Trading Point

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Trading Point

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Nie znalazłem tematu na temat brokera więc zakładam. Czy ktoś z forumowiczów gra u nich dłużej na koncie live oczywiście. Szukam brokera z dźwignią 1:500, szybką egzekucją i realizacją przelewów do moneybookers. Mam konto AM PRO lecz realizują przelewy do money tylko do wysokości depo co jest totalną bzdurą . Nie chcę płacić dwa razy prowizji więc bezpośredni przelew do money jest dla mnie ważny.

http://www.trading-point.com/

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

FxPrimus ma moneybookers i kartę - jeśli nie chcesz żeby były widoczne przelewy.

Oprócz tego oczywiście jedne z najlepszych w tym momencie warunków handlu ;)
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Akhh pisze:FxPrimus ma moneybookers i kartę - jeśli nie chcesz żeby były widoczne przelewy.
nie to że nie chce, tylko korzystam z money poza tym przydaje się za granicą. Akurat co do podatków nie kombinuje , wolę zapłacić i mieć spokój.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Microbi pisze:
Akhh pisze:FxPrimus ma moneybookers i kartę - jeśli nie chcesz żeby były widoczne przelewy.
nie to że nie chce, tylko korzystam z money poza tym przydaje się za granicą. Akurat co do podatków nie kombinuje , wolę zapłacić i mieć spokój.
Nie ważne - niemniej jednak Primus moneybookers ma.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ktoś wrzucał na forum jakieś linki do blogów poświęconych TP, gdzie zarzucano im "scam". Poszukaj w sieci - ja się temu specjalnie nie przyglądałem, a tymbardziej konta tam nie miałem.

Co do MoneyBookers... Wielu brokerów go akceptuje, a karta MB kosztuje ok. 10 EUR rocznie. Sam korzystam i ogólnie jestem zadowolony. "Bogatszych" może męczyć limit dzienny 1000 PLN wypłaty w bankomatach :D. Korzystam z niej głównie za granicą np. przy płatnościach za hotele czy samochód - nie ma problemów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

raposo pisze:Ktoś wrzucał na forum jakieś linki do blogów poświęconych TP, gdzie zarzucano im "scam".
Ja wrzucałem w czasówkach.
http://tradingpointscam.wordpress.com/
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Raposo, szukałem w sieci i sporo poczytałem i na scam to nie wygląda. Opinie negatywne zawsze będą na każdego broka. Dlatego ciekaw jestem opinii z naszego podwórka. co do karty money kartę mam i ogólnie jestem zadowolony.

Daro czytałem gdzieś na temat tego bloga - jeśli to ten co myślę, to udowodnili że autor coś namieszał. Z tego co wyczytałem to opinie negatywne dotyczyły odmowy wypłat z powodu braku pełnej aktywacji konta . dlatego ciekaw jestem też innych opinii. Sporo jest opinii przychylnych na zagranicznych forach. No nic, ,może ktoś napisze kto ma u nich konto.

Raposo, wiem że wielu broków akceptuje moneybookers, ale w jedną stronę, gorzej z wypłatą. Jak by AM akceptował nie szukałbym , bo z Pro jestem zadowolony.

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Jest to MM. Założyłem na próbę konto micro dla lewaru 1:500. Wyzerowałem szybko i więcej nie dopłacam. Nie odpowiada do mojego stylu gry.

Minusy:
-Minimalna odległość od ceny do SL.
-Spready wcale nie są atrakcyjne. Piszą o 1 pkt a nie zdarzyło mi się mieć mniej niż 2.1pkt. ( pary poza EURUSD to tragedia )
-support niby jest 24h ale w ogóle nie mogłem się dowiedzieć żadnych konkretów od nich

Plusy:
-bardzo dobra egzekucja
-wykresy podobne do tych z FXCM ( brak luk na M1 )

Ogólnie brak możliwości przestawiania szybko na BE oraz duże spready zraziły mnie do nich. Nie polecam.
fx-forum

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki, tez zauważyłem ze na edku to średnia ok 2 pips,. głównie plus dla mnie to egzekucja, spreed mogę przeboleć . Jaka na koncie live minimalna odległość od ceny by na BE przestawić ? Z tego co mi się wydaje to chyba mniejsza jak na FX Salt , ale mogę się mylić.

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

4 pkt od ceny.

Spread dla reszty par jest już powyżej 3pkt.
fx-forum

ODPOWIEDZ