Podsumowanie:
upload images
Od 7 do 11:40 miałem 12 potwierdzeń w tym tylko jedno na longa - zmiana nastąpiła dopiero ok 12 - wtedy zaczęły pojawiać się wstępne potw. na L - ale jak na razie tylko wstępne.
obikane pisze:Wracając jeszcze do OHLC/ OLHC: rozumiem, że OHLC jest prospadkowe, a OLHC jest prowzrostowe. Czy się mylę?
Nie mylisz się - świeca spadkowa - OHLC - wzrostowa - OLHC.
Piotrek91 pisze:Jak tak dalej pójdzie będę musiał na czynsz pożyczyć kasę ;/
Najgorsze co można zrobić to pożyczać.
Microbi pisze:wbrew pozorom na FX jak się ma zasady ciężko jest wtopić , wtapianie zaczyna się kiedy kombinujemy bo trzeba się odegrać . Jestem przeciwnikiem dzielenia pozycji, ale jak masz problem z trzymaniem, może rób jak Marcin .
Wg mnie znaczne lepiej się gra gdy dzielimy pozycję np. jak ja na 4 - wtedy masz ten komfort psychiczny, że jeszcze możesz coś otworzyć i to po lepszej cenie - a nie od razu np. 1lot i nic nie możesz zrobić bo od razu jesteś zapakowany za max pozycję.
amoc pisze:na wstępie witam wszystkich Smile a w szczegolności marcina
sledze twój dziennik i nie widzę żadnych wzmianek o grze pod dane albo chociaż o analizę z tym związana.
i teraz pytanie czy bierzesz takie dane do wchodzenia w rynek ?
pozdrawiam
Procedury są takie:
- brak wejścia 15 min przed i po danych typu high i medium
- jeśli mam trade i oczekiwane dane są zgodne z moją pozycję - np. mam S i oczekiwane jest np. umocnienie $ to trzymam pozycję ale zawsze bezwzględnie musi być minimum na +1p zabezpieczona
- jeśli oczekiwane dane są przeciwne mojej pozycji zamykam ok 15min przed danymi
Moja strategia nie przewiduje jako takiej gry na danych - czyli wchodzenia pod dane. Ale zawsze jest to brane pod uwagę.
Kiedyś miałem taki wskaźnik, który można było ustawić aby informował np. 10, 5, 1 minutę przed danymi o tym wydarzeniu. Jeśli ktoś ma to może wrzucić - bo ja nie mogę tego znaleźć.
ps. znowu wstępnie na S.