdziesz pełno osób/firm które szkolą w trybie indywidualnym
Miałem na myśli dokladnie firmę MPAC

Zdziwiłeś mnie z lekka bo sądziłem że raczej jakieś grupowe. No ale to fakt że wtedy można poświęcić konkretnie czas na interesujące aspekty.
niech kazdy kto chce skorzystac z takich ofert nawet bezplatnych zada takie pytanie, jesli nie szkolacym to nawet sobie samemu ...
no co... nie wierzysz w ich dobrą wolę? :P

bankrut
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bankrut »

pawelklos pisze:Jestem pod wielkim wrażeniem 100% skuteczności.

Nic tylko szkolić się u Niemiaszka. Podaj cene jaką zapłaciłeś i jakiej techniki tam uczą.

Juz nie! Czasy Niemiaszka sie skonczyly bezpowrotnie. Ten gosc to naciagacz, mysli ze jak byl na fali to jest guru! Udawalo mu sie przez jakis czas. Powstala w okol niego aureola nietykalnosci. Wszyscy zapatszeni w niego jak w swiety obrazek co on powiedzial to swietosc. Ja tez bylem. Niestety oszczednosci moje w szybki sposob stopnialy grajac z nim. Szkolenie to jakas pomylka. Jak ktos moze brac kase za szkolenie i podawac konto babci/mamy i tlumaczyc sie ze to ze wzgledow podatkowych. Uwierzylem w te bujdy. Kolejna sprawa braku profesjonalimu to brak histori jego tradow. Kilka razy na szkoleniu padala w grupie prosba o nie. Zawsze byl wykret. A mowil ze gra 10 lotami a jak robi dokladki to 50-100lotow. Gowno prawda.to co pokazywal to wklejki z kont demo. Jesli mowi jakie to robi trajdy to po miesiacu takiego grania to powinien siedziec jak inny kolega z forum w tajlandi a nie dawac szkolenia i latac po chelmie i kase pozyczac na zycie. Ja wtopilem razem grajac ponad 100k. I jeszcze zaplacilem za to. A dokladnie gosc znal jakim depo dysponuje. Jak przyszlo do jakiegos ale to sam sobie winien jestem. Wiadomo jestem. Ale przestszegam wszystkich nowo zainteresowanych z dala od tego goscia. To desperat ktory szuka naiwnych. System moze ikiedys byl ok. ALe teraz nie jest. Wiele osob po szkoleniu potracilo kupe kasy. Jak zaczolem interesowac sie osoba Niemiaszka blizej duzo ciekawych faktow wyszlo. Ludzie mowia co byli na szkoleniach ze proponowal niektorym ze bedzie "zarzadzal" ich kontem za %. Kilka osob bardzo pluje sobie w brode ze byli tak latwowierni. Kasy nie ma, a i winny nie poczowa sie. Bo po co.
Moj post to ostrzezenie przed Niemiaszkiem dla osob ktore mysla o szkoleniu lub blizszej wspolpracy. Moje koszta wspolpracy to prawie sto tysiecy i koszta szkolenia, oraz brak szansy na zwrot z takiej inwestycji. Nauka kosztuje ja wiem ale tyle!!! Panie Grzegorzu ja i inni sie pytamy "...gdzie tamten swiat..." co nam na szkoleniu wkladales. Z napisaniem tego posta zwlekalem ale czara goryczy sie przelala i uwazam ze nikt juz nie powinien stracic ani zlotowki. Ciekaw jestem ile osob potracilo kase w oparciu o guru Niemiaszka! Moze sie ujawnia, ja sam znam dwie. Jestes mistrzem sciemy i tyle z Rydzykiem idziesz w parze prowadzac swoje naiwne owieczki, za drobne datki.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

bankrut wystarczy chłodno czy warto i tyle. Rozumiem emocje ale żeby od razu multikonto zakładać?
Ja już za stary jestem i gasić tego flejma nie zamierzam.
Zostawiam innym modom, ja już jestem prawie na emeryturze :mrgreen:
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

bankrut
Witam!

Jeżeli czuje się Pan oszukany, zachęcam do udania się do prawnika i zasięgnięcia porady. W grę wchodzą duże pieniądze i może się okazać, że uzasadnione będzie zawiadomienie prokuratury o popełnieniu przestępstwa. Z tego co Pan pisze wynika, że o odzyskanie jakichkolwiek pieniędzy będzie trudno, ale zostaje jeszcze funkcja sprawiedliwościowa.

Pozdrawiam serdecznie
M.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Ja nie rozumiem ludzi którzy chodzą na jakieś płatne szkolenia. Jaki to ma k*rwa sens ? Jak sam siebie w tym bajzlu nie odnajdziesz to nigdy nie będziesz zarabiać.

Generalnie jak ktoś tu mega zarabia, to myślicie że chciałoby im się ludzi szkolić ? Na Haiti bym wyjechał i dupę opalał między hula-hula laskami.

Najlepsze i najskuteczniejsze szkolenie, to wpłacić 500-1000 zł i próbować szukać swojego sposobu metodą prób i błędów.

Od czego zacząć ? Od tej książki - nie ma sensu wyważać otwartych drzwi
http://www.sukcesnagieldzie.pl/

Mój system inwestowania dziś, to mieszanka 4 systemów wyciągniętych z tej książki, a właściwie wyciągnięta z nich część wspólna. Zaczynałem od Pitchforka, żeby zrozumieć że bardzo istotne są linie trendu, S/R linie ,potwierdzenie sygnałów dywergencjami jak i średnie 100 i 200 okresowe.
Formacje świecowe to również potężna broń.

Mi zajęło 7 miesięcy inwestowania po 5-8 godzin dziennie, żeby się odnaleźć na rynku, a widzę że jeszcze długa droga przede mną, życzę wam ludzie powodzonka i więcej wiary w samego siebie.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Taką wiadomość trzeba zweryfikować, nie rozumiem po co się ukrywać za innym nickiem pisz pod swoim, jeśli byłaby to prawda admini pewnie nawet pomogą. Poza tym jak ktoś pisze, że wrzuca 10 czy 100 lotów to przecież nie robi szkoleń za 1000zł wystarczy logicznie pomyśleć.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

bankrut
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bankrut »

daromanchester pisze:bankrut wystarczy chłodno czy warto i tyle. Rozumiem emocje ale żeby od razu multikonto zakładać?
Ja już za stary jestem i gasić tego flejma nie zamierzam.
Zostawiam innym modom, ja już jestem prawie na emeryturze :mrgreen:
Ok, moze mnie ponioslo za co przepraszam. Jednak zdania nie zmienie. Ma to na celu pokazac jaki ten swiat jest okropny. I uwazam ze w tym wypadku jest to wlascie miejsce.

Stforex - wczorajszy kij w mrowisko jest podyktowany wizyta w kancelarii prawnej ktora to zajmuje sie sprawa od jakiegos czasu. Teraz przyszedl kolejny etap. Ja swoje mam juz zabezpieczone/ choc i tak nic nie odzyskam i tu pewnie "Niemiaszek" sie smieje, ale ma to cel prewencyjny aby innych ochronic/. Jednak upszedzam osoba jest niewyplacalna. Werfikowana jest sparawa jednego postepowania sadowego przez prawnikow. Jesli ktos poza osobami z ktorymi mam kontakt zostal poszkodowany prosze o kontakt na priv. z opisem po krotce co zaszlo. Kancelaria ktora prowadzi moja sprawe bedzie sie kontaktowac.

brother
Jeszcze nie pora na oficjalna strone, strona prawana w przygotowaniu. Co do gry z nim to ci powiem ze poszedlem na szkolenie z polecenia. Zanim wstapilem w szeregi jego uczniow to korespondowalem z kilkoma osobami co byly i polecaly. A przeciez nie ma lepszej reklamy jak polecenie. Po kontakcie z osobami z forum ktore byly na szkoleniu poszedlem na szkolnie. Efekt taki ze trafilem na zla passe Niemiaszka. Jestem osoba ktora nie lubi klamstwa a zostalem perfidnie oklamany. Wiem mozecie pisac: moja wina po co sie pchalem itd. bylo ksiazki czytac. Tu chodzi o cos innego - honor. Jesli sie bierze za cos kase, pisze tysiace postow pod publike i pokazuje srodkowy palec jak sie cos zawalilo. Uwazam ze jest osoba ktora nie podzwignela na swoich barkach 'slawy' a okres mega wtop dorobil reszte.
Co do grania takimi pozycjami to juz pozostawiam bez slowa. Jest mi niezmiernie pszykro ze to na mnie trafilo.

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

bankrut pisze:
pawelklos pisze:Jestem pod wielkim wrażeniem 100% skuteczności.

Nic tylko szkolić się u Niemiaszka. Podaj cene jaką zapłaciłeś i jakiej techniki tam uczą.

