Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

Dzięki Komislaw.Nie wiesz może czy pobierają za transakcje przelewu na subkonto z jednoczesną wymianą jakieś opłaty?
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

Awatar użytkownika
komislaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: komislaw »

nasreddin pisze:Nie wiesz może czy pobierają za transakcje przelewu na subkonto z jednoczesną wymianą jakieś opłaty?
Ja mam subkonta w tej samej walucie co konto główne i transfery robiłem bezpłatnie. Przy różnych walutach też powinno być bez dodatkowych opłat (pewnie pomijając spread), ale nie mam tego jak srawdzić w tej chwili.
93% ludzi uwierzy w każde zdanie, które zawiera dane statystyczne.

MohSETH
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MohSETH »

Pamiętam jak 3 lata temu korzystałem na Oandzie z ich serwisu informacyjnego. Pamiętam, że w Recources były pokazane dane w czasie ogłaszania. Teraz gdy naciskam np. na FxNews albo Economic Calendar to nic się nie wyświetla. Próbowałem pod IE i Firefoxie i nic. Wiecie może jak znów je uruchomić?

Pozdrawiam
Lepiej nie zarobić niż stracić. Graj zawsze z trendem.

Awatar użytkownika
mba
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mba »

http://fxtrade.oanda.com/resources/tras ... mary.shtml

ktoś próbował to do czegoś wykorzystać?
pips pipsowi nie równy

Awatar użytkownika
komislaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: komislaw »

MohSETH pisze:Teraz gdy naciskam np. na FxNews albo Economic Calendar to nic się nie wyświetla. Próbowałem pod IE i Firefoxie i nic. Wiecie może jak znów je uruchomić?
Sprawdziłem przed chwilą i u mnie działa... Możliwe, że masz zablokowane wyswietlanie pop-up'ów wywoływanych z aplikacji java'owych, albo coś z ustawieniami przeglądarki (chociaż to dziwne, skoro sprawdzałeś w dwóch przeglądarkach). Spróbuj może zainstalować aplikację FXDesktop i zalogować się przez nią, nie używając przeglądarki i wtedy uruchomić FXNews. Opis instalacji FXDesktop masz tutaj: https://fx1.oanda.com/java/fxdesktop/index.shtml

Na tej stronie możesz też zainstalować aplikację do wyświetlania tylko FXNews, więc na to też możesz rzucić okiem.

Powodzenia. :)
93% ludzi uwierzy w każde zdanie, które zawiera dane statystyczne.

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

siema, zalozylem konto demo na oandzie i czy platforma na realu wyglada tak samo jak ta ponizej na rysunku??? lol da sie cos z tymi wykresami zrobic bo to wogole wykresow nie przypomina
PS. Czy na oandzie nie da sie sciagnac oprogramowania i zainstalowac tak jak inni brokerzy maja tylko trzeba handlowac przez strone?? bo na demie handluje uzywajac przegladarki , nie sciagalem zadnego oprogramowania , skad mozna je sciagnac , jesli wogole mozna?? :)
a i fotka dema
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

MohSETH
Gaduła
Gaduła

komisław wielkie dzięki... Nie wpadłbym na to, że pop upy mam zablokowane bo przecież OANDa się otwiera;)

kingjaxe tam koło inretwały na obrazku 15 min masz min/max... tam wybierasz rodzaj wkresu..

Awatar użytkownika
drchemik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drchemik »

Zmien Min/Max na Candle Stick.

Awatar użytkownika
Abrams5
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Abrams5 »

Witam wszystkich.Mam jedno proste pytanko i z gory przepraszam za banalnosc tego pytania.Otwieram pozycje pobierany jest depozyt, kurs pary idzie w innym kierunku niz bym tego sobie życzyl ,nie mam zalozonego SL. Czy po wyczerpaniu depozytu pozycja zostaje automatycznie zamknięta ?? czy pobierany jest dalszy depozyt z dep ??

MohSETH
Gaduła
Gaduła

Tak... Udarzy Ci w Margin Call i zamknie automatycznie pozycję. Więc nie bój się, że będziesz coś jeszcze musiał dopłacać;)

ODPOWIEDZ