Z demo Na real :)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Zauważyłem to już jakiś czas temu :) sądzę że warto te poziomy wciągnąć do swojej strategii :)

No to tak, wychodzi nieprzyzwyczajenie do liczby pipsów przekraczającej 25 :(:: początkowo do TP brakło 1 pips to sobie pomyślałem a co jak to odwrót ? no i ile wytrzymałem tyle wytrzymałem i zamknąłem w jednym z mniej korzystnych momentów miało być 39 a zgarnąłem +28 fajnie że wpadły :)

Obrazek

no to jeszcze dorzucam do tego +10 wejście niby fajne ale poziom ryzykowny zamknięte z powodu lewej strony i braku czasu. Kończę na dzisiaj bo głupia myśl mi do głowy wpadła :roll:

Obrazek

dzisiejszy dzień na ładne +38 :D
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Miało być tak ładnie :) ale postanowiłem sobie ustawić oczekujące na S tam pod tym zółtym odcinkiem tylko zamiast oczekującego była egzekucja natychmiastowa :oops: mea culpa <facepalm>

Obrazek

no tak już się stało o czym pomyślałem to teraz czas naskubać co nie co jak się da :) zobaczymy.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Fajnie Ci idzie, oby tak dalej. :)

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Pewnie tylko oduczyć się jeszcze głupiego oddawania pipsów i błędów typu oczekujące natychmiastowe i sukces gotowy hehe no może jeszcze nie tak do końca bo zostanie najważniejsze głowa :) tam też muszę posprzątać :P fajnego masz journala :) nie czuję się na siłach tam odzywać na razie :)

Dodam że gdyby nie ta wpadka z oczekującym większe pipsy były do zebrania od fibo do fibo 31 bez cofy na której mógł bym wywalić tnąc profit :D.

Obrazek

-jak zostać dobrym traderem ?
-"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Darkey pisze:(...) zostanie najważniejsze głowa :) tam też muszę posprzątać :P
Zabawne, że wiele problemów natury psychologicznej w inwestowaniu rozwiązuje ogranie, doświadczenie. Dużo też załatwia poczucie odniesionego sukcesu. Problem w tym, że aby zdobyć doświadczenie i odnieść sukces, trzeba wcześniej okiełznać psychikę innymi drogami ;)
fajnego masz journala :) nie czuję się na siłach tam odzywać na razie :)
Dziękuję :). Zachęcam w takim razie do podczytywania. Kiedy uznasz, że masz się czym podzielić, nie krępuj się :).

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj widzę ładny dzień był szkoda że musiałem cały dzień na uczelni spędzić, laptoka mi się targać nie chciało za ciepło na to :)

Obrazek

Kanał fibo, można było łapać co nie co, w sumie to myślałem że do ZL z H4 dobiją jednak nie dobili :/ no nic co odwlecze nie uciecze. Coś tam pykłem na czuja i odrazu wyskoczyłem max +4p wyjście na 0 :D płynność tragiczna to mamy łyk-łyk-end :D udanego :)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Jak kanał idzie w dół, to nie graj w górę. Sygnały sprzeczne z trendem często zawodzą (np. breakouty i impulsy). W ten sposób grubasy łapią płynność.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Zdaję sobie z tego sprawę :) mediana jak najbardziej osiągalna tylko taki myk że już ją zaliczyli (do tego wczorajsze minima) dlatego zwinąłem zlecenie, teraz by było parę pipsów z tego ale jak to już kiedyś pisałem gra nie warta świeczki ryzyko znacznie większe od profitu :) Kiedyś myślę grać w dwie strony tylko do tego będę musiał opracować MM i trochę inny styl gry znacznie wcześniej wskakiwać na BE pod prąd a zresztą się zobaczy na razie to tylko gdybanie.

Ok czas się zabrać za dalszą edukację :D po weekendzie będę lepszym traderem :)

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Lepsiejszym traderem trzeba się stawać już dziś :) to sobie porysowałem kreski hehe

ZL~=BO
Thorez pisze:BO - Break Out - przebicie
FBO - False Break Out - fałszywe przebicie
To jedziemy:
W1
Obrazek

D1/1
Obrazek

D1/2
Obrazek

H4
Obrazek

H1
Obrazek
Darkey pisze:-jak zostać dobrym traderem ?
-"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates
uważam że kolejna cegiełka przybliżająca mnie do celu dołożona :)
Jak widać sporo miejsca na spadki :) gdzie można się odbić przy korekcie też widać mniej więcej :D

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nowy tydzień, nowa wiedza, nowe szanse :) tak na początek, szkoda że luka była ogromna, niby TP można by było wyżej stawiać ale po takiej luce nigdy nic nie wiadomo.

Obrazek

W ten weekend zdałem sobie sprawę jak byłem nieświadomie niekompetentny, ale i tak jestem genialny bo mimo takiego braku wiedzy w miarę rachunek wygląda :mrgreen:

przy +9 zabezpieczyłem na BE 0 niech się dzieje co chce powinno iść najmniej do mojego TP a nawet znacznie wyżej, chyba że podwójny szczyt się zrobił i zlecą :)

edit: ZL działa wrócili po BE i poszli ponad TP :)

ODPOWIEDZ