Juz nie! Czasy Niemiaszka sie skonczyly bezpowrotnie. Ten gosc to naciagacz, mysli ze jak byl na fali to jest guru! Udawalo mu sie przez jakis czas. Powstala w okol niego aureola nietykalnosci. Wszyscy zapatszeni w niego jak w swiety obrazek co on powiedzial to swietosc. Ja tez bylem. Niestety oszczednosci moje w szybki sposob stopnialy grajac z nim. Szkolenie to jakas pomylka. Jak ktos moze brac kase za szkolenie i podawac konto babci/mamy i tlumaczyc sie ze to ze wzgledow podatkowych. Uwierzylem w te bujdy. Kolejna sprawa braku profesjonalimu to brak histori jego tradow. Kilka razy na szkoleniu padala w grupie prosba o nie. Zawsze byl wykret. A mowil ze gra 10 lotami a jak robi dokladki to 50-100lotow. Gowno prawda.to co pokazywal to wklejki z kont demo. Jesli mowi jakie to robi trajdy to po miesiacu takiego grania to powinien siedziec jak inny kolega z forum w tajlandi a nie dawac szkolenia i latac po chelmie i kase pozyczac na zycie. Ja wtopilem razem grajac ponad 100k. I jeszcze zaplacilem za to. A dokladnie gosc znal jakim depo dysponuje. Jak przyszlo do jakiegos ale to sam sobie winien jestem. Wiadomo jestem. Ale przestszegam wszystkich nowo zainteresowanych z dala od tego goscia. To desperat ktory szuka naiwnych. System moze ikiedys byl ok. ALe teraz nie jest. Wiele osob po szkoleniu potracilo kupe kasy. Jak zaczolem interesowac sie osoba Niemiaszka blizej duzo ciekawych faktow wyszlo. Ludzie mowia co byli na szkoleniach ze proponowal niektorym ze bedzie "zarzadzal" ich kontem za %. Kilka osob bardzo pluje sobie w brode ze byli tak latwowierni. Kasy nie ma, a i winny nie poczowa sie. Bo po co.
Moj post to ostrzezenie przed Niemiaszkiem dla osob ktore mysla o szkoleniu lub blizszej wspolpracy. Moje koszta wspolpracy to prawie sto tysiecy i koszta szkolenia, oraz brak szansy na zwrot z takiej inwestycji. Nauka kosztuje ja wiem ale tyle!!! Panie Grzegorzu ja i inni sie pytamy "...gdzie tamten swiat..." co nam na szkoleniu wkladales. Z napisaniem tego posta zwlekalem ale czara goryczy sie przelala i uwazam ze nikt juz nie powinien stracic ani zlotowki. Ciekaw jestem ile osob potracilo kase w oparciu o guru Niemiaszka! Moze sie ujawnia, ja sam znam dwie. Jestes mistrzem sciemy i tyle z Rydzykiem idziesz w parze prowadzac swoje naiwne owieczki, za drobne datki.
Mój post był pisany z ironią (szkoda że tego lepiej nie zaznaczyłem). Byłem i jestem cały czas przeciwnikiem szkoleń. Mam nadzieję że nie kierowałeś się moim postem.

A co do szkoleń to może kilka by się znalazło ale nie w Polsce tylko w USA i za grubą kasę.

Swoją drogą 100K to nie ma to tamto - walcz o swoje a twój post niech będzie przestrogą dla innych żeby nie bawić się w takie rzeczy jak szkolenia bo w Polsce to jest jeden wielki przekręt jak większość rzeczy w tym kraju...

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Każdy szkolący z tego forum powinien przechodzić weryfikację pod względem umiejętności, czyli udowodnienie zysków z własnego konta z ostatniego roku, skoro ktoś ma odwagę brać pieniądze za szkolenie nie robi żadnej łaski i to jego obowiązek. Jeśli nie chce tego zrobić admini powinni umieszczać informację, że szkolący nie odważył się zweryfikować i stosowana adnotacja zostałaby umieszczana publicznie na forum.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

brother

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 103#446103

Zakładam ze wszyscy tutaj jesteśmy dorośli (przynajmniej pełnoletni) każdy ma swój rozum i świadomość ryzyka jakie podejmuje.
brother pisze:Każdy szkolący z tego forum powinien przechodzić weryfikację pod względem umiejętności, czyli udowodnienie zysków z własnego konta z ostatniego roku, skoro ktoś ma odwagę brać pieniądze za szkolenie nie robi żadnej łaski i to jego obowiązek. Jeśli nie chce tego zrobić admini powinni umieszczać informację, że szkolący nie odważył się zweryfikować i stosowana adnotacja zostałaby umieszczana publicznie na forum.
Od tego są odpowiednie instytucje.

ODPOWIEDZ