Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
mrspinek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrspinek »

nie moge czegos do konca zrozumiec. ciagle ludzie piszą, że np. duże opcje są dziś na eur i pod tym zamieszczają coś w tym stylu:

Large size expiries in EUR/USD: 1.2650 & 1.2750 (both a size of 1bln)

co to oznacza?

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0

Wystarczyło jedno słowo w wyszukiwarce"opcje"...

Awatar użytkownika
mrspinek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrspinek »

dzięki, sorry za kłopot

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

Lamerskie pytanie:

Jak otworzyć w MT4 krzywą kapitału konta? Tzn, krzywą zysków/strat na przestrzeni czasu - taki wykres jaki pojawia się przy testowaniu strategii?

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Wchodzisz w zakladkę "Historia rachunku". Prawym przyciskiem myszy klikasz "Zapisz szczegółowy raport". Oczywiście wybierasz okres historii. Zapisuje się plik graficzny z wykresem i plik tekstowy z transakcjami.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

Dziękuje.

MastaMari
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MastaMari »

na czym dokładnie polega funkcja (zamknij przez/wielokrotnie zamknij przez) ?

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

przy statusie połączenia pisze "Stara wersja" i nie chce połączyć. Mam w tym przypadku zrobić LiveUpdate?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

forexsowicz91 pisze:przy statusie połączenia pisze "Stara wersja" i nie chce połączyć. Mam w tym przypadku zrobić LiveUpdate?
Tak lub ściągnąć aktualną wersję ze strony brokera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Jovan
Bywalec
Bywalec

pytania laika

Nieprzeczytany post autor: Jovan »

Witam serdecznie

Być może moje pytania będą naiwne, ale jestem kompletnym nowicjuszem w grze na forex. Przeczytałęm dwa e-booki ale szczerze mówiąc pisane są one językiem dla osób, które w minimalnym stopniu zgłębili już tajniki forexa. Wyjaśniane są różne pojęcia, analizy wykresów itd. Wszystko fajnie, ale nie potrafię zrozumieć podstaw. Bardzo proszę Państwa o wyrozumiałość, bo widzę na jakie tematy piszecie i jesteście dla mnie jak alchemicy dla średniowiecznych ludzi :)))

Założyłem sobie konto demo na forex.com - miało to miejsce w ostatni piątek, zatem 3 dni temu. Póki co mam następujące wyniki:
Tradable ballance: 50318
Account ballance: 50275
Realized gain/loss: 132
Unrealized gain/loss: -74

A teraz pytania:

1. Co to jest te 50000 kiedy zaczynam grac? To jest jakas jednostka walutowa? Z powyższego wynika, że jestem na plusie 318, no właśnie ale czego? euro? dolarów? W jakiej walucie naliczany jest zysk?

2. Przeczytałem, że założenie normalnego konta kosztuje minimum 50$ (że zabezpiecza się tą kwotę, pożyczkę jaką udziela platforma - przynajmnie tak to zrozumiałem). Czy jeśli po jakimś czasie zrezygnuję to dostanę z powrotem te 50$?

3. Co się dzieje, jeśli zaczynam ze stanem 50000 a kończę z 49000? ten - 1000 muszę oddać? No i właśnie co to jest ten tysiąc? euro? dolar?

4. W jaki sposób realizuje się zysk? Podaje się numer konta? Ile trwa taka realizacja?

5. Czy platformy pobierają jakieś prowizje? Jeśli tak to od czego? Od transakcji, zysku?

Bardzo dziękuję za odpowiedzi i jeszcze raz proszę o wyrozumiałość i serdecznie pozdrawiam.

Jovan

ODPOWIEDZ