Esco i
Microbi, napisałem to głownie po to, żeby ludzie nie świadomi tego zjawiska, przestali śię łudzić, że fundamenty coś znaczą. Ja jestem tego w 100% świadomy.
I nie pisz Microbi, że fundamenty to nie iluzja czy cyrk, bo sam fakt istnienia uprzywilejowanej grupy to potwierdza, a drugi fakt wydawania informacji co do pipsa, toż to już kompletna komedia......
Zwróć bardziej uwagę jak dane są kreowane do trendu, jakie informacje wypuszcza się dla trendu, a jakie dla korekty. Kiedy będą odwracać trend dla edka, będziemy słuchać o niewypłacalności USA i ciągle rosnącym bezrobociu...
Już zapomnieliście, jak nagle o PIGS ucichło na pare miesięcy, gadano o tragicznej sytuacji USA, a potem wysypały się trupy PIGS z szafy? Co nagle Grecja, z bankruta została nową potęgą gospodarczą? Nie po prostu była potrzeba umocnić edka.
Manipulowanie/podkładanie informacji, nazwij to jak chcesz dane to tylko cyferki, które raz możemy podać na + drugi raz na -, zależy w jakim grubasy będą trendzie i nikt niegdy tego fizycznie nie zweryfikuje.
Polecam poczytać posty Thoreza. Ma facet 100% racji, że istnieje mechanika rynku, która ma wszelkie dane i informacje w dupie, rynek po prostu tak chodzi i nic tego nie zmieni, a jeżeli cena dochodzi do określonego punktu (np do BO) i wydają informacje zwrotną, to jest to dla mnie zwykłe pit pitu

Jak pisałem, nie wiedziałem co powie Benek, wiedziałem co rynek zrobi, do wejścia brakowało mi tylko klarownego FBO.
Wszyscy jesteśmy racjonalnymi ludźmi, którzy mają coś pod kopułką.
Odpowiedz sam sobie, czy to nie cyrk/iluzja?
Ktoś zna informacje---> cena dochodzi do odpowiedniego punktu, perfekcyjnie co do pipsa i co do minuty.... jeszcze nie przedstawiono informacji, a grubasy odpalają zlecenia, potem dopiero wychodzi odpowiednia do ich zleceń informacja
Zbyt duży zbieg okoliczności, żeby nie dało do myślenia iż jest to bańka mydlana