Jak ćwiczyć na drążku?

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

mialem juz na bicepsach, po roku zeszly same
z tym bananem to myslalem ze jaja ale widze ze nie ; D

przy okazji
ma ktos jakis dobry plan ?
ew jest na forum jakis prkatyk do ktorego mozna by sie doczepic na kilka wiadomosci ?
chwilowo mam wiecej czasu i trzeba popracowac nad soba bo lapa slabnie od nierobstwa

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Po pierwsze nie bierz za dużych ciężarów, tak żeby można było normalnie wykonać ćwiczenia bez bujania się czy odbijania sztangi od klatki. Barki oszczędzaj i nie bierz zbyt dużych obciążeń. Na plecy najlepszy jest drążek(najbezpieczniejszy) Jak chcesz zrobić masę to rób 4 serie po 10-12 ruchów. Łącz duże mięśnie z małymi czyli klata + biceps, albo plecy + triceps. Efekty osiągnie każdy byle regularnie ćwiczyć i jeść.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
temal
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: temal »

Jeśli robisz wszystko jak należy to znaczy że nie jesteś bohaterem ;) http://youtu.be/mLXQltR7vUQ

Dagu

glupie pytanie ale skoro ciagniemy temat to chcialbym je zadac
przeciwskazania w uprawianiu treningu silowego przy diecie dunkana ?
jakby nie patrzec to wcinam bialko

4x12 na jedno cwiczenie ? tzn wyciskanie sztangi na plasko a nastepne cwiczenie na klate dalej 4x12 czy jakos to polaczyc, nogi sa ok zalezy mi na cyckach i lapkach
masa naturalnie

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Dagu pisze:przeciwskazania w uprawianiu treningu silowego przy diecie dunkana ?
Białko służy do budowania masy, ale jedzenie samego białka jest niezdrowe.
Dagu pisze:4x12 na jedno cwiczenie ? tzn wyciskanie sztangi na plasko a nastepne cwiczenie na klate dalej 4x12 czy jakos to polaczyc, nogi sa ok zalezy mi na cyckach i lapkach
masa naturalnie
Np Klatka płasko 4 serie po 10, potem klatka skos 4 x10, rozpiętki 4 x 10 i jeszcze jakieś jedno inne i to jest na klatę. Potem robisz biceps, czyli cztery różne ćwiczenia na ramiona po 4 serie x 10 ruchów. Innego dnia robisz plecy+tric, a potem barki+przedramiona. Rób sobie przerwę jednego dnia między ćwiczeniami.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

Dagu, olej tą diete, ona Tobie nie pomoże zbudować mięśni,...
Po ćwiczeniach, albo dobry stek z warzywami, albo jajecznica ze szpinakiem..
jaki masz cel?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
Jack
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jack »

BOCZEK pisze:Po ćwiczeniach, albo dobry stek z warzywami, albo jajecznica ze szpinakiem..
Jajecznica odpada, stek to zależy jak przygotowany, jak na oleju/tłuszczu też odpada. Ogólnie po treningu nie poleca się spożywania tłuszczów. Zaraz po treningu (jeszcze w szatni) banan lub carbo, potem już normalny posiłek po powrocie do domu. Najpopularniejszym posiłkiem po treningu jest pierś z kurczaka + ryż/makaron.

Diete dukana i inne wynalazki sobie daruj-serio, bo to takie złe EA które nie zawsze przynosi pożytek. Wejdź sobie na jakieś forum sportowe/kulturystyczne tam wszystko znajdziesz a w razie wątpliwości pisz tutaj.

Dagu

dieta jest na nadwage ale po kilku pw z bardzo uprzejmym i pomocnym kolega mysle ze z niej zrezygnuje, mam dobry metabolizm powinno zejsc przy samych cwiczeniach + male zmiany w nawykach zywieniowych

dzieki uprzejmosci kolegow mam juz plan treningowy i wiem co robic, dodam do tego banany i mysle ze bedzie dobry start przed powazniejszymi cwiczeniami

na dwa miesiace mam co robic a pozniej jezeli bede systematyczny przymierze sie do kupna laweczki/modlitewnika

na ta chwile drazek, uchwyty do pompek, hantelki i prowizoryczna laweczka
na forach jest wszytsko i nic a dla kogos kto nie wie czego szukac nie wazne jest co znajdzie i tak bedzie to mialo marny skutek dlatego dziekuje wszytskim za pomoc

pytanie do moderatora czy jest mozliwosc nagrodzenia kolegi "brother" za bardzo rzeczowa i profesjonalna pomoc ? Temat nie pasuje do forum ale za pomoc jestem wdzieczny dlatego pytam grzecznie

pozdrawiam

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

Dagu, aeroby? biegasz? pływasz? rozłóż sobie posiłek, to co teraz jesz, na 5 posiłków, jak pracujesz fizycznie posiłek przed pracą, lepszy metabolizm się włączy

wieczorem po treningu biały serek, jak robisz jajecznice to wylewaj tłuszcz z patelni przed wbiciem jajka ... a po treningu taka jajecznica ze szpinakiem ...

ananas i grejfrut dobrze robią na spalanie tłuszczy ...

zainwestuj w garnek do gotowania na parze, zajebista sprawa, smacznie i wygodnie!
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Dagu

diete juz raczej mam ustawiona
u mnie na teraz masa, na pozniej rzezba
biegalem kiedys ale nie jest to dla mnie przyjemne
plywac uwielbiam ale nie mam czasu i mozliwosci na regularne dojazdy na basen

na ta chwile sporadycznie organizuje wyprawy turystyczne
glownie jura wiec teren co najwyzej wyzynny za to widoki bajeczne a i dystans solidny do 50 kilo dziennie, calosc mocno zabarwiona klimatem militarnym + bytowanie w terenie + kilka elementow survivalu takie tam meskie zabawy ;]

ale jezeli podchodzimy do tematu powaznie to silownia bedzie moja jedyna regularna forma cwiczen
chcialbym wiecej, mam duzo planow i jeszcze wiecej marzen ale do tego wszytskiego musze sobie odpowiednio ulozyc zycie a to niestety zabierze mi jeszcze ze 2 lata

ps gdyby ktos byl zainteresowany jura krk-czest to chetnie pokaze najpiekniejsze zakatki ktorych nie znajdziecie w zadnym atlasie

ODPOWIEDZ