Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Gratki :) Super analiza wynik też fajny :) u mnie to trochę inaczej wszystko wygląda :) -48 i to nie jest moje ostanie słowo dzisiaj, właśnie idzie po kolejne -11 :D
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

amoc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: amoc »

hm ciekawa sytuacja sie wykreowala, ten s/r z ok 1.2625 (usredniajac) byl juz testowany prawie 4 razy z czego 2 nie udane z maja.

dzisiaj po parudniowych spadkach,atak 3 z rozpedu i niestety pull back no i ostatnia proba 4 po odbiciu od s/r na 1.2540 (umownie usredniajac) ze skutkiem marnym...

wiec jadac dalej albo czeka nas glebszy spadek zeby nabrac rozpedu albo odbijemy sie jeszcze od lokalnych s/r i jazda w gore LECZ powyzej mamy zl spadkowe na 1.2660 (h4) wiec w sumie 2 poziomy do przebicia...
gdy to pisze jest poziom 1.2565
patowa sytuacja :)

Marcin czy moje myslenie ma sens?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

amoc pisze:patowa sytuacja Smile

Marcin czy moje myslenie ma sens?
Jak najbardziej ma - ja też czekam na wyklarowanie się sytuacji - ale musieli by zamknąć d1 poniżej 2542 aby zapomnieć o wzrostach - druga sprawa - ten s/r na w1 i mn1 jest silny - także może być większy spadek -

Wg mnie jak na razie obowiązuje L - ale muszą się określić z tą konsolą.

Jutro zobaczymy co zagramy - lepiej mi się widzi L - ale kto wie. :wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

amoc
Stały bywalec
Stały bywalec

hm zamkniecie powyzej 1.2542 bylo :) lecz po godzinie 00.00 ladnie zaczeli wycinac sl :)
byl wtedy sygnal na S no lecimy az do teraz .

Marcin jak myslisz tworzy sie teraz az tak wielki knot by zaraz utworzyc piekne body? bo z tego co widze jest zl na 1.2497 h4 (ok) ktorego jak stestuja bedzie pewnie up?

pozdro
Ostatnio zmieniony 08 cze 2012, 13:26 przez amoc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

amoc pisze:marcin jak myslisz tworzy sie teraz az tak wielki knot by zaraz utworzyc piekne body? bo z tego co widze jest zl na 1.2497 h4 (ok) ktorego jak stestuja bedzie pewnie up?
na to bym liczył. :wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

amoc
Stały bywalec
Stały bywalec

hm wlasnie to zrobili no i jest odbicie narazie dosc slabe koloryzujac lewitujace :)

Marcin mam pytanko .

kiedy uwarzasz ze dany poziom zl zostal tylko przetestowany bez mozliwosci kontynuacji, oczywiscie nigdy nie ma pewnosci ale co sklania cie do stwierdzenia ze to tylko test ?
Ostatnio zmieniony 08 cze 2012, 13:26 przez amoc, łącznie zmieniany 1 raz.

amoc
Stały bywalec
Stały bywalec

1.no i jest zamkniecie h4 ponizej zl
2.doszli do 50 % fibo na wykresie dziennym
3.nie udane przebicie mocnego s/r 1.2625
4.cien Hiszpanii rynek chyba czeka czy wezma pomoc finansowa ale to moze byc malo
5.azjaci nie chca brac do odwolania obligacji EU (nie dziwie sie bo rentownosc co niektorych pewnie przekroczyly mozliwosci wykupu przez rzad )
6.dane makro dla EU na - oprócz niemiec
7.wybory w grecji za 9 dni
8.i wiele innych smieci ktore mieszaja i ogolnie robia nastroje na -

Marcin widzisz tam jakis punkt podparcia "nadziei" dla wzrostow?

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

amoc tyle lat na rynku i dalej wierzysz w fundamenty? :)
Popatrz sobie na fundamenty pod takim kątem...
Mamy mocną ZL na sporym interwalem W1 czy MN... cena tam dociera i zawraca.... Nigdy nie zadałeś sobie pytania, czy to aby nie jest dziwne?

Każdemu kogo na swej drodze spotkam mówię, że żyjemy w bańce i nie dowierza, a tu wystarczy popatrzeć na wykres porównać miejsca i informacje....

Wczoraj kobitce mojej pokazuje wykres, mówię patrz co się będzie działo o 16, będzie wystąpienie szefa fedu..... Jeszcze nie wiem co powie, ale na 95% w dół...
Jej Komentarz- ja pier***, zagrałeś?
Niestety nie :)

Także patrz na wykres, bo to co podają dla mas to tylko przykrywka rynek i tak ma swoją droge.....

amoc
Stały bywalec
Stały bywalec

uwierz juz nie wiele z mojej wiary zostalo :)

odnośnie fedu nie byles jedyny, tez pisałem o powtórce ruchu wiedząc o tym nie zagrałem czemu ? od wczoraj nie gram na danych :)
Potwierdził moje przekonanie Marcin i jemu bardziej uwierzyłem niż sobie no ale wiesz "ambicja"mnie zatrzymała i nie nacisnąłem sell....
nie zmienia to faktu ze mam je na uwadze ale jak juz pisalem analizy Marcina a raczej sposób pokazania innej gry jest bardziej wyrazisty.
Standardowo nastawiałbym sie pewnie dzisiaj na jakaś L przed danymi i nie myślałbym o S, jak widać poległ bym.

a co do zl pytałem właśnie Marcina kiedy uważa ze dany zl zadziałał i cena się odbija:)

kolejnym zl niżej widzę na 1.2286 (MN)i oby tam faktycznie nie doszli a odbijali sie od zl W1 :)
pozdro

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Damfry pisze: Wczoraj kobitce mojej pokazuje wykres, mówię patrz co się będzie działo o 16, będzie wystąpienie szefa fedu..... Jeszcze nie wiem co powie, ale na 95% w dół...
Jej Komentarz- ja pier***, zagrałeś?
Niestety nie :)
Mógłbyś wkleić do tego wykres? Nie wiem, o które miejsce dokładnie Ci chodzi :) ?
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Zablokowany