Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
TomekP
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TomekP »

klonmarcin pisze:
klonmarcin pisze:na e/u ciągle potwierdzenia na UP - jesteśmy w ważnym miejscu.
nadal potwierdzają UP

8)
U mnie raczej potwierdzenia na DOWN- osobiście 2728 S z SL 15 bym zagrał. Pisze jakiś śmieszny dziennik i się relaksuję przy nim. Dobrze zrobiłem, że go założyłem. Przynajmniej nie zawracam Ci głowy. :wink:
Ranking konkursowy GO4X nick: TomekP
Mój dziennik konkursowy znajdziesz tu:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 803#465803

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

klonmarcin pisze:Podsumowanie tygodnia: +191p = +16,27%
klonmarcin nie masz prawa narzekać :) przy 190 pipkach dajesz pozycje po powiedzmy 1 lot i styka... :mrgreen:
Byle tak dalej ...pozdo :lol:

Awatar użytkownika
TomekP
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TomekP »

klonmarcin pisze: Podsumowanie tygodnia: +191p = +16,27%

Jak pewnie ktoś zauważył wyniki nie są już tak "zawrotne" jak jeszcze w kwietniu - po prostu gram mniej agresywnie - ale wyniki są na naprawdę wysokim stopniu zadowolenia

Podsumowując tydzień - ostatnie dwa dni nie były zbyt dobre - ale co zrobić - taki rynek - ważne, że wejścia zgodne ze strategią i jak widać to przynosi skutek w postaci dobrych wyników.

W przyszłym tygodniu prawd. będę miał więcej czasu - także damy "czadu" :D

pozdrawiam 8)
Taki tygodniowy wynik jest świetny! Gratulacje! Będę musiał przeczytać cały Twój dziennik skoro ten wynik nie jest "zawrotny". Tak trzymaj!
Ranking konkursowy GO4X nick: TomekP
Mój dziennik konkursowy znajdziesz tu:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 803#465803

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Śledzę Twój dziennik regularnie i przeczytałem ostatnio, że zamierzasz założyć konto bardziej agresywne.

Z mojego doświadczenia od razu Ci to odradzam.

W psychologii inwestowania istnieją tak zwane cognitive patterns. Są to wzorce na rynku, które każdy trader opanowuje na poziomie podświadomości. Wiele czasu poświęciłeś by wyuczyć się danych wzorców i to teraz profituje.

Jest taka zasada. Dobry trader zawsze zarabia na rynku dopóki rynek nie zmieni sie. Nie jest winą tradera że zaczyna tracić jeśli "charakterystyka" rynku zmieniła się ( wtedy trzeba na nowo się przystosować ). Opanowałeś swoje wzorce rynku i mimo pewnej mechaniki Twojego systemu większość sukcesu zawdzięczasz tak naprawdę swojej podświadomości. Zaczynając bawić się na agresywnym koncie bardzo szybko przyswoisz negatywne wzorce i nim się obejrzysz zaczniesz tracić również na głównym koncie. Później przyjdzie stres i frustracja i nie będziesz wiedział skąd pojawiły się te porażki. Nie ucz się negatywnych wzorców. Dopóki jest wszystko OK nie staraj się zmieniać niczego bo "rozregulujesz się".
fx-forum

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

MkubuxK gościu skoro tak ,,gadasz,, to znaczy ze jeszcze reprezentujesz ,,słabe ręce,, niestety...
i sory za wychodzenie przed orkiestrę ale Marcin chyba wybaczy ..
pozdro Misie ............... powodzenia w zmaganiach ..............haj 8)

ps idziem po profit.... czołem.. ponad 300 pipek.wow.... :twisted: :idea:

Piotrek91
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotrek91 »

MkubuxK ma rację. Nie da się nauczyć i przestrzegać 2 strategii jednocześnie. Jak jedna będzie bardziej zyskowna od drugiej to zacznie się grać w końcu na 2 kontach w ten sam sposób. Przez co cała strategia się rozreguluje i w końcu doprowadzi to do wyzerowania konta.

Zresztą ja sam uważam i preferuję zgarniać mniej pipsów , ale za to z większym lotem niż rozdrabniać się po 0,01 :). Oczywiście zachowując swój ustalony limit straty, bo niestety prędzej czy później kilka stratnych pozycji się pojawi :(

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Jednak konto ryzykowne, może wcale nie oznaczać stosowania innej strategii, a grania tych samych sygnałów, ale ryzykując5/10 czy nawet jak marcin napisał 15% kapitału i ewentualnie łapanie mniejszych ruchów, bazując na wysokiej skuteczności.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

MM jest częścią systemu.
Target jest częścią systemu.

Teoretycznie można grać dwie różne strategie na dwóch różnych kontach, ale pod warunkiem, że ze sobą nie kolidują - grałem tak dzienne breakout'y i hazardowo DT. W pierwszej strategii ustawiałem pozycje rano i zamykałem wieczorem, w drugim podejściu ciupałem w ciągu dnia, gdy pierwsze konto pracowało samo.

Inna sprawa, że 20% konta X, to 1% konta Y=20X. MM naprawdę musi być dopasowany do konta, a nie do oczekiwań gracza.

Wszystko jest płynne, ale oczekiwania zawsze za duże ;).

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

Piotrek91 pisze:MkubuxK ma rację. Nie da się nauczyć i przestrzegać 2 strategii jednocześnie.
Tak jak nie można być jednocześnie szczurem czerwonym i zielonym, tylko dlaczego nie ?

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Nie rozumiem Twojej wypowiedzi Pełnomocnik. Co mają słabe ręce do tego co napisałem ? Można grać 2 strategie i więcej pod warunkiem, że są od siebie różne ( chociaż i tutaj uważam że wyuczenie się dwóch strategii to jak opanowanie dwóch zawodów, mówię o poziomie perfekcji czyli działaniu na poziomie podświadomości ). W przypadku tradingu nie opartego na mechanicznych sygnałach i graniu tej samej strategii ale bardziej agresywnie rozreguluje się wcześniej wyuczone wzorce.

Na zasadzie - biorę więcej więcej sygnałów w oczekiwaniu na większe zyski. Ale nie chcę więcej pisać w tym temacie bo autor sam się wypowie przecież.
fx-forum

Zablokowany