Mam 3 szkoly i tylko tam ucze, nie ucze poza. Za bardzo zabiera to czas a u mnie jest wszystko przyszykowane.
Jezeli znacie ogolna zasade czynnikow ktore opisalem i potraficie je zastosowac z zarobkiem to gra nie bedzie stanowila zadnego problemu, nie bedzie tez zarobek tak samo profitowy jak z moimi ustawieniami.
Tak mam custom'owe ustawienia.
Opisalem RR i DD wedlog mojej gry czyli w pelni zaawansowanej. Nie jestes w stanie nie zarobic jezeli znasz podstawy ktore sa wymienione. Nie bede tutaj opisywal podstawowego kursu Forex'a. Kazdy powinien to znac, w temacie moim wspomnialem: Tylko dla zaawansowanych.
Moge tylko powtorzyc, nie uzywam lini wsparcia i oporu a strefu, ktore maja istotny wplyw na moja gre ( nie tylko ta technika ).
Pamietajcie zeby analizowac na D1 a grac na H4 pamietajac o kalendarzu ekonomicznym.
Moge opisac jeszcze raz troch bardziej swoje zasady:
* domyslne ustawienia FIBO z dodatkowymi 4a zakresami
( tutaj lacze ze soba ostatnie dwie fale wyrysowujac na wykresie )
* pokazanie sie formacji ABCD badz 1234 ktorego kolwiek typu,
( to sa momenty wejsc zaraz po nich i potwierdzeniach wchodze w transakcjie )
* badz pokazanie sie flag albo klinow / rombow wedlog moich ustawien
( to sa momenty wejsc zaraz po nich i potwierdzeniach wchodze w transakcjie )
* zakresy wsparcia i oporu oraz pomocniczych wsparc i oporow pokrywajace sie z FIBO ( zakresy nie linie ).
( glowne zakresy na fibo ktore powinniscie znac to 100%, 61%, 0% ) zaznaczam je jak i pomocnicze oraz glowne obszary wsarc i oporow.
Teraz juz nie moze Wam nie wyjsc

Dodano po 5 minutach:
Zapomnialem dodac a zauwazylem po przeczytaniu, ze momentem wejscia moze tez byc:
* BO ( break out ) wyrwanie sie ceny z konsolidacji np. potwierdzajac RSI.
* RH ( Ross Hook ) czyli wzor 123 i potwirdzenie RSI.
Za kazdym razem mam poglad na MACD zeby wiedziec kiedy moze nastapic odwrot ceny w polaczeniu z RSI daje on pelna moc wejscia w transakcjie.
Nigdy nie ryzykuje wiecej niz 2% na jedna transakcje. Ale to tez powinniscie wiedziec.