[USDJPY]
na wykresie indexu DJ jak widać jesteśmy na ważnym wsparciu, przełamanie go doprowadziłoby zapewne do pojawienia się do silnego sygnału sprzedaży.. co automatycznie przeniosłoby się na spadek U/J , w końcu jakiś mocny pretekst musi powstać, bo wieje nudą
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Taki trochę szerszy kontekst 1W
ja myślę że to co narysowałeś to nie jest właściwa linia trendutak_i pisze:Tak szerzej patrząc to ta linia trendu ma moc 13 lat i wcale nie musi tak szybko polec.
Możliwe kilkotygodniowe gmeranki w jej zakresie. Co myślicie?
Money Never Sleeps
myślę że sprawia to inna zależność, a nie owa <linia trendu>. od czerwca jesteśmy w trendzie spadkowym i nic go jeszcze nie zanegowało.tak_i pisze:Właściwa niewłaściwa, to ona zatrzymała spadek na 107,20 w listopadzie generując odbicie na 750 pipsów i wstrzymuje obecny impuls. Zauważ, że ten spadek zatrzymał się wyżej (zgodnie z jej kątem nachylenia/ niż w listopadzie.
dla mnie juz za późno - postawiłem sl w okolicy wczorajszego maxNa H4 istnieje bardzo duża szansa że jutro poważne spadki.
PZDR
Money Never Sleeps
Dla mnie scenariusz umacniania się jena zaczyna przybierać kształtów. Wykres w kompresji tygodniowej, zaznaczone ograniczenie górne i trend wzrostowy - longterm. Widać na tygodniowych przebicie. Interesują ans ceny zamknięcia. Jak zamknie się an dole to hipotetycznie może dotrzeć do ceny zaznaczonej linią.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trade what you see, NOT what you hear or think