Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Piotrek91 pisze:
Stforex pisze:
Jak tak dalej pójdzie będę musiał na czynsz pożyczyć kasę ;/
Przeraziłeś mnie. :shock:
Czemu ? co w tym dziwnego że sam się utrzymuje ? :P
Nie w tym problem. Wg. mnie Forex jest zdradliwy i uzależnianie swojego "być albo nie być" od niego mnie przeraża.

Właśnie mija okrągły rok, jak zacząłem. Zamknąłem firmę, miałem trochę oszczędności. W międzyczasie dorabiałem, gdzie się dało, a i tak presja mnie bardzo wyniszczała psychicznie. Odkąd pozbyłem się presji finansowej zacząłem grać dużo lepiej.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

amoc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: amoc »

na wstępie witam wszystkich :) a w szczegolności marcina

sledze twój dziennik i nie widzę żadnych wzmianek o grze pod dane albo chociaż o analizę z tym związana.
i teraz pytanie czy bierzesz takie dane do wchodzenia w rynek ?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Piotrek zmniejsz pozycję szkoda zdrowia, ja normalnie gram małymi pozycjami, jak zagrałem parę razy większym lotem to mimo wejścia co do pipsa w samym dołku, czy górce zawsze zamykałem, a potem pretensje do siebie, że mogłem odrobić straty jakbym trzymał się założeń. Za to jak wszedłem źle trzymałem do tej pory aż kwota zniechęcała do fx, ale ja nie miałem systemu i zresztą nadal go buduję także to trochę inne doświadczenie.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Podsumowanie:

Obrazek
upload images

Od 7 do 11:40 miałem 12 potwierdzeń w tym tylko jedno na longa - zmiana nastąpiła dopiero ok 12 - wtedy zaczęły pojawiać się wstępne potw. na L - ale jak na razie tylko wstępne.

obikane pisze:Wracając jeszcze do OHLC/ OLHC: rozumiem, że OHLC jest prospadkowe, a OLHC jest prowzrostowe. Czy się mylę?
Nie mylisz się - świeca spadkowa - OHLC - wzrostowa - OLHC.
Piotrek91 pisze:Jak tak dalej pójdzie będę musiał na czynsz pożyczyć kasę ;/
Najgorsze co można zrobić to pożyczać.

Microbi pisze:wbrew pozorom na FX jak się ma zasady ciężko jest wtopić , wtapianie zaczyna się kiedy kombinujemy bo trzeba się odegrać . Jestem przeciwnikiem dzielenia pozycji, ale jak masz problem z trzymaniem, może rób jak Marcin .
Wg mnie znaczne lepiej się gra gdy dzielimy pozycję np. jak ja na 4 - wtedy masz ten komfort psychiczny, że jeszcze możesz coś otworzyć i to po lepszej cenie - a nie od razu np. 1lot i nic nie możesz zrobić bo od razu jesteś zapakowany za max pozycję.

amoc pisze:na wstępie witam wszystkich Smile a w szczegolności marcina

sledze twój dziennik i nie widzę żadnych wzmianek o grze pod dane albo chociaż o analizę z tym związana.
i teraz pytanie czy bierzesz takie dane do wchodzenia w rynek ?

pozdrawiam
Procedury są takie:

- brak wejścia 15 min przed i po danych typu high i medium
- jeśli mam trade i oczekiwane dane są zgodne z moją pozycję - np. mam S i oczekiwane jest np. umocnienie $ to trzymam pozycję ale zawsze bezwzględnie musi być minimum na +1p zabezpieczona
- jeśli oczekiwane dane są przeciwne mojej pozycji zamykam ok 15min przed danymi

Moja strategia nie przewiduje jako takiej gry na danych - czyli wchodzenia pod dane. Ale zawsze jest to brane pod uwagę.

Kiedyś miałem taki wskaźnik, który można było ustawić aby informował np. 10, 5, 1 minutę przed danymi o tym wydarzeniu. Jeśli ktoś ma to może wrzucić - bo ja nie mogę tego znaleźć.

8)

ps. znowu wstępnie na S.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Marcin zależy od celów i od sposobu w jaki gramy :-) W mojej grze wole wziąć Tp 20-40 całym lotem niż dzielić. Ważne by do przodu. :-)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Jeśli zamkną d1 poniżej 2426 to może być ciężko o dalsze wzrosty - przynajmniej na razie - jednak gdyby dalej postanowili robić UP to pewnie będzie to zgodne z moimi analizami z niedzieli.
Microbi pisze:Marcin zależy od celów i od sposobu w jaki gramy Smile W mojej grze wole wziąć Tp 20-40 całym lotem niż dzielić. Ważne by do przodu. Smile
Gdybym zaszalał pełną stawką to byłoby ponad 16% na + lub 5 na (-)
:D
No pain - No gain

amoc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: amoc »

Pisze o danych bo jak zauwarzyles po danych o 11 (sprz. detaliczna EUR -1.0% ocz. -0.1) o 12 (niemckie zamówienia fabryk -1.9% ocz -1.0%) dane cholernie na - dla EUR a co jak zwykle się stało 40p w gore .
do tej pory grałem na danych ale to co sie dzieje teraz to jakas paranoja chyba ze ja wybieram zle dane.
acz kolwiek teraz zauwazylem ruchy zgodne z tym co wypowiadaja sie europejscy "idioci"

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Kolejne wstępne potw. na L.
No pain - No gain

obikane
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: obikane »

OLHC na H1?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

amoc pisze:Pisze o danych bo jak zauwarzyles po danych o 11 (sprz. detaliczna EUR -1.0% ocz. -0.1) o 12 (niemckie zamówienia fabryk -1.9% ocz -1.0%) dane cholernie na - dla EUR a co jak zwykle się stało 40p w gore .
do tej pory grałem na danych ale to co sie dzieje teraz to jakas paranoja chyba ze ja wybieram zle dane.
acz kolwiek teraz zauwazylem ruchy zgodne z tym co wypowiadaja sie europejscy "idioci"
Musisz być bardzo bogaty jeżeli grasz pod dane lub naprawdę dobrze czuć się na fundamentach.
Ale dla mnie gra pod dane to marnowanie czasu, nerwów i piniędzy.
Ale powodzenia życzę, choć wydaje mi się że lepiej grać to co się widzi.
klonmarcin pisze:Kolejne wstępne potw. na L.
ja już swoje elki zrealizowałem ale nie wykluczone że dalej pójdą w długą
Ostatnio zmieniony 05 cze 2012, 14:42 przez czerwinek, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany