Automat 5_8macross 300%

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
klopka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: klopka »

Kuguar pisze:Jaki problem ustawisz mu tp na 1pips i wszystko bedzie sie zamykało na +:D
Zresztą do EA można wrzucić kilka rodzajów zamykania więc nie widze problemu:)
Kuguar wiesz co lepiej się tu nie odzywaj, twoje wypowiedzi świadczą o nieznajomości Forexu.

Co do strategii, którą przedstawiłem, to oparta jest na dwóch średnich, średnia 4 oparta jest na cenach otwarcia a średnia 8 na cenach zamknięcia.

Właściwie to można nie ustawiać wcale SL I TP. Pozycje zamykają się po przecięciu średnich. Ale.... jak to na foreksie bywa, może dojść do zerwania połączenia, braku prądu tp. dlatego uważam, że należy ustawić przynajmniej SL w rozsądnej odległości.

Awatar użytkownika
headd
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: headd »

klopka pisze:Pozycje zamykają się po przecięciu średnich
Niestety tego typu "strategie" nie działają w konsolidacji, średnie lagują, na historii wszystko zawsze pięknie wygląda.

klopka pisze: Kuguar wiesz co lepiej się tu nie odzywaj, twoje wypowiedzi świadczą o nieznajomości Forexu
Myślę, że kuguar wie co mówi

A w kwestii testowania na historii: na alpari jest bardzo dobra historia z 5 lat chyba.

Awatar użytkownika
TomaszB
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TomaszB »

Kuguar pisze:Jaki problem ustawisz mu tp na 1pips i wszystko bedzie sie zamykało na +:D
Zresztą do EA można wrzucić kilka rodzajów zamykania więc nie widze problemu:)
Zaółżmy że ustawimy tego pipsa
wtedy faktycznie są duże szanse na zamknięcie na TP,
aczkolwiek po dodaniu spread'u, to może co jakiś czas pojawić się wtopa.
Ale z tym to nie problem, można wymyśleć jakieś zabezpieczania co to pokryją tą stratę, w stylu przeciwnych zleceń lub trzyamniu zleceń które uzbierają określoną pulę pipsów.

Jest tylko jedno ale, jaki broker pozwoli na otwieranie tak wielu zleceń i handlowanie po pipsie?

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

TomaszB pisze:Jest tylko jedno ale, jaki broker pozwoli na otwieranie tak wielu zleceń i handlowanie po pipsie?
Każdy normalny:)Który zarabia na prowizji a nie na mojej stracie--czytaj taki który przekazuje zlecenia dalej i nie gra przeciwko mnie>:)

Headd dzienx:)

A co do klopki to mam roboty i koszą i znam sie troche na tym a na FX też już mam troche doświadczenia na realu a nie na demku:)
klopka pisze:Jaki problem ustawisz mu tp na 1pips i wszystko bedzie sie zamykało na +Very Happy
Jak puścisz na 1min jakiegoś robota to bez problemu zamkniesz 99% na +,spróbuj sam przekonasz sie że sie da a nie obrzucaj mnie błotem bo wiem co mówie:)
:D
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Awatar użytkownika
klopka
Stały bywalec
Stały bywalec

do Kuguara

Dajże chłopie jakiś przykład robota, pisałeś, że kosisz kasę na jakimś cudownym robocie.
Zaprogramowałeś go sam czy kupiłeś, a jeżeli kupiłeś to przynajmniej zdradź gdzie.

Bo jak na razie to mam nieodparte odczucie, że się przechwalasz.

To forum jest po by się podzielić swoją wiedzą i doświadczeniem, a jeżeli się mylę to po co tu pisać.

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

I nie przechwalam sie tylko mówie że niektóre rzeczy są możliwe:)

A jak niewierzysz w to że można zarobić to po cie sie w to bawisz wogóle??:)
I myślisz że ktoś wrzuci Ci na forum robota który zarabia--przestań,na forum przeważnie zapodają takie syfy jak ten który ty zaprezentowałeś jak już wcześniej pisałem to kiszka jest w horyzoncie sie nie sprawdzi bo niema żadnego filtra który mógłby wyłapać fałszywe sygnały,lepiej pierwsze zrób dobrego manuala a później spróbuj stworzyć EA:)Ktoś zrobił jakiś EA na odczepke i zapodał na forum niedokończonego--wystarczy troche poczytac i dowiesz sie jak można odfiltrować sygnały fałszywe--dodając jakiś wskaźniczek np:zwykłe MACD--bo jak grasz na 1h albo na 4h to dobrze on chodzi,stocha albo cokolwiek innego RSI też może być--i graj z trendem nigdy przeciwko poczekaj aż korekta sie skończy i odpalaj w kierunku pierwotnego ruchu--naprawde poważniej ci pisze że dopracowywanie takich systemów jak ten niema sensu--lepiej wziąc sie za udoskonalanie już powstałych i jak nie umiesz zresztą ja też programować w mql-u nie umiem to zleć jakiemuś informatykowi chyba Fryk sie zajmuje pisaniem robotów i potem próbuj nigdy nie zabieraj sie za tworzenie robota jeśli niewiesz jak on chodzi manualnie--to nic że ktoś ci powiedział że jak sie przetnie srednia od dołu z drugą średnią to otwieramy longi,,sprawdź chociażby na danych historycznych czy zawsze long wchodzil??:)Więcej sie mi niechce pisać:POZDRO
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"

Awatar użytkownika
klopka
Stały bywalec
Stały bywalec

Kuguar pisze:
A jak niewierzysz w to że można zarobić to po cie sie w to bawisz wogóle?
Wierzę, że można zarobić, tylko ty o tym tak mówisz jak by to było dziecinnie proste, i to mnie w Tobie niepokoi.

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Bo to nie jest wcale takie trudne:DNapisałem do Ciebie na priv:)pozdro

Awatar użytkownika
klopka
Stały bywalec
Stały bywalec

Od 07 do 11 stycznia 2008 weszły mi 4 transakcje - wszystkie stratne, :cry:
Pierwsza byłaby zyskowna ale zerwało mi połączenie i otworzyło się wyżej, przez co zysk zamienił się w stratę.

Zobaczymy co będzie dalej :?:

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Witam
To Mój pierwszy post i dopiero zaczynam przygodę z Forex-em więc proszę o wyrozumiałość :)
Trochę zmodyfikowałem powyższy system i oto mój rezultat

EUR/USA od 2001,05,01 do 2008,01,08 H4

Czy to dobry wynik jak na taki okres czasu,oraz fakt że był prawie non stop trend wzrostowy dla EUR ? ( wiem, wiem lamerskie pytanie ale jakoś dowiedzieć się musze :)

A tutaj ten sam dla przedziału

EUR/USA od 2008,01,02 do 2008,01,09 M5

Od poniedziałku zaczynam się nim bawić w czasie rzeczywistym ( oczywiście konto demo, na reala długo się jeszcze nie nastawiam )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