Byle z trendem by Ink.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Na jakim TF najczęściej grasz

<M5
100
29%
M15
57
16%
M30
12
3%
H1
80
23%
H4
55
16%
> H4
43
12%

Liczba głosów: 347

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sp2ews »

Wszystko dobrze :) Dalej będę grać, tylko MM nie pozwoli mi już na zbyt wiele pozycji.

Myślę, że twój L na kiwi ma potencjał. Ja jeszcze czekam choć wydaje się ,że do 16:00 kierunek będzie ustalony.

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

No to kierunek mam potwierdzony. Teraz zaczekać na odpowiednie miejsce.
rabit Ładny profit ci się szykuje :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

sp2ews pisze:rabit Ładny profit ci się szykuje
Ehh niestety nie ...
rabit pisze:Troche spanikowalem i zamknalem kiwi na BE a pozycje na kangurze otwozyl mi robot ktorego zapomnialem wylaczyc i zamknalem ze strata a gdybym potrzymal to bylo by troche na plusie .
To jest nauczka by nie przelaczac na M5 po otwrciu pozycji .
Najgorsze jest to ze AU sprzedawalem , co prawda mala pozycje ale mimo wszystko , jeszcze do sl troche brakuje , moze to wzosty bod bezowa ksiege . Zobaczymy .
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

rabit pisze:Ehh niestety nie ...
rabit pisze:To jest nauczka by nie przelaczac na M5 po otwrciu pozycji .
Ech... Faktycznie szkoda. Ale nie pryejmuj się. Niedługo zjadą w dół to się podepniemy :)
rabit pisze:Najgorsze jest to ze AU sprzedawalem
No to jest trochę ryzykowna gra zważywszy na korelację tej pary z kiwi. Ale spoko, może akurat teraz zjadą z korektą to sobie uciekniesz. Jeśli nie, będziesz musiał zaakceptować minusa :)

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

sp2ews pisze:No to jest trochę ryzykowna gra zważywszy na korelację tej pary z kiwi.
Tak tylko ze obie pary mialy juz wyczerpana dzienna zmiennosc i to sporo ponad przecietna i nalezala sie korekta .

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

No więc tak jak widać, nic się tak naprawdę na foreksie nie należy :)

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

sp2ews pisze:No więc tak jak widać, nic się tak naprawdę na foreksie nie należy
Swieta prawda .
Musze przyznac ze dzisiejszy DT byl jednym z najgorszych od moze miesiaca , nie napisalem wszystkiego , w DT zamiescilem analize edka w ktorej byl trojkat i wystarczylo wejsc na wybiciu ale bylo pozno wiec pomyslalem ze juz nic sie nie stanie i poszedlem obiad gotowac . Wystarczylo postawic oczekujace .
No nic nie biore do glowy a wnioski i nauka tez wazna .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Ja tam na razie poza rynkiem, niby zapowiada sie na L ale patrząc na d1, h4 na edku wyglada jak korekta spadków, w sumie nie dziwota po takim wodospadzie ;) reasumujac dalej jestem pro s-kowy, szukam sygnału na S oraz kształtowania sie HL i LL do potwierdzenia :)

Wole byc poza rynkiem niż próbować siła woli go zawrócić ;)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

rabit pisze: w DT zamiescilem analize edka w ktorej byl trojkat i wystarczylo wejsc na wybiciu ale bylo pozno wiec pomyslalem ze juz nic sie nie stanie i poszedlem obiad gotowac . Wystarczylo postawic oczekujace

Im dłużej to wszystko obserwuje tym bardziej przekonuje sie do gry na zlecenia oczekujące, ale nie limity tylko stopy, często miałem i nadal mam dokładnie taka sytuacje jak ty, maluje sobie kreski, analizuje, rozmyslam itp a przebija te miejsca/linie w nietypowych godzinach i sporo okazji po prostu sie marnuje, kwestia jak najbardziej do przemyślenia ;)

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:Im dłużej to wszystko obserwuje tym bardziej przekonuje sie do gry na zlecenia oczekujące,
Ja niestety nie mam wyjscia ale jak na ironie wyglada na to ze czesto lepiej nawet wychodzi i bezstresowo :)
Ink. pisze:ale nie limity tylko stopy
A nie na odwrot , znajac twoja strategie raczej limity nie stopy .

To ze zaczalem uzywac oczekujacych byl pewien problem , wracam wieczorem probuje otworzyc pozycje i SL wychodzi mi prawie taki jak TP bo wiem ze bardzo mozliwe jest ze cena jeszcze pojdzie do gory zanim zacznie spadac . Mozna otwierac od razu ale mniejszy zysk no i inne RR , a tak ustawiasz limita i jak wejdzie a nastepnie zaliczy TP to fajnie . A jak nie to nie , nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem .

ODPOWIEDZ