Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Damfry pisze:Jej Komentarz- ja pier***, zagrałeś?
Niestety nie Smile
Nie przejmuj się, ja zagrałem. Prawie na samym szczycie a i tak po moje BE wrócili. :lol:

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

DonForex:-) pisze:
Damfry pisze: Wczoraj kobitce mojej pokazuje wykres, mówię patrz co się będzie działo o 16, będzie wystąpienie szefa fedu..... Jeszcze nie wiem co powie, ale na 95% w dół...
Jej Komentarz- ja pier***, zagrałeś?
Niestety nie :)
Mógłbyś wkleić do tego wykres? Nie wiem, o które miejsce dokładnie Ci chodzi :) ?
Odpal wykres MN cena co do pipsa dotarła do złamanego dołka, to widać gołym okiem
Wyzerowali zyski tym co wchodzili na złamaniu dna, żeby było zabawnie kabel odpierniczył ten sam numer.....ohhh ile tu przypadków :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Dzisiaj bez gry - przyznam szczerze, że liczyłem na long - a tutaj trzeba było uwierzyć w zasadę kontynuacji i ważność odbicia od s/r na weekly i monthly. Ale na szczęście nie było potwierdzeń na te longi - przynajmniej rano - zrobiłem tutaj bardzo złą rzecz - chciałem zagrać to co chciałem zobaczyć - nie to co cena pokazywała. Jakiś głupi przebłysk minionych czasów - pewnie udzieliła mi się atmosfera "obiecanek" i "nadziei", którą snują nasi kopacze i nie tylko.

Druga sprawa doszli pięknie z tymi spadkami w okolice ZL Monthly.

W przyszłym tygodniu planuję większe zaangażowanie do gry - więc i pewnie będzie więcej zagrań.

Obrazek
upload images
amoc pisze:Marcin mam pytanko .

kiedy uwarzasz ze dany poziom zl zostal tylko przetestowany bez mozliwosci kontynuacji, oczywiscie nigdy nie ma pewnosci ale co sklania cie do stwierdzenia ze to tylko test ?
Taka sytuacja była rano - niby doszli do zl h4 ale nie dali potwierdzeń na L - szczerze powiem - poważnie tutaj nastawiałem się na L - zabrakło potwierdzeń zgodnych. Potem nie było czasu.

Obrazek
jpg upload
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

amoc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: amoc »

Czyli zgodnie z tym co napisales moge interpretowac tak:
ze jezeli dany poziom zl zwlaszcza z wyższego tf jest testowany po raz kolejny bez zamkniecia sie swiecy testujacej nizej zl i otwarcie nowej powyzej , to ta zl staje sie swego rodzaju s/r?

pozdro
ps. tez liczylem na longa i znudzony czekaniem wlazlem w S no i bylo +14p no ale przeczekalem i be+1 :)
dzisiaj idealnie zadzialala by gra wedlug zasad PA duzo dolkow szczytow na m15 praktycznie czyste wejscia no ale kokosow by nie bylo zagrywki rzedu 15-30p.

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Marcin, czy dla Ciebie ZL, która raz została wykorzystana to w przyszłości już nie bierzesz jej pod uwagę?
Jak cena złamie ZL to wiem, że już zapominamy o tej ZL ale czy jak testują ZL, dochodzą do niej i odbijają to czy w przyszłości bierzesz ją jeszcze pod uwagę, żę ponownie mogą ją testować?
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Damfry

1.Bardzo mało rzeczy jest przypadkiem szczególnie w okresie publikacji danych.
Powszechnie wiadomo ze okres publikacji danych jest okazja do ubierania rozentuzjazmowanych leszczyków przez bezduszne automaty i dealerów.

2. To że Ty nie wiedziałeś wraz z innymi inwestorami przy MT4 nie znaczy że wszyscy nie wiedzieli.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Fundamenty to nie cyrk ani żadna iluzja. Gra na fundamenty to tez nie gra na publikację danych, jak napisał Esco , to że kurs tak poszybował zanim Beniu zaczął nawijać, nie oznacza że pewna grupa nie wiedziała , jak istnieje świat, zawsze będzie pewna grupa uprzywilejowanych osób.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Esco i Microbi, napisałem to głownie po to, żeby ludzie nie świadomi tego zjawiska, przestali śię łudzić, że fundamenty coś znaczą. Ja jestem tego w 100% świadomy.
I nie pisz Microbi, że fundamenty to nie iluzja czy cyrk, bo sam fakt istnienia uprzywilejowanej grupy to potwierdza, a drugi fakt wydawania informacji co do pipsa, toż to już kompletna komedia......
Zwróć bardziej uwagę jak dane są kreowane do trendu, jakie informacje wypuszcza się dla trendu, a jakie dla korekty. Kiedy będą odwracać trend dla edka, będziemy słuchać o niewypłacalności USA i ciągle rosnącym bezrobociu...
Już zapomnieliście, jak nagle o PIGS ucichło na pare miesięcy, gadano o tragicznej sytuacji USA, a potem wysypały się trupy PIGS z szafy? Co nagle Grecja, z bankruta została nową potęgą gospodarczą? Nie po prostu była potrzeba umocnić edka.
Manipulowanie/podkładanie informacji, nazwij to jak chcesz dane to tylko cyferki, które raz możemy podać na + drugi raz na -, zależy w jakim grubasy będą trendzie i nikt niegdy tego fizycznie nie zweryfikuje.
Polecam poczytać posty Thoreza. Ma facet 100% racji, że istnieje mechanika rynku, która ma wszelkie dane i informacje w dupie, rynek po prostu tak chodzi i nic tego nie zmieni, a jeżeli cena dochodzi do określonego punktu (np do BO) i wydają informacje zwrotną, to jest to dla mnie zwykłe pit pitu :)
Jak pisałem, nie wiedziałem co powie Benek, wiedziałem co rynek zrobi, do wejścia brakowało mi tylko klarownego FBO.
Wszyscy jesteśmy racjonalnymi ludźmi, którzy mają coś pod kopułką.
Odpowiedz sam sobie, czy to nie cyrk/iluzja?
Ktoś zna informacje---> cena dochodzi do odpowiedniego punktu, perfekcyjnie co do pipsa i co do minuty.... jeszcze nie przedstawiono informacji, a grubasy odpalają zlecenia, potem dopiero wychodzi odpowiednia do ich zleceń informacja
Zbyt duży zbieg okoliczności, żeby nie dało do myślenia iż jest to bańka mydlana :idea:

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Widzę Marcin, że Ciebie luki nie przerażają :)
Jak znajdziesz chwilę to napisz skąd taki TP, czy to połowa luki?
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Zablokowany