Orderflow i Struktura rynkow

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy korzystasz z DOM na FX?

Tak - pomaga mi na fx
6
22%
Tak - ale,nie wiele mi to daje
0
Brak głosów
Tak - ale, nie na fx
1
4%
Nie - bo nie rozumiem jak to działa
12
44%
Nie - wiem jak działa,ale nie pomaga mi
3
11%
Nie - na fx nie ma sensu
5
19%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

mike_05 pisze:A co sądzicie o kierunku CHFPLN? "Produkt" wrażliwy dla polskiego rynku.
Dzienna formacja analogiczna do zrealizowanej na GA.
Pójdzie dokładnie tak jak EURUSD, tam też jest taka formacja? ;)

Panowie a może spróbowali byśmy jednak nieco podnieść poziom i porozmawiać o grze mniej przypadkowej? ;)
MkubuxK pisze:Wiem dokładnie co ma na myśli jednakże ze statystycznego punktu widzenia nie potrafi przekazać swojego pomysłu. Spróbuję więc mu w tym trochę pomóc
Jeśli możesz, spróbuj ze statystycznego punktu widzenia uzasadnić kilka poprzednich postów ;)
Obrazek
Unfortunately, more to come

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Greenhaze »

matka pisze: Panowie a może spróbowali byśmy jednak nieco podnieść poziom i porozmawiać o grze mniej przypadkowej? ;)
Poczekaj tylko odloze swoja szczesliwa monete, karty tarota i krysztalowa kule.
Tutaj nic nie jest i nie bylo przypadkiem. Czytasz po lebkach i nie przywiazujesz uwagi. :wink: :wink:

Dodano po 3 minutach:
mike_05 pisze:A co sądzicie o kierunku CHFPLN? "Produkt" wrażliwy dla polskiego rynku.
Dzienna formacja analogiczna do zrealizowanej na GA.
Dla kredytobiorców "strach się bać".
Jeszcze nigdy nie gralem na tej parze i za duzo o niej nie moge powiedziec pozatym ze jest aktualnie w 99% skorelowana z EURPLN :)

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Greenhaze pisze:Tutaj nic nie jest i nie bylo przypadkiem.
Szkoda tylko że nie możesz przedstawić jak taka analiza sprawdziła by się na innych okresach. Przy okazji, na co liczysz wchodząc w rynek jak na przedstawionym obrazku?
Obrazek

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Matka,

Wyrazasz sie bardzo niejasno. O jakich okresach mowisz?

Wchodzac w rynek prosto w poziom popytu badz podazy oczekuje prawie ze natychmiastowej reakcji ze znikomym drawdownem. Pozniej to jest tylko indywidualna kwestia zarzadzania pozycja.

Dodano po 7 minutach:

Po dzisiejszych danych detaliscy mocno sprzedawali wybicie dolem. Teraz mozemy spodziewac sie squeeze-u w gore.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

matka pisze:Przy okazji, na co liczysz wchodząc w rynek jak na przedstawionym obrazku?
Pewnie na zysk ;)

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Wybacz, chodziło mi o miejsca na wykresie, gdzie Twoja analiza również wskazywała by na sytuację dogodną do zajęcia pozycji i jaka jest skuteczność stosowania takiej analizy w ciągu ostatnich kilku lat. Bez takiego potwierdzenia możemy mówić o przypadkowości.
Zwróć uwagę, że pisząc "w rynek prosto w poziom popytu bądź podaży" czy "Pozniej to jest tylko indywidualna kwestia zarzadzania pozycja" wyrażasz się również bardzo niejasno, tzn. ja nie rozumiem i nie mam odwagi zwracać się z pytaniami do kolegów z FF.
Obrazek

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Matka nie rozumiem czemu zadajesz te pytania, przecież widzisz, że ten rodzaj gry polega na szukaniu miejsc gdzie opór zamienił się we wparcie i odwrotnie. Potem kolejny raz gramy z kierunkiem ostatniego odbicia, może Greenhaze nie chce napisać wszystkiego i dlatego wygląda to na strzelanie, ale jak się cofniesz do początku to zobaczysz, że jest tam szereg warunków, które mówią czy poziom z historii ma prawdopodobieństwo zadziałać czy nie.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

matka już nie raz pisałem że twoj umysl przypomina bardziej maszyne/komputer niż ludzki organ i nic poza liczbami po prostu do ciebie nie trafia Greenhaze bardzo jasno i przejrzyście przelal swoją wiedze na screeny i papier natomiast są top rzeczy ktorych liczbami nie określisz typu "pin ponad S/r musi mieć X pipek" itp to poprostu trzeba interpretować samemu poniewaz każda sytuacja na rynku jest troszke inna od poprzedniej i dlatego po drugiej stronie siedzi trader/inwestor a EA nie są wykożystywane do prognozowania na D1 ale do HTF

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Podaz okazala sie silniejsza. Rezultat takiego trejdu bylby prawdopodobnie 4-5 pipsowa strata.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Ink. pisze:natomiast są top rzeczy ktorych liczbami nie określisz typu "pin ponad S/r musi mieć X pipek" itp to poprostu trzeba interpretować samemu poniewaz każda sytuacja na rynku jest troszke inna od poprzedniej i dlatego po drugiej stronie siedzi trader/inwestor a EA nie są wykożystywane do prognozowania na D1 ale do HTF
To nie jest jakaś magiczna właściwość mózgu niektórych traderów jak sie tu niektórym wydaje.

Problem jest klasyfikacja danych.
Wszystkie informacje nieprecyzyjne zawierają poważny ładunek braku precyzji. Jak bowiem zdefiniować określenia duży, średnie czy małe. Jednak ludzie są w stanie zinterpretować powyższe stwierdzenia i wykorzystywać tak sformułowaną wiedzę do rozwiązywania stawianych przed nimi problemów.

Zauważmy że brak precyzji nie ma nic wspólnego z niepewnością tych stwierdzeń.

Niepewność wiąże się z faktem, iż nie możemy definitywnie określić prawdziwości (lub fałszywości) zdania.

Nieprecyzja polega natomiast na niemożności dostatecznie dokładnego określenia wartości wszystkich występujących w nim zmiennych.

Problem polega na ustaleniu, cóż to właściwie w tym przypadku znaczy niewysoki, czyli jaka jest wartość współczynnika strat. Ten rodzaj braku precyzji jest nazywany zwykle rozmyciem. Dział matematyki operujący taką informacją nazwany został teorią zbiorów rozmytych. Jej najważniejszym elementem jest logika rozmyta (ang.fuzzy logic) stosowana do modelowania i sterowania rozmytego.
http://www.cs.put.poznan.pl/rklaus/logika_rozmyta.html
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, 14:43 przez Esco, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