Ja tylko pociągnął.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

W sumie ładna cofka na tym GU już prawie 61.8% fibka całego odreagowania w górę. Poczekam gdzie odbicie, tak mi jakoś to wszystko się w głowie nie układa.
Nadal to SP 500 dziwnie wygląda też. Nie bardzo mi spadki pasują tam. Ale scrypty pod palcem w razie czego : ) zaryzykuje zysk z tego tygodnia bo myślę, że warto. Zobaczymy.
Obrazek

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Tekron pisze:W sumie ładna cofka na tym GU już prawie 61.8% fibka całego odreagowania w górę.
Nie 61,8 tylko 38.2.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Jak w górę to tak, ja podałem w Górę, że cofamy do 61.8 procentu tego ruchu w górę. A nie że cofamy się o 38.2% tego ruchu w górę :) zagadka ile jest róznicy procent od 50tki do 61.8 a ile do 38.2 : )
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Gdzieś w dzienniku napisałem już, że obserwuje EUR GBP i że teraz te ruchy trzęsą rynkiem. EU siedzi solidnie jak narazie cisnąc GBP olewa dolar. Poczekam sobie na reakcję resistance na EURGBP zobaczymy jak rynek zareaguje. Nawet z czystej ciekawości potrzymam.

Przy dobrych wiatrach GBP zacznie odbijać gdy EUR zacznie już ruch zarabiający w kontrze do dolara i będę mógł dołożyć do GBP od dołu, szybciej się zbierając.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Zmniejsze sobie troszkę pozycje next time i zrobię większe rozbicie po poziomach to sobie na korektach i innych pierdołach w czasie ruchu pozarabiam. Levar 1:100 jednak mocno ogranicza, drogie jebutnie kontrakty.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2012, 09:01 przez Tekron, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

JAREK67
Maniak
Maniak

Tekron pisze:Jak w górę to tak, ja podałem w Górę, że cofamy do 61.8 procentu tego ruchu w górę. A nie że cofamy się o 38.2% tego ruchu w górę Smile zagadka ile jest róznicy procent od 50tki do 61.8 a ile do 38.2 : )
Mówisz jak polityk. Nic z tego nie zrozumiałem. :wink:
jak będziesz miał chwilę to wrzuć screena.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Fibki :) a co do zagadki to : Tyle samo, bo jeśli mierzysz ten sam ruch to nie istotne czy powiesz, że cofa się o 38.2 czy że wraca do 61.8 % :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

EUR GBP
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Ooo teraz tak patrzę na myfxbook mój i widzę że ten procent gain podaje przy otwartych pozycjach, szkoda że nie sumuje pod spodem bo to by fajnie pokazywało ile można stracić konta na wszystkich otwartych :)

Przypomniał mi się ten kawał jak optymista i pesymista dostają prezenty. Ojciec dzieciaków wkurzony na optymiste bo mu ciężko w życiu. Pesymiście dał pełno prezentów a optymiście gówno :) wiecie jak kawał idzie dalej :)
Ostatnio zmieniony 14 cze 2012, 09:47 przez Tekron, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

JAREK67
Maniak
Maniak

Tekron pisze:Fibki Smile a co do zagadki to : Tyle samo, bo jeśli mierzysz ten sam ruch to nie istotne czy powiesz, że cofa się o 38.2 czy że wraca do 61.8 % Smile
Kończąc wątek. Można tak to również określać. Ale zwróć uwagę na poziom 23,6 %. Wg. Twojego mierzenia jest on na dole. A tym czasem w okolicach 1.55 widać jak na dłoni strefę S/R popartą dodatkowo właśnie tym poziomem. Co do zasady jedynie poziom 50% można bez ryzyka przekłamań interpretacji mierzyć dowolnie.

ODPOWIEDZ