Moja strategia na D1 - tylko dla zaawansowanych !!!

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
peterpoland
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: peterpoland »

Witam,

Chcialbym tutaj przedstawic swoja strategie gry ktora bazuje na dosc duzo czynnikach ale za to skutecznosc jest tez ciekawa. Oto czynniki wplywajace na podjecie decyzji:

* domyslne ustawienia FIBO z dodatkowymi 4a zakresami
* pokazanie sie formacji ABCD badz 1234 ktorego kolwiek typu,
* badz pokazanie sie flag albo klinow / rombow wedlog moich ustawien
* zakresy wsparcia i oporu oraz pomocniczych wsparc i oporow pokrywajace sie z FIBO ( zakresy nie linie ).

Wszystko to analizowane jest na D1 a wejscie na H4 z potwierdzeniem MACD i RSI na domyslnych ustawieniach. Pamietajac o czerwonych wydarzeniach z kalendarza.

Nie moge tutaj podawac linkow jak analizuje bo mam wszystko u siebie ( ucze za darmo ), ale moge wstawic jeden z obrazkow jak to wyglada Smile - to nie powinno byc reklama. Poszukam miejsca gdzie moge to wstawic z wieksza swoboda tutaj a jak Wy je znacie to prosze o porade - ja nie chce zostac wyrzucony stad.

[url] https://www.dropbox.com/s/oo3qxrw59vmg9 ... 0daily.gif

Prosze tego nie brac jako cel w grze stworzylem go wylacznie dla przykladu.

W niebieskich strefach nie gramy zeby uniknac ryzyka ale mozemy tam zakonczyc swoja transakcje np. kroczacym SL co 15 pipsow bac czekajac na ktorys wskaznik. Moje FIBO nie jest tutaj pelne poniewaz jest to przyklad ktorego uklad i tak jest skuteczny.

Mam nadzieje, ze nie zlamalem zadnego regulaminu i czekam na komentarze.

Jest to system z ktorego zyje nie jedna osoba.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Mógłbyś opisać swoją strategię, reguły , zasady wejść i wyjść, RR, statystycznie ile wejść wychodzi na SL a ile na BE czyli skuteczność itd?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

pawlilimicimited

Nieprzeczytany post autor: pawlilimicimited »

Bardzo mi się podoba taki pomysł. Jeszcze dodatkowo jeśli przynosi korzyści i jeśli uważasz że jest to coś co będzie funkcjonowało, to nie zmieniaj nic. Po prostu pracuj pracuj pracuj. Chętnie dałbym ci za to pochwałę ale nie wiem jak się tutaj obecne władze do takich spraw odnoszą. Mogą stwierdzić że należy poczekać.
Więc poczekajmy, zrób kilka screenów swojej pracy. Będę obserwować twoje poczynania, twoje analizy jeśli zamierzałbyś tego typu screeny wrzucać tutaj to mam nadzieje że wspólnie z innymi będziemy tobie zadawać pytania.

Ale jak dla mnie, za pomysłowość i nadania innym kierunku do działania - należy się DUŻY PLUS.

Ja mam taki sposób podobny i mogę komuś pokazać jak na m5 i h1 można także ciekawie pracować. Skuteczność jest 80% - 90%.

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

peterpoland pisze:Mam nadzieje, ze nie zlamalem zadnego regulaminu i czekam na komentarze.
Mam nadzieje , że w stosunku do rynku nie jesteś taki strachliwy :?

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

pawlilimicimited pisze:Ja mam taki sposób podobny i mogę komuś pokazać jak na m5 i h1 można także ciekawie pracować. Skuteczność jest 80% - 90%.
chetnie zobacze, aczkolwiek skutecznosc bez rr nic nie mowi, w tych 10% moze byc stop out :D

pawlilimicimited

Nieprzeczytany post autor: pawlilimicimited »

Stopu nie używałem. Nie mam logicznego wyjaśnienia. Po prostu...
Wejście z H1

Dodano po 10 minutach:

Jakieś tam wejście na €$.

Oczywiście te screeny są pokazane po to, aby zobaczyć wskaźnikowo zasadę wejść. Co i kiedy decyduje o wejściu.

Teraz to już przeszłość

Dodano po 10 minutach:

Inne wejście wskaźnikowe

Dodano po 2 minutach:

Po przeszło roku pracy na giełdzie doszedłem do tego typu przemyśleń które przelałem na świece bezwoskowe.

:wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

peterpoland
Bywalec
Bywalec

Witam,

Widze, za pare osob zainteresowalo sie tematem.

Rozumiem tez pewne watpliwosci, sam je mialem na samym poczatku. Poniewaz jest to tylko dla zaawansowanych pewnym osobom musi to przyjsc z czasem, potem natomiast zacznie sie magia :).
System laczenia akcji ceny w odpowiedni sposob wykorzystujacy uklady swiec we wzory jak i podpinanie pod wiadomosci ekonomiczne, w polaczeniu ze strefami wsparcia i oporu poteguje bardzo moc tego systemu.
Wzory swiec niektore sa inaczej opisane i tlumaczone niz te ogolno dostepne w internecie. Ma to swoje uzasadnienie ktore jest tylko wylacznie widziane gdy juz zaczynamy analizowac cene samemu.

Bede tutaj wrzucal analize ceny pare razy w tygodniu - jezeli jest to nie zgodne z regulaminem dajcie mi prosze znac i przestane. Jezeli ktos potrzebuje dokladniejszego wgladu prosze o kontakt na skype'a i jak najbardziej sluze pomoca.

Pierwsza osoba Pawel skontaktowal sie osobiscie i moze opisze ten system swoimi slowami przy wolnej chwili, nie jest jeszcze zaawansowany ale zna juz ogolna zasade.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

peterpoland mógłbyś podać RR DD i statystykę?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

peterpoland
Bywalec
Bywalec

RR jest od 1:1 w zaleznolsci od RSI jak i innych czynnikow dochodzac do 8:1 przy zarobku 8. Najczesciej jest to 3:1.

DD jest zalezne od doswiadczenia, przy tych podstawowych ustawieniach mozna oczekiwac okolo 90% jako maksymalny zarobek. Minimalny bedzie okolo 50% , jezeli masz mniej oznacza to calkowite nie zrozumienie systemu.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Piszesz, że uczysz za darmo czy mógłbyś więc upublicznić pełny opis tej strategii na forum?
peterpoland pisze: przy tych podstawowych ustawieniach mozna oczekiwac okolo 90% jako maksymalny zarobek. Minimalny bedzie okolo 50%
I co znaczy przy podstawowych ustawieniach są inne "customowe"?

Z tego co wiem im wyższy Time Frame tym niższy period we wskaźnikach możesz napisać z czego wynikają te seryjne ustawienia wskaźników?

Jeszcze raz prośba czy mógłbyś jednak podać maksymalny DD dla tej strategii wg swojej statystyki?

ODPOWIEDZ