Tak. Takie zamkniecie następuje na pewnym poziomie określionym przez brokera.Jovan pisze:Czy dobrze zrozumiałem z postów powyżej, że jeśli źle zainwestuję, to broker może sam zablokować/wyłaczyć transakcję którą rozpocząłem, żeby nie stracić tego co mi "pożyczył
Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
W pewnym sensie tak.
Depozyt, wspomniane 50$, służy do rozliczania zysków i strat z obracanych środków. Mając dźwignie 1:1000, możesz obracać kapitałem 1000 x przekraczającym depozyt (wspomniane 50 000$), ale zyski i straty również są 1000 x większe. Kiedy stracisz zabezpieczenie, nie będziesz w stanie przeprowadzać żadnych transakcji, bo nie będziesz miał czym zabezpieczyć ewentualnych strat.
Prościej nie umiem.
PS. Broker to instytucja przyjmująca Twoje zlecenia i (teoretycznie) przekazująca je do wykonania na rynku. Platforma to oprogramowanie służące do komunikacji z brokerem i przesyłania mu swoich zleceń.
Depozyt, wspomniane 50$, służy do rozliczania zysków i strat z obracanych środków. Mając dźwignie 1:1000, możesz obracać kapitałem 1000 x przekraczającym depozyt (wspomniane 50 000$), ale zyski i straty również są 1000 x większe. Kiedy stracisz zabezpieczenie, nie będziesz w stanie przeprowadzać żadnych transakcji, bo nie będziesz miał czym zabezpieczyć ewentualnych strat.
Prościej nie umiem.
PS. Broker to instytucja przyjmująca Twoje zlecenia i (teoretycznie) przekazująca je do wykonania na rynku. Platforma to oprogramowanie służące do komunikacji z brokerem i przesyłania mu swoich zleceń.
Bo broker to temat rzekapersonov pisze:Myślę, że MT4. Chyba, że pytasz o brokera. Ale tu juz nie usłyszysz jednoznacznej podpowiedzi

Ps. MT4 to ja najbardziej lubię do analizy, bo do zawierania i modyfikowania pozycji to już znacznie gorzej :]
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
Ponieważ chciałabym jak najlepiej zrozumieć działanie rynku, więc mam pytanie dotyczące podstaw forexu. Czy większość uczestników tego rynku traktuje forex wyłącznie jako miejsce do spekulacji, czy jednak większość chce po prostu kupić potrzebną im z jakichś względów walutę (po korzystnej cenie oczywiście)? Chyba nie jest to tylko i wyłącznie wyłacznie miejsce rozgrywki pomiędzy spekulantami, bo jednak ceny na forexie sa zbliżone do tych np. w kantorach (oczywiście są bardziej dokładne i szybciej się zmieniają ale jednak), reagują na komunikaty o danych ekonomicznych itd.
Luki występują na rynkach z dziennymi notowaniami - giełda, futures - na forexie w weekend (czasami też przy na prawdę ważnej wiadomości pojawiają się w dzień). Istnieją różne rodzaje luk - startu, wyczerpania.Helium pisze:Witam. Co to znaczy lub jak się gra na zamknięcie lub otwarcie luki???
Generalnie jest teoria, że każde luki mają tendencję do bycia domykanymi.
Znalazłem coś takiego:
http://www.newtrader.pl/luki-cenowe,918,techniczna.html
Ostatnio zmieniony 14 cze 2012, 12:25 przez Akhh, łącznie zmieniany 1 raz.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Forex to rynek międzynarodowy. Transakcje spekulacyjne mają spory udział w obrocie ale na rynku są jeszcze eksporterzy, importerzy, różne instytucje, banki centralne... Wikipedia powie Ci więcejDiana pisze:Czy większość uczestników tego rynku traktuje forex wyłącznie jako miejsce do spekulacji, czy jednak większość chce po prostu kupić potrzebną im z jakichś względów walutę (po korzystnej cenie oczywiście)?

Na otwarcie raczej ciężko ale na zamknięcie bardzo prosto - po powstaniu luki otwierasz pozycję w kierunku jej domknięcia...Helium pisze:Witam. Co to znaczy lub jak się gra na zamknięcie lub otwarcie luki???

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
O tym to wiedziałem juz od dawna ale dziękiAkhh pisze:Luki występują na rynkach z dziennymi notowaniami - giełda, futures - na forexie w weekend (czasami też przy na prawdę ważnej wiadomości pojawiają się w dzień). Istnieją różne rodzaje luk - startu, wyczerpania.

A o to mi chodziłoraposo pisze:Na otwarcie raczej ciężko ale na zamknięcie bardzo prosto - po powstaniu luki otwierasz pozycję w kierunku jej domknięcia...

Gółwnie elektronika