Moja strategia na D1 - tylko dla zaawansowanych !!!

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
peterpoland
Bywalec
Bywalec

Moja strategia na D1 - tylko dla zaawansowanych !!!

Nieprzeczytany post autor: peterpoland »

Tak,

Mam 3 szkoly i tylko tam ucze, nie ucze poza. Za bardzo zabiera to czas a u mnie jest wszystko przyszykowane.

Jezeli znacie ogolna zasade czynnikow ktore opisalem i potraficie je zastosowac z zarobkiem to gra nie bedzie stanowila zadnego problemu, nie bedzie tez zarobek tak samo profitowy jak z moimi ustawieniami.

Tak mam custom'owe ustawienia.
Opisalem RR i DD wedlog mojej gry czyli w pelni zaawansowanej. Nie jestes w stanie nie zarobic jezeli znasz podstawy ktore sa wymienione. Nie bede tutaj opisywal podstawowego kursu Forex'a. Kazdy powinien to znac, w temacie moim wspomnialem: Tylko dla zaawansowanych.

Moge tylko powtorzyc, nie uzywam lini wsparcia i oporu a strefu, ktore maja istotny wplyw na moja gre ( nie tylko ta technika ).

Pamietajcie zeby analizowac na D1 a grac na H4 pamietajac o kalendarzu ekonomicznym.

Moge opisac jeszcze raz troch bardziej swoje zasady:

* domyslne ustawienia FIBO z dodatkowymi 4a zakresami
( tutaj lacze ze soba ostatnie dwie fale wyrysowujac na wykresie )
* pokazanie sie formacji ABCD badz 1234 ktorego kolwiek typu,
( to sa momenty wejsc zaraz po nich i potwierdzeniach wchodze w transakcjie )
* badz pokazanie sie flag albo klinow / rombow wedlog moich ustawien
( to sa momenty wejsc zaraz po nich i potwierdzeniach wchodze w transakcjie )
* zakresy wsparcia i oporu oraz pomocniczych wsparc i oporow pokrywajace sie z FIBO ( zakresy nie linie ).
( glowne zakresy na fibo ktore powinniscie znac to 100%, 61%, 0% ) zaznaczam je jak i pomocnicze oraz glowne obszary wsarc i oporow.

Teraz juz nie moze Wam nie wyjsc :)

Dodano po 5 minutach:

Zapomnialem dodac a zauwazylem po przeczytaniu, ze momentem wejscia moze tez byc:

* BO ( break out ) wyrwanie sie ceny z konsolidacji np. potwierdzajac RSI.
* RH ( Ross Hook ) czyli wzor 123 i potwirdzenie RSI.

Za kazdym razem mam poglad na MACD zeby wiedziec kiedy moze nastapic odwrot ceny w polaczeniu z RSI daje on pelna moc wejscia w transakcjie.

Nigdy nie ryzykuje wiecej niz 2% na jedna transakcje. Ale to tez powinniscie wiedziec.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Ok tak jak myślałem sprawa się wyjaśniła.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

peterpoland
Bywalec
Bywalec

Cel moj zostal osiagniety, byl to pokazanie czym gram i poszukanie choc jednej osoby ktora robi to samo co ja. Jest handlarzem Polskim walutowym, bo mam juz dosyc znajomych z zagranicy. Nikogo z Polski.

Nie przyszedlem tutaj uczyc od podstaw Smile, bo mam 3 szkoly i tam ucze za darmo kazdego zainteresowanego. Nie oge podac linkow bo bedzie to niezgodne z regulamimnem. Natomiast majac te dane kazdy kto zna Forex'a bedzie potrafil tym grac, jak i dopasowac pewne szczegoly ktore sa dla profesjonalisty zupelnie oczywiste.

Pozostale osoby moge poprosic o zadawanie pytan i w wolnej chwili chetnie odpowiem. Nie bede rozpisywal sie natomiast jak dziala RSI dla przykladu, bo to jest zupelna podstawa Smile. Jak ktos tez nie zna akcji ceny, ten temat nie jest dla niego - tylko dla zaawansowanych Smile.

Milego grania ludziska Smile

Piotrek.

Dodano po 53 minutach:

Zauwazylem, ze bylo pytanie o ustawienia wskaznikow. Wszystkie jakie uzywa to RSI i MACD, sa na domyslnych ustawieniach z MT4 - nie potrzeba zmieniac.

Nie wie czy doczytaliscie czy nie ale powtorze: analiza na D1 wejscie na H4.

