Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Esco pisze:
Stforex pisze: Czy to tylko realizacja zysków???
Szaleństwo po danych nadal trwa.

A złoto już od kilku dni rosło rozrywając typowa korelacje z innymi surowcami i dolarem.
Dzisiaj część kapitału z giełdy popłyneła w stronę euro i złota .
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Wygląda jakby mieli zaraz podejść pod poziomy przebite po danych.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

Witam,
Mój pierwszy wpis w tym journalu. Zobaczcie jak walczy słynne wsparcie WoŁodi z rynkiem na SP 500
cdn.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Witaj,

Zachęcamy do wrzucania wsparć WoŁodi częściej ;)

Ja już weekendowo i tyle. Zobaczymy w niedzielę co rynek da... W tym tygodniu niezły plusik dał :)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Najważniejsze dana na przyszły tydzień w mojej opinii.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Witam wszystkich w nowym tygodniu.

Dzięki Esco, świetnie wyłuskane! To będzie tydzień EUR, AUD (plotka mówi, że przytną jeszcze stopy) i GBP (tu można się spodziewać obcięcia).

Ogólnie mnóstwo danych mam w kalendarzu:
http://www.dailyfx.com/calendar/?tz=&so ... e&low=true

Tu jeszcze ciekawostka odnośnie SP500.
Esco, to w kontekście tego, o czym ostatnio rozmawialiśmy. Wiem, że jest 1320 ;), ale przecież tyle jest okrągłych poziomów.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Kangur weekly.

Co może sprawić, że wrócimy nad 680, a potem wystrzelimy do 860?

Trudno oprzeć się wrażeniu, że rynek ustawia się pod plotkę, że RBA obetnie stopy w tym tygodniu.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Swoją drogą duży popyt na dolara sprawił, że kapitał odpływa z Polski - rośnie polodolar, rośnie eurotusk. To oznacza zatrzymanie inwestycji, a budownictwo, które ciągnęło w górę naszą gospodarkę i tak już leży i kwiczy. Dostawcy i współpracownicy mojego ojca narzekają, że sprzęt stoi a leasing leci.
Wczoraj byłem na spacerze w centrum mojego rodzinnego, 100-tysięcznego, miasteczka i na centralnym deptaku stoją dwa lokale do wynajęcia :shock: . Nie pamiętam, kiedy ostatnio tak było.

ArcherWWY
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ArcherWWY »

To nie ma to jak dobra, zdrowa... i zgubna próba przewidzenia przyszłości. Przypomina mi to człowieka, który w kasynie za wszelką cenę chce przewidzieć jaki numerek wypadnie w ruletkę, albo jakie karty ma ten po drugiej stronie stołu do blackjack'a. Czy to się bardzo różni od tego co Państwo tutaj robicie? Kiedyś też tak próbowałem, ale na szczęście szybko zrezygnowałem z tego typu tradingu zanim wyzerowało mi "licznik". Proponuję odpuścić... chyba, że ktoś lubi dokładać do biznesu:-)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Witam :)

To tylko jeden z wariantów oparty na powtarzającym się schemacie.

Otwarcie pozycji, to inna para kaloszy i na pewno nie w oparciu o samą analizę wykresu tygodniowego ;).

Przewidzenie numerka w ruletce jest niemożliwe, a jednak coś trzeba obstawić ;)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Europa
GERMAN PRESS: Both the ECB nad the EU are drawing up a "master plan" for the euro area aimed at strengthening the euro, Welt-am-Sonntag reported, citing unidentified EU and ECB officials. According to the reports, the plan includes proposals to integrate euro members budget policy, create a "banking union, a political union" and to undertake common structural reforms, the newspaper said.
EUROPEAN STOCKS: Major European bourses are seen lower Monday, although the UK is closed for a national holiday. Spreadbetters Cantor Index are calling the DAX down 95, the CAC down 55 and the Spanish IBEX down 67.
EUROZONE: Timeline of key events in the eurozone for next few weeks:
- Jun 4 Spain May unemployment data (nie ma w kalendarzach)
- Jun 4 BIS Q4 2011 review
- Jun 4 Eurozone June Sentix Investor Confidence data
- Jun 4 German Merkel meets EU Barroso in Berlin
- Jun 5 European May services PMI data
- Jun 6 ECB Governing Council meeting, Draghi to give staff forecasts
- Jun 6 Eurozone Q1 provisional GDP
- Jun 6 Portugal sells 6-/12-month T-bill for E1.25bn-E1.5bn (może zarzucić rynkiem)
- Jun 7 Corpus Christi holiday
- Jun 7 Spain bond auction (może huśtać)
- Jun 10 France parliamentary election (first round)
- Jun 13 ECB start of maintenance period
- Jun 13 Italy T-bill auction - Jun 14 Eurogroup meeting
Azja
JAPAN STOCKS: Japanese shares continue to post heavy losses in the final hour, though downward pressure seems limited owing to a pause in the yen's rise.
JAPAN: Prime Minister Yoshihiko Noda says that the recent strength of the yen does not reflect economic fundamentals and has been lop-sided.
HONG KONG STOCKS: The Hang Seng Index ends the morning session down 2.37% at 18,119.01.
CHINA STOCKS: The Shanghai Composite Index ends the morning session down 1.78% at 2,331.25.
Australia
AUSSIE BONDS: Fresh record lows along the curve for Aussie govvies Monday. The yield on the 2Y was last at 2.045%, lower by 8.5 bps, with the 3Y yield lower by 9.54 bps at 2.02%. The yield on the 10Y was also lower, down 8 bps at 2.76%, leaving the 2/10-yr spread 0.5 bps steeper at 71.5 bps. The 10-yr US/Aussie spread was last at 128 bps. The RBA meets Tuesday, with expectations for further easing growing.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Stforex pisze:Kangur weekly.

Co może sprawić, że wrócimy nad 680, a potem wystrzelimy do 860?

Trudno oprzeć się wrażeniu, że rynek ustawia się pod plotkę, że RBA obetnie stopy w tym tygodniu.
Ja poległem na SL AUDUSD gdzies w nocy .
Poza tym chyba niskie cisnienie dzisiaj i kawa potrzebna ;-)

Szukam jakiegoś setupu AUDUSD jakby FBO sie tworzyło, ale to jeszcze za wcześnie.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2012, 08:45 przez _/_/Dariusz_/_/, łącznie zmieniany 1 raz.
Objective perspective, just businiess...

Zablokowany