Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Cześć.
Pytanie początkującego.
Teraz część z Was (mam na myśli tutaj doświadczonych użytkowników forum) zarabia, bo poświęciliście się nauce gry, poszukiwaniu odpowiedniej dla siebie strategii, której rygorystycznie się trzymacie i zarabiacie na tych, którzy wyżej wymienionych czynności nie robią...
Co by było, gdyby wszyscy nagle zaczęli się uczyć gry na forexie, nie grali w ciemno na żywioł, tylko też mięli swoje strategie, ogólnie zmieniam do tego, że nie byłoby kogo potocznie mówiąc doić.
Pytanie początkującego.
Teraz część z Was (mam na myśli tutaj doświadczonych użytkowników forum) zarabia, bo poświęciliście się nauce gry, poszukiwaniu odpowiedniej dla siebie strategii, której rygorystycznie się trzymacie i zarabiacie na tych, którzy wyżej wymienionych czynności nie robią...
Co by było, gdyby wszyscy nagle zaczęli się uczyć gry na forexie, nie grali w ciemno na żywioł, tylko też mięli swoje strategie, ogólnie zmieniam do tego, że nie byłoby kogo potocznie mówiąc doić.
Co by było gdyby...ArtiumS pisze:Co by było, gdyby wszyscy nagle zaczęli się uczyć gry na forexie, nie grali w ciemno na żywioł, tylko też mięli swoje strategie, ogólnie zmieniam do tego, że nie byłoby kogo potocznie mówiąc doić.
Zacznijmy od tego, że tak się nie stanie, bo równowaga w przyrodzie i na rynku zawsze będzie

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Ale z tego co ja wiem spekulanci handlują małym % rynku walut. Duże banki i firmy miedzy narodowe napedzają ten rynek.ArtiumS pisze: Co by było, gdyby wszyscy nagle zaczęli się uczyć gry na forexie, nie grali w ciemno na żywioł, tylko też mięli swoje strategie, ogólnie zmieniam do tego, że nie byłoby kogo potocznie mówiąc doić.
Jestem początkujący, więc mogę się mylić.
Pytanie, bo slaby pewnie w szukaniu jestem. A narazie moją podstawową lektura jest to forum.
Co oznaczają skróty H1, m1 itd? Domyslam się ze to przedział czasowy. Ale jakie ramy tego przedziału to są?
Dokładnie tak jest. Inwestorzy indywidualni mają mało do gadania.Walek pisze:Ale z tego co ja wiem spekulanci handlują małym % rynku walut. Duże banki i firmy miedzy narodowe napedzają ten rynek.
Jestem początkujący, więc mogę się mylić.
H1- godzinowy interwał świecy/słupka...Walek pisze:Co oznaczają skróty H1, m1 itd? Domyslam się ze to przedział czasowy. Ale jakie ramy tego przedziału to są?
Ram się nie określa.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Ogólnie jak się czyta różne fora i komentarze, to można natknąć się na stwierdzenia "rynek cały czas się zmienia". Patrzysz na wykres, a tu ciągle te same szlaczki, myślisz sobie, że to jakieś głupie powiedzonko. Ale rynek ciągle się zmienia - to powiedzą miłośnicy "robotów idealnych". W ten sposób dochodowe systemy mogą zacząć generować straty i odwrotnie. Myślę, że dzieje się tak właśnie dlatego, że sposoby gry i roboty grubych ryb są wciąż zmieniane do warunków na rynku. Są pewne niezmienne prawa (np. podaż i popyt), na które żaden człowiek nie ma wpływu - "Jeden musi stracić, żeby drugi mógł zarobić" - to jedno z nich. Dlatego nigdy nie będą wszyscy zarabiali. Suma na wejściu musi być równa sumie na wyjściu.ArtiumS pisze: Co by było, gdyby wszyscy nagle zaczęli się uczyć gry na forexie, nie grali w ciemno na żywioł, tylko też mięli swoje strategie, ogólnie zmieniam do tego, że nie byłoby kogo potocznie mówiąc doić.
Na wykresie świecowym i słupkowym H1 oznacza, że każdy słupek formował się przez godzinę (open->close = 1h).Co oznaczają skróty H1, m1 itd? Domyslam się ze to przedział czasowy. Ale jakie ramy tego przedziału to są?
Na wykresie liniowym są to punkty w których cena zamykała się co godzinę (połączone linią).
Analogicznie D1 (dzienny), W1 (tygodniowy), M15 (15-minutowy), itd.
'' Magicznie '' aktywowany SL
Jako, że temat mi zniknął wrzucam tutaj. Może mi ktoś powiedzieć jak to możliwe, ze aktywowało mi SL'a ?

GBP/USD
Wszedłem w longa punkt 14:00.
Oczekiwałem odbicia za pinbarem na m30.
Cena wg. wykresu nie przebiła cienia, ale mimo to
zżarło mi stopa ok. 10 pipek niżej.
Dzięki za pomoc.

GBP/USD
Wszedłem w longa punkt 14:00.
Oczekiwałem odbicia za pinbarem na m30.
Cena wg. wykresu nie przebiła cienia, ale mimo to
zżarło mi stopa ok. 10 pipek niżej.
Dzięki za pomoc.

Widzę, że to zlecenie nie zostało zamknięte przez SL. Jeśli by tak było to pole SL byłoby czerwone tak jak na pozycji powyżej.
Zaznaczyłeś strzałką pole SL, ale to jest tylko informacja jak był ustawiony SL w zleceniu. Pozycja została zamknięta z innych przyczyn.
Może brakło Ci depozytu ?
Czyżby został osiągnięty poziom StopLevel ?
W takim przypadku broke sam zmyka, aby nie dopuścić do większej straty.
Zaznaczyłeś strzałką pole SL, ale to jest tylko informacja jak był ustawiony SL w zleceniu. Pozycja została zamknięta z innych przyczyn.
Może brakło Ci depozytu ?
Czyżby został osiągnięty poziom StopLevel ?
W takim przypadku broke sam zmyka, aby nie dopuścić do większej straty.
Solą życia jest kasa.
Cóż. Na koncie wciąż zostało ok. 3 zł. Chyba macie rację i chodzi o kwestie depozytu, bo chyli się ku wyczyszczeniu, choć przyznam, że nie znam zasad jakie w takich sytuacjach obowiązują. Byłem przekonany, że broker zamyka gdy konto '' łapie '' zero. Kometarz zaś mówi o '' stop oucie '' więc rozumiem, że to o tym mowa.
Dzięki.
Dzięki.