W sumie ładna cofka na tym GU już prawie 61.8% fibka całego odreagowania w górę. Poczekam gdzie odbicie, tak mi jakoś to wszystko się w głowie nie układa.
Nadal to SP 500 dziwnie wygląda też. Nie bardzo mi spadki pasują tam. Ale scrypty pod palcem w razie czego : ) zaryzykuje zysk z tego tygodnia bo myślę, że warto. Zobaczymy.
Ja tylko pociągnął.
Gdzieś w dzienniku napisałem już, że obserwuje EUR GBP i że teraz te ruchy trzęsą rynkiem. EU siedzi solidnie jak narazie cisnąc GBP olewa dolar. Poczekam sobie na reakcję resistance na EURGBP zobaczymy jak rynek zareaguje. Nawet z czystej ciekawości potrzymam.
Przy dobrych wiatrach GBP zacznie odbijać gdy EUR zacznie już ruch zarabiający w kontrze do dolara i będę mógł dołożyć do GBP od dołu, szybciej się zbierając.
Przy dobrych wiatrach GBP zacznie odbijać gdy EUR zacznie już ruch zarabiający w kontrze do dolara i będę mógł dołożyć do GBP od dołu, szybciej się zbierając.
Zmniejsze sobie troszkę pozycje next time i zrobię większe rozbicie po poziomach to sobie na korektach i innych pierdołach w czasie ruchu pozarabiam. Levar 1:100 jednak mocno ogranicza, drogie jebutnie kontrakty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2012, 09:01 przez Tekron, łącznie zmieniany 1 raz.
Mówisz jak polityk. Nic z tego nie zrozumiałem.Tekron pisze:Jak w górę to tak, ja podałem w Górę, że cofamy do 61.8 procentu tego ruchu w górę. A nie że cofamy się o 38.2% tego ruchu w górę Smile zagadka ile jest róznicy procent od 50tki do 61.8 a ile do 38.2 : )

jak będziesz miał chwilę to wrzuć screena.
Ooo teraz tak patrzę na myfxbook mój i widzę że ten procent gain podaje przy otwartych pozycjach, szkoda że nie sumuje pod spodem bo to by fajnie pokazywało ile można stracić konta na wszystkich otwartych 
Przypomniał mi się ten kawał jak optymista i pesymista dostają prezenty. Ojciec dzieciaków wkurzony na optymiste bo mu ciężko w życiu. Pesymiście dał pełno prezentów a optymiście gówno
wiecie jak kawał idzie dalej 

Przypomniał mi się ten kawał jak optymista i pesymista dostają prezenty. Ojciec dzieciaków wkurzony na optymiste bo mu ciężko w życiu. Pesymiście dał pełno prezentów a optymiście gówno

Ostatnio zmieniony 14 cze 2012, 09:47 przez Tekron, łącznie zmieniany 1 raz.
Kończąc wątek. Można tak to również określać. Ale zwróć uwagę na poziom 23,6 %. Wg. Twojego mierzenia jest on na dole. A tym czasem w okolicach 1.55 widać jak na dłoni strefę S/R popartą dodatkowo właśnie tym poziomem. Co do zasady jedynie poziom 50% można bez ryzyka przekłamań interpretacji mierzyć dowolnie.Tekron pisze:Fibki Smile a co do zagadki to : Tyle samo, bo jeśli mierzysz ten sam ruch to nie istotne czy powiesz, że cofa się o 38.2 czy że wraca do 61.8 % Smile
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.