GO4 challenge
-
- Gaduła
przeciez wplaty i wyplaty nie maja znaczenia na stope zwrotu w rankingu...optimus128 pisze:Ja myślę, że tak. Bo po co by miał wypłacać pieniądze. Z takim wynikiem miałby może pierwsze miejsce w generalce i hajkę. Wypłata byłaby głupotą. Ale chociaż ipada zgarnął.
jezeli dla kogos takie pieniadze to "duzo" to dalsze ich ryzykowanie ( czyli silne lewarowanie, a w konkursie inaczej sie grac nie da ) to dopiero jest glupota.
Czyżby zmielacz popłynął miał 700 % stopu zwrotu a teraz na minusie, może poleciał na dużych lotach tak jak mówiłem że to tylko kwestia czasu przeliczył się z depozytem , był na minusie balance zrobił się na 50 % i się pozamykało a później trzeba było nic nie robić i tak się stało, ZAWSZE STAWIAJ STOP LOSSY !!!!!!!!!
Dobre spostrzeżenie. Zarządzanie kapitałem jest bardzo ważne w tworzeniu strategii inwestycyjnej.mskruczek pisze:ZAWSZE STAWIAJ STOP LOSSY
Inna kwestia jest taka, że zmielacz ma jeszcvze spore szanse, tak jak każdy - chociażby w kolejnych rankingach tygodniowych.
Niniejszy tekst nie stanowi rekomendacji o charakterze ogólnym dotyczących transakcji w zakresie Instrumentów Finansowych, jak również usługi doradztwa inwestycyjnego w rozumieniu art. 69 ust. 4 pkt. 6 oraz art. 76 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. z 2005 r. Nr 183, poz. 1538, z późn. zm.).
Halflife pisze:Problem w tym, że konkursów nie wygrywa się grając ze stop lossami.mskruczek pisze:ZAWSZE STAWIAJ STOP LOSSY !!!!!!!!!
Wiesz je się małą łyżeczką a nie chochlą jak poleciał przy dużym locie stracił 100 % a nawet i więcej depozytu na pozycji jaką miał, na pewno chciał się odegrać i źle podjął decyzję i puścił jeszcze większego, coś się eur/usd odbiło od linii oporu na testowanego na poziomie 1,2513 czyli można powiedzieć ze chyba dołek xD