GO4 challenge

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
Awatar użytkownika
Scoobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Scoobi »

zadziwiaja mnie czasem niektorzy gracze jak np antonio w zeszlym tygodniu, mial w pewnym momencie okolo 800% i pewna jedna z nagrod tygodnia.a jednak wylecial z rankingu,bo caly czas ryzykowal, a przeciez jest oczywiste ze grajac na maxa uda sie raz drugi... piaty ale zawsze przyjdzie ta jedna transakcja i wtopa.

oby tego bledu nie popelnil jacksun. wynik swietny bo prawie 1500%.

Moglibyście w przyszłości za kryterium pozycji w rankingu zrobić stabilny zysk w kilku kolejnych okresach
pr7emo
bossa takie cos wprowadzila w ostatnim konkursie liczone w systemie 4 godzinnym, bylo to jakims wyznacznikiem ale tu takze tkwi blad bo co w przypadku gdy ranking zmienia sie o 12,16,20 a Ty otwierasz pozycje np 11.50 i idzie Ci w strate choc ostatecznie zamykasz na tp.
system policzy Ci o 12 jako strate i masz wypaczony wynik.

to o czym pisze nabukomb to jest wlasnie istota wszystkich takich konkursow, bo ich nie wygrywa sie grajac stabilnie za 2%kapitalu stosujac racjonalny MM.

wyniki w setkach lub tysiacach procent to przeciez marzenie wiekszosci traderow, wiec skoro tamten moze to mi tez sie uda albo przynajmniej sprobuje.
poczatkujacy brna w to zaslepieni i zafascynowani, nie zdajac sobie sprawy z ryzyka,nie widzac nic poza % i suzuki :D
sredniozawansowani zdaja sobie sprawe z ryzyka ale ewentualna strata jest akceptowalna
a wyjadacze forexowi albo nie graja wcale albo robia to dla zabawy.

jest jeszcze czwrta grupa: bonushunterzy :lol:

optimus128
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: optimus128 »

To ja mam jeszcze pytanie odnośnie premii 100zł za top50. Mianowicie czy jeśli zakończę konkurs z wynikiem 200zł, dostanę premię 100zł to i tak mi ją zabierzcie pod koniec konkursu aby pokryć bonusowe 500zł? Czy może jednak ta stówa mi zostanie?

dammok
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dammok »

Jak kiedyś rozmawiam z jednym z pracowników go4 (tak prywatnie) to powiedział ze na 99% oni nie będą chcieli zwrotu depozytu bonusowego wiec na moje to powinieneś dostać 100PLN

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

optimus128 pisze:To ja mam jeszcze pytanie odnośnie premii 100zł za top50. Mianowicie czy jeśli zakończę konkurs z wynikiem 200zł, dostanę premię 100zł to i tak mi ją zabierzcie pod koniec konkursu aby pokryć bonusowe 500zł? Czy może jednak ta stówa mi zostanie?
dammok pisze:Jak kiedyś rozmawiam z jednym z pracowników go4 (tak prywatnie) to powiedział ze na 99% oni nie będą chcieli zwrotu depozytu bonusowego wiec na moje to powinieneś dostać 100PLN
Rozumiem, że oczekiwanie jest, żeby w takiej sytuacji mieć możliwość wypłaty tych 100zl, jednak weźcie pod uwagę, że bonus 500zl to prezent, ktorego wykorzystanie (wyplata) jest uzaleznione od spełnienia warunku (dodatkowego zysku w wysokości 500zl).

Zgodnie z regulaminem w takim przypadku jaki powołał optimus - nie będzie możliwa wypłata, chyba, że wcześniej na koncie był wypracowany dodatkowy zysk 500zl.

Wygrana w wysokości 100zl traktowana jest tutaj na rowni z wplata wlasna Uczestnika konkursu.

Z drugiej strony jeżeli na rachunku zostanie te 200zl pamiętajcie, że nie będzie trzeba dopłacać do bonusa.

Sa to zasady, które musza działać FAIR w obie strony.

optimus128
Gaduła
Gaduła

Ok ja to rozumiem i tak też myślałem, chciałem się tylko upewnić. Dzięki za info.
W każdym bądź razie i tak liczę raczej na pieniądze z poleceń, a z tych jak rozumiem nie będziecie odejmować :D

No i mitshubishi spadł, chciwość bywa zgubna.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

GO4X pisze:Sa to zasady, które musza działać FAIR w obie strony.
Powyłaczajcie pluginy na poczatek..
Ale sie wkurzyłem..

Po kazdym zleceniu patrzcie na okienko tickowe. czy ceny po ktroych wchodzicie w ogole byly..
Ozesz.. a potem broki wmawiaja ze my wchodzimy po cenach nie rynkowych..
No chyba mnie trafi..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
TomekP
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TomekP »

TomekP pisze:traders book
Wczoraj otrzymałem kolejnego (1. wygrałem na szkoleniu) tradebooka- wołałbym książkę- np. podobną jak rozesłało do 10 000 osób xtb :).
Dziękuję za spostrzegawczość i za książkę "Hedging. Sposób na bogactwo czy bankructwo?". Jestem bardzo mile zaskoczony.

Dodano po 15 godzinach 11 minutach:

Czy ma ktoś z Was zapisane TOP5 z poprzedniego tygodnia z rankingu tygodniowego oraz ich stopy zwrotu?
Ranking konkursowy GO4X nick: TomekP
Mój dziennik konkursowy znajdziesz tu:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 803#465803

optimus128
Gaduła
Gaduła

Musisz w rankingu tygodniowym zmienić okres na drugi tydzień .

Awatar użytkownika
TomekP
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TomekP »

optimus128 pisze:Musisz w rankingu tygodniowym zmienić okres na drugi tydzień .
Dziekuję. Zapomniałem o tej dodatkowej opcji.
Ranking konkursowy GO4X nick: TomekP
Mój dziennik konkursowy znajdziesz tu:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 803#465803

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

No i w Mitsubishi padła turbina hehe -93%
Success lies on the far side of failure

ODPOWIEDZ