ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
freud00
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud00 »

takie wypatrzone choć chyba trochę naciągane.

i zgaszone na +50 przy teoretycznym TP czyli potencjalnym FBO
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

czerwinek pisze:Zobaczymy czy mój scenariusz się sprawdzi, chociaż narazie to takie wróżenie z fusów ale według mnie zrobili teraz ekstremum, zjadą na dół w okolice 1.2434 robiąc dolny cień i wtedy jest okazja na longa jak zawrócą, gdzie TP1 to właśnie zrobione ekstremum a TP 2 to dalej UP
Prawie zrobili to co chciałem ale zabrakło kilka pipsów

freud00 Też to grałem chociaż dla mnie nie był to idealny trade po prostu liczyłem na spadek aby zagrać longa ale na jednym zagraniu zabrakło do mojego TP 3 pipsów natomiast do buy limit zabrakło 7 pipsów. teraz nie wiem co robić bo jakby zeszli te 7 pipsów niżej to byłbym pewny longa a tak to nie wiem czy jeszcze raz zjadą aby dopiero zagrać longa, narazie nic nie gram bo mam mętlik w głowie dzisiaj rynek jakoś dziwnie chodził niby tak jak chciałem ale nie od razu :) Ale i w takich sytuacjach trzeba sobie radzić. Z drugiej strony 7 pipsów zabrakło i nie wiem czy mam być tak dokładny ale z drugiej strony nie zrobili na moje FBO na poziomie 1.2435 więc z longami bym jeszcze uważał.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Tak mnie zaciekawiło jak, Ty to widzisz w swojej grze? :)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Czerwinek, jakie miałeś SL początkowe w tych dwóch shortach? + na jakieś podstawie ustawione?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Damfry pisze:Tak mnie zaciekawiło jak, Ty to widzisz w swojej grze?
Poziom 1 to poziom do którego według mnie powinni dojść po tym FBO na samym szczycie, jednak tam dzisiaj nie doszli jednak cały czas uważam że tam dojdą przed longami, poziom 2 to miejsce gdzie poszli dwa i według mnie zrobili ekstremum, następnie zeszli ponownie do poziomu 2 i można było wchodzi gdzie pewne by było jako TP ekstremum, jednak ja wolałbym aby doszli do poziomu 1 robiąc takie podwójne FBo dla poziomu 1 i 2 to byłby dla mnie idealny układ na longa, więc to że nie doszli do poziomu 1 cały czas nie daje mi spokoju.

Midas pisze:Czerwinek, jakie miałeś SL początkowe w tych dwóch shortach? + na jakieś podstawie ustawione?
Nie pamiętam dokładnie chyba w okolicach 1.2550, kiedyś już pisałem o tym, ogólnie staram się nie korzystać z SL, SL to takie większe zabezpieczenie w razie problemów z siecią. Wolę sam wyjść z ręki jeżeli nie idzie po mojemu, chociaż dzisia nie szli od razu po mojemu to nie zamykałem z ręki bo co zrobili lekkie wybicie to wracali robiąc PB, więc ja widziałem tylko jedną drogę cały czas i cały czas zostają przy swojej analizie.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

polecam do obserwacji nzd/usd i byc może edka, obie pary na ekstremach ze wskazaniem na nzd, :)

czerwinek mam jeszcze jedno pytanie, skad pomysł na longa z oczekującego, skoro nie wiesz co rynek zrobi?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Damfry pisze:czerwinek mam jeszcze jedno pytanie, skad pomysł na longa z oczekującego, skoro nie wiesz co rynek zrobi?
Czasami tak gram, jeżeli rynek robi tak jak sobie zaplanowałem, poza tym jezeli uwazam, że poziom jest mocny i warty uwagi to dlaczego nie, jezeli zrobią to czego oczekuję na danym poziomie to wtedy dołożę pozycję, a jeżeli nie zrobią to czego oczekuję to zamknę najwyżej.
Chociaż nie jest to idealne, czasami nie moge slędzisz wykresu, stąd limity ustawione.
Każdy ma tam swój jakiś styl wejścia ja mam kilka i czasem wchodzę poprzez limity.Jednak trzeba uwazać na nie oczywiście. Nie wiem jak to zrobią ale ja caly czas wierzę że dojdą do tego moje buy limit i dopiero mocno UP, zobaczymy :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Damfry pisze:polecam do obserwacji nzd/usd i byc może edka, obie pary na ekstremach ze wskazaniem na nzd,
Ja wszedłem w Edka na sell ale trzea uważać, NZD jest na dobrym poziomie ale niepokoi mnie AUD bo jeszcze do poziomu 1.000 mu trochę zostało a liczę że jak przebiją lekko 1.0000 i zawrócą jest szansa na shorta. Z drugiej strony mogą wszędzie zrobić BO i będzie dupa będzie trzeba wówczas grać longi :)

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

no ok czyli trochę zaklinanie rzeczywistości, ale grunt że Ci wychodzi :)
Przymieżałem się do edka, ale jakoś mało klarowne to fbo... nie postawie na takiego konia, za to NZD ładnie się zapowiada, czekam na zamknięcie :)

====edit=====
ależ badziewne zamknięcie.... nie lubię takich, więc nie gram :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nie lubię pokazywać swoich zadań w trakcie, ale mam nadzieję, że dadzą na chleb zarobić niby sytuacja jest kalrowna ale jak pisałem uważam że na AUD dojdą do 1.000 więc może jeszcze trochę umocnić się AUD, no ale zobaczymy niby FBO zrobili powinni lecieć UP. Zobaczy się.

ODPOWIEDZ