[GBP/JPY]
No właśnie nad tym nocnym fenomenem zacząłem się zastanawiać. To jakaś zasada, że jen w nocy tanieje, czy przypadek, że tak jest w ostatnim tygodniu?
Ja tymczasem otworzyłem trzeciego shorta dzisiaj po 214,80 z TP 213,70. A myślę, że można ustawiać TP koło 213,40.
Ja nie ustawiam SL, ale myślę, że można na 215,90, 110 w tę i w tamtą .
 .

Ja tymczasem otworzyłem trzeciego shorta dzisiaj po 214,80 z TP 213,70. A myślę, że można ustawiać TP koło 213,40.
Ja nie ustawiam SL, ale myślę, że można na 215,90, 110 w tę i w tamtą
 .
 .Oddziaływanie DJ i SP500 głownie giełda USA i oczywiście NIKKEI:)
Juz to pisałem włącz sobie na platformie SP500 i USDJPY w tym samym czasie zobaczysz że to są sobowtóry:)

Juz to pisałem włącz sobie na platformie SP500 i USDJPY w tym samym czasie zobaczysz że to są sobowtóry:)
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html
						Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html
Popatrz na świeczki dzienne. O zeszłego czwartku, wyłączając jedynie poniedziałek, codziennie cena próbuje przebić się na stałe poniżej 214. Codziennie odbija się od tego poziomu i wraca. Stąd te wędrówki. Czekam aż zamknie się co najmniej czterogodzinną świecą poniżej 214, najchętniej około 212, 213, po czym będę wypatrywał odbicia w stronę 214 i tam zajmę pozycję krótką.Noob pisze:No właśnie nad tym nocnym fenomenem zacząłem się zastanawiać. To jakaś zasada, że jen w nocy tanieje, czy przypadek, że tak jest w ostatnim tygodniu?
Natomiast jeśli dojdzie do zamknięcia daily powyżej 218 będę zastanawiał się nad pozycjami kierowanymi ku północy.
A podpowiedz mi Mi$iek, oprócz fibo masz coś jeszcze ciekawego w okolicy 219? Pytam z ciekawości, trochę z lenistwa, bo zbieram się do spania powoli i nie będę się przyglądał szczegółowo, a przeglądając fore4noobs doczytałem dobrą radę NickaB, co by stosować fibo jak się z jakimś ważniejszym wsparciem lub oporem pokrywa. Pytam, bo może jakieś zagęszczenie diNapolego tam tkwi.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.

Ja chyba też tak zaczne robić jak Wy...
 Ja chyba też tak zaczne robić jak Wy...