Z demo Na real :)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Z całą pewnością największy problem jest w nas samych, może jest nim niepotrzebny strach :) W czwartek wydaje mi się ze coś zrozumiałem, serio polecam ten film http://www.youtube.com/watch?v=63_lwapPTTY a nawet książkę głównego bohatera.

klonmarcin jutro też jest dzień o ile to jeszcze nie dzisiaj dasz czadu :D Liczy się tu i teraz :) a umysł to zło hehe
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

Zazdroszczę Ci tych "skromnych" 23 pipsów. :D

Dzisiaj miałem fatalny dzień. Chyba muszę zainteresować się ZL.
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

mk89 to jest tyle co nic :) ludzie 100 przebijają dziennie jak się znają :) o ZL i 7LS warto poczytać.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Polecam pracować nad podejściem - każdy pips jest na wagę złota.

23 pipsy to świetny wynik.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Oczywiście że tak :) jednak przy 10 pipsach SL wynik nie wydaje się imponującym 1:3 i więcej znacznie lepiej by wyglądało :) kiedyś tam przebijać 1:5 było by świetnie i oby się tak działo w przyszłości :)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Oczywiście że tak jednak przy 10 pipsach SL wynik nie wydaje się imponującym
No nie wiem. Dla mnie każdy profit jest imponujący. Po prostu uważam, że trzeba nauczyć się pokory i szacunku do rynku :). To bardzo pomaga w inwestowaniu.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Stforex pisze:
Oczywiście że tak jednak przy 10 pipsach SL wynik nie wydaje się imponującym
No nie wiem. Dla mnie każdy profit jest imponujący. Po prostu uważam, że trzeba nauczyć się pokory i szacunku do rynku :). To bardzo pomaga w inwestowaniu.
Cierpliwość i chciwość to trzeba wypośrodkować .
Niestety 99% osób na forexie ma większe potrzeby niż zyski i chciwość ich dopada. Każdy przez to przechodzi .

Po prostu trzeba bardzo mozolnie gromadzić kapitał i z czasem odcinać od tego kupony. Dzięki ciepliwości wyrabia się nawyki.

Niestety, natura ludzka jest naturalnym SL(stop losem) i codziennie podsyca nasze marzenia.
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

W żadnej kwestii nie powinno się popadać w skrajności :D miałem już tak że przy blisko 70% skuteczności byłem w plecy przez r:r hehe stare niedobre czasy :) Jak wiadomo z FX znam się od niedawna sprawdziłem to pierwsze demo było założone 22 września 2011 szmat czasu :) Sądzę że jakieś tam postępy są może nie takie jak zakładałem ale idę do przodu cały czas. Sporo czasu zmarnowałem na pykaniu w oparciu o wskaźniki jednak już jestem na dobrej drodze :) Właśnie miałem sygnał na S ale go nie brałem, bo się dygałem no ale nic co odwlecze nie uciecze.

Hehe teraz patrzyłem na historię rachunku real i pierwsza transakcja była 06.02.2012 i 349 transakcji za mną :) teraz przerwa od reala puki demo nie wyprowadzę :) Real mimo tylu transakcji nadal z dala od mc hehe i od niego Stforex myślę trzymać się z dala.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Ale się ładnie fibo zgrupowały :) z wczoraj i przedwczoraj
Obrazek

A teraz mniej przyjemna część dalej wtopa :| mimo iż byłem nawet na plusie dzisiaj :) i to akurat cieszy, szkoda też pipsów które poleciały jak i w dół tak i przy odbiciu. Wejścia trochę głupawe :) coraz bardziej się zaczynam skłaniać do oczekujących. W sumie do pierwszego nic nie mam, drugie tragiczne i tu głupio pipsy straciłem a trzecie w miarę bajka było na 25pips w skrajnym momencie :) gdzie to byłem na plus ładnie :D a tak -11, -7, +9 dzień na -9 wróć jeszcze na L się skusiłem oczywiście też głupio -10 to daje nam już -19 :| nie zdziwię się jak pójdzie w górę :D

Obrazek

i pomyśleć że gdyby nie przestawianie pt wpadło by 15 a gdy bym nie zamykał z ręki było by 25 i dzień na plus a tak lepiej niż było -11

Obrazek
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, 09:08 przez Darkey, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Darkey pisze:Ale się ładnie fibo zgrupowały :) z wczoraj i przedwczoraj
Obrazek
By milioner_ at 2012-05-23
Fibo często ładnie się grupują. Jeśli nie wystąpi żadna anormalna motywacja, to rynek praktycznie chodzi po poziomach fibonacciego.

ODPOWIEDZ