FIBO rysujemy przy dwoch ostatnich swing'ach ceny.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Czy to jest ten system?

https://www.fxjunction.com/profile/peterpoland/C/stats
Pozostałych mi się nie chce linkować ale podobne.
Czyli klasyka brak SL za to Twoja strona obfituje w referale do brokerów.
Ma się przez to rozumieć że to jest część Twoje strategii? :)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

peterpoland
Bywalec
Bywalec

Hahaha,

To dobre, przypomniales mi czasy z przed paru miesiecy kiedy to jedne z pierwszych zarobionych pieniadzy wyplacilem i wlozylem na drugie konto zeby uzyc robota :).

Zeby tego bylo malo podpialem jeszcze swoje drugie konto pod niego i kolega Artur tez zrobil to samo - naiwnosc :) to sie nazywa.

Tak to jest jak lubisz ryzyko, od tamtej pory ostatni raz zaufalem zulutrade gdzie Polak tez gral od chyba dwoch lat i razem w innymi stracili mi kase.

Nie wierze ZADNYM systemom i dlatego nauczylem sie grac recznie :).

Ale tak tamten robot sam wlaczal SL - a wyniki sam widzisz.

Zadne z kat na FXJUNCTION nie jest do gry recznej - ani na zadnej innej stronie :), tamto bylo zebysmy razem ogladali czy nam zarobi czy straci :).

Ale moze to i nie glupi pomysl zeby s wumie sobie grac przez FX J, bede zakladal konto mamie i to jest dobry pomysl - dzieki za przypomnienie.

Milego grania.

Dodano po 1 minutach:

Cale szczescie, ze nie zrobilem jak mialem zamiar i nie gral mini lotem - hahaha, teraz bym sie nie smial :P.

A i to z AVA FX to dostalem z jakiejs strony za darmo $100 na zywym koncie i tylko dlatego podpialem dwa konta.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

peterpoland pisze:To dobre, przypomniales mi czasy z przed paru miesiecy kiedy to jedne z pierwszych zarobionych pieniadzy wyplacilem i wlozylem na drugie konto zeby uzyc robota Smile.
Masz 3 szkoły a pierwsze zarobione pieniądze wypłaciłeś kilka miesięcy temu :shock: to chyba nie były wszystkie zarobione te100$? :D

peterpoland
Bywalec
Bywalec

Ok, pierwsze zarobione nie cudem a analiza i to tak prosta, ze bys sie smial zaroblem okolo roku temu, konto na FX J bylo wymyte okolo pol roku temu. Nie wyciagalem kasy na poczatku zeby uzbierac i grac wieksza suma. To chyba oczywiste.

Gralem wczesniej 3 lata zanim sie nauczylem :) - wtedy to byl hazard.

Te 3 szkoly to dwie po Angielsku i jedna po Polsku. Najstarsza ma 3 miesiace, najmlodsza ma miesiac. Sa one na roznych warunkach i dlatego 3, tak mialbym dwie po jednej na kazdy jezyk. Sa tez juz pierwsze osoby zarabiajace na zywych kontach.

Szczegolow chyba nie musze tutaj az tak podawac? Tak samo, ze mam kase z HYIP ktory placi za robienie wielkiego NIC :), ale istnieja od 2004 roku i pieniazki daja :). Moim kolegom tez placi takze to najwazniejsze no ale linku znowu nie moge podac.

W zyciu nalezy podejmowac ryzyko z roznych stron, tylko takie zeby bylo Cie na nie stac. Kto nie ryzykuje ten nie jedzie.

Dodano po 10 minutach:

Hej pisalem, ze te sto dostalem za darmo w AVA FX przez jakas strone, tylko nie pamietam jaka. Nie wplacalem tych $100, ale jest tam jakies drugie konto ktore bylo moje i na nie wplacalem swoja kase. Robot za to stracil :) obydwa,

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

to kupno na szczycie jest elementem systemu?
nie rozumiem co jest zaawansowanego w tej strategii, czy to, ze dokonujesz analizy instrumentu za pomocą wskażników? czy może to, ze korzystasz z D1?
W sumie w porównaniu do większości graczy jest to zaawasowany system.
do super zaawansowania brakuje jeszcze podstawowego określenia trendu, wyjaśnienia na czym polega formacja ABCD 1234.
Moja ultra zaawansowana strategia inwestowania posiada kilka elementów z prezentowanej, i w wolnej chwili proponuję przetestować ustawienia dla stocha 8,3,3, a dla macd 17,8,9.( -3),zabawkowy RSI zamienić na równie zabawkowy lecz użyteczniejszy ROC lub MOM

Obrazek

ODPOWIEDZ