Pogaduchy przy porannej kawie
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Wygląda jakby polski bank próbował zbijać nieco kurs, nie wiem , czy to na długo pomoże ? Jutro pachnie korektami, ale wiadomo to piątek ...Stforex pisze:Czyżby na polodolarze zaczęło się już coś dziać???
USDCAD ładnie wyjechało , chyba się przyczaję na korektę na oczekującym z małym SL .
Jutro ciekawe dane, wiec bedzie jazda przez chwile w dwie strony .
Objective perspective, just businiess...
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Tak, NBP nieraz już sponsorował tańsze zakupy spekulantom
Wczoraj zrobiłem coś karygodnego. Wróciłem do domu, patrzę, a tu żadna oczekująca nie zaskoczyła. Pierwsze z brzegu zostały ominięte kilkoma pipsami i cena poleciała do TP. Więc wieczorem usunąłem oczekujące, patrzę, a na AUD USD impuls w górę. No to wrzuciłem buy (wbrew systemowi!?) i poszedłem spać. Dzisiaj patrzę, buy zaliczył SL, impuls był fake, doszło do poziomu "usuniętych już oczekujących" i poleciało do "usuniętego już TP" (tego zgodnego z systemem).
A jeszcze niedawno sam pisałem "Nie bierz sygnałów sprzecznych z trendem"
PS. Z UK sygnały złej koniunktury + poważne rozmyślanie o QE.
PS. 2. Zastanawiam się, czy nie wziąć złota na długi termin. 1500 jest mocno broniony. Zabezpieczenie wrzucę na $500 (SL pod $1000), TP pod $2000. Co o tym myślicie? Dolar jeszcze zdrożeje, ale niedługo powinien zrobić dobrą korektę. A gdzie ludzie uciekną od dolara?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kangur:

Wczoraj zrobiłem coś karygodnego. Wróciłem do domu, patrzę, a tu żadna oczekująca nie zaskoczyła. Pierwsze z brzegu zostały ominięte kilkoma pipsami i cena poleciała do TP. Więc wieczorem usunąłem oczekujące, patrzę, a na AUD USD impuls w górę. No to wrzuciłem buy (wbrew systemowi!?) i poszedłem spać. Dzisiaj patrzę, buy zaliczył SL, impuls był fake, doszło do poziomu "usuniętych już oczekujących" i poleciało do "usuniętego już TP" (tego zgodnego z systemem).

A jeszcze niedawno sam pisałem "Nie bierz sygnałów sprzecznych z trendem"

PS. Z UK sygnały złej koniunktury + poważne rozmyślanie o QE.
PS. 2. Zastanawiam się, czy nie wziąć złota na długi termin. 1500 jest mocno broniony. Zabezpieczenie wrzucę na $500 (SL pod $1000), TP pod $2000. Co o tym myślicie? Dolar jeszcze zdrożeje, ale niedługo powinien zrobić dobrą korektę. A gdzie ludzie uciekną od dolara?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kangur:
AUSTRALIA: In its report to Senate, RBA says major banks cost of funding their loan books has increased by about 140-150bps relative to cash rate since mid-2007. In the bulletin published in March, RBA said such cost was 120-130bps. Since March, the RBA cut the cash rate by 50bps at the May 1 meeting.
AUSSIE BONDS: Sluggish China data, continued FTQ buying and talk of a 50bps cut from the RBA next week continues to push Aussie yields to record lows. The yield on the 2Y was last at 2.14%, lower by 7.5 bps, with the benchmark 3Y yield lower by 8 bps at 2.045%. The yield on the 10Y was also lower, down 8 bps at 2.845 bps, leaving the 2/10-yr spread at 70 bps. The 10-yr US/Aussie spread was last trading at 127.5 bps
EuropaAUSTRALIA: from the RBA: - Cash rate, lending rate spread rose 25bps over last 12mos - Deposit rates of banks likely to stay elevated vs ocr
EUROPEAN STOCKS: Major European bourses are initially seen trading mixed Friday. Spreadbetters Cantor Index are calling the FTSE up 4, the DAX down 15 and the CAC up 8.
GREECE: Wires say latest Kathimerini/Public Issue poll gives the left wing SYRIZA party a lead of 6% over bail-out friendly centre-right New Democracy.
UK PRESS: The FT notes comments from traders regarding the "dislocation" in European bond markets. Along with the price falls seen in peripheral bonds, traders note the collapse in volumes in all asset classes, with trading levels in German Bund futures at "Christmas Holiday" levels.
ChinySPAIN: (Recap) US markets rallied into the close on Thursday on market chatter the IMF was in the stages of preparing a bailout for Spain. However, as the Times notes, an IMF spokesman said that it was not drafting any plans for a Spanish bailout and that a routine annual review of the country would start on Monday.
CHINA: The global financial crisis is worsening, said Fan Hengshan, an official with the National Development and Reform Commission, briefing reporters.
CHINA STOCKS: The Shanghai Composite Index ends the morning session up 0.42% at 2,382.29.
JaponiaHONG KONG STOCKS: Hong Kong shares are now trading in postive territory, amid hopes China will take further easing measures following the morning release of weaker-than-expected China manufacturing data for May.
JAPAN STOCKS: The Nikkei 225 Index ended morning down 0.74% at 8,479.12.
JAPAN STOCKS: Japanese shares are widening losses in the final hour, weighed down by a stronger yen. Key exporters are trading sharply lower
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
To EUR dalej leci, wiecej pieniędzy w obiegu, okres intensywnej stymulacji .Esco pisze:DJ 2-Year German Schatz Yield Sinks To Record Low Of -0.003%
June 01, 2012 02:18 ET (06:18 GMT)
* DJ 10-Year Bund Yield Hits Record Low Of 1.199% - Tradeweb
Tylko w którą stronę się kierować ? Gdzie wysokie stopy depozytów?
Ja tylko pending order dzisiaj na USDCAD i nic wiecej nie gram bo ogarnia mnie chaos ;-)
Objective perspective, just businiess...
Wygląda na to że jeszcze spadki nas czekają przed wyborami.
W nocy banki wielu państw azjatyckich interweniowały wyprzedając masowo dolara.
A jak złoto kupić to może lepiej za kredyt w walucie która będzie tracić?PS. 2. Zastanawiam się, czy nie wziąć złota na długi termin. 1500 jest mocno broniony. Zabezpieczenie wrzucę na $500 (SL pod $1000), TP pod $2000. Co o tym myślicie? Dolar jeszcze zdrożeje, ale niedługo powinien zrobić dobrą korektę. A gdzie ludzie uciekną od dolara?
W nocy banki wielu państw azjatyckich interweniowały wyprzedając masowo dolara.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2012, 08:41 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.