Na SP500 szukam realizacji zysków i powrotu do spadków. Skoro DAX również dawał eSki...
Nie chciałem nic sugerować tylko pokazać przykład, że czasami fajnie to działa. Ale teraz idzie go znowu testować, więc można czekać raczej na przebicie,a potem powrót i test już jako opór.Stforex pisze:Będę obserwował ten poziom, choć póki co jest on jedynym dla mnie argumentem przemawiającym za L. Cała reszta woła S
Stforex pisze:Taki wniosek wyciągam patrząc na SP 500, który również wykazuje wzrost zainteresowania.
Bardzo dziękuję. Myślę jednak, że moja zasługa w tym niewielka.Gratuluję Stforex wątku bardzo ciekawe tematy
O to chodzi, żeby się rozwijaćale wiedzą muszę nadrabiać szczególnie jak coś Esco wrzuci
Hm, patrząc po knotach, to niedźwiadki mają lekką przewagę. Zwłaszcza, że dzisiejsza tablica z danymi była czerwona... od krwi... no bo chyba nie od komunistów? Ponadto jestem przekonany, że 1300 nas czeka jeszcze przynajmniej raz.kolejny opór wyszedł mi na 1330 a nwet 1342 , w sumie prawie dotarło 1325 , zazwyczaj cena dociera co do pipsa, dltaego moge to traktować, że jeszcze nie dotarła.
EUROPE: European data for Friday
0600GMT with German construction orders,
0610GMT by the Gfk measure of German consumer confidence.
France consumer confidence data is due at 0645GMT,
0700GMT by Spain PPI data.
0700GMT, ECB Executive Board member Peter Praet is due to speak at the Annual Conference of the International Capital Market Association in Milan. 0900GMT with Italian retail sales data.
EUROPEAN STOCKS: Major European bourses are initially seen trading lower Friday, retracing a little of the previous day's gains. Spreadbetters Cantor Index are calling the FTSE down 13, the DAX down 27 and the CAC down 6.
EDIT:ASIA STOCKS: Australia's S&P/ASX200 index dips into negative, giving up all early gains, now at 4,052, down 3.5 points. Banking stocks are in the red(...)
US: US speakers start at 0930GMT when Philadelphia Fed President Charles Plosser speaks to the Deutsche Bundesbank Spring Conference on Monetary Policy on "Macros Models and Monetary Policy," in Eltville, Germany.
US data at 1355GMT sees the Michigan Sentiment Index, which is expected to be unrevised at a reading of 77.8, still up from the final April estimate for 76.4. Late data sees the 2015GMT release of US C&I loans data.
US STOCKS: DJIA closed Thursday's session up 0.27%, (...)
Nasdaq closed down 10 pts at 2839;
S&P 500 closed up mildly at 1230.68.
* US stock indices are trading lower into early European dealing Friday.
The S&P June contract was last trading down 4.00 points at 1318.60, with the Nasdaq June contract lower by 9.25 points at 2527.00. Dow futures have also eased lower, down 38 points at 12500.
Odwilż albo korekta...[/quote](...) The benchmark Nikkei is trading up 0.23% at 8,582.80.
Najlepsze są niskoobrotowe młynki, które nie wytwarzają wysokiej temperatury w czasie mielenia. A do zaparzania "mocca" czy znana jako "kafeterka" nie wiem dlaczego w Polsce nie zdobyła popularności , żadna rozpuszczalna ;-)Stforex pisze:Z drugiej strony jestem tradycjonalistą i wolałbym taki stary młynek na korbkę, a nie jakieś plastikowe, elektroniczne ustrojstwo.
Przypuszczam, że czekają na coś. SP500 daje natomiast dość wyraźne sygnały. Po 3. impulsy UP.Esco pisze:Raczej niezdecydowanie na Azjatyckich giełdach.
EURIBOR FUTURES: Market opens lower, curve steeper. (...)
EDIT:FX: Option expiries for today's 1400GMT cut,
* Euro-dollar; $1.2500, $1.2550, $1.2600, $1.2630, $1.2635 Exotic; $1.2500 one touch
* Dollar-yen; Y79.25, Y80.00 * Euro-yen; Y100.00, Y100.50
* Cable; $1.5685, $1.5700, $1.5800
* Euro-sterling; stg0.8000, stg0.8050
* Aussie; $0.9800
Poranne dane 06:00GMT i 06:45GMT powinny ustawić otwarcie Londynu.EUROPEAN STOCKS: Major European bourses are initially seen trading on a mixed note Friday after most Asian markets drifted around unchanged levels. Asian traded hours saw a more risk-off theme for the majority of the session, with a modest improvement observed towards the latter stages.