FxPro (ECN) - wątek II
Witam, od niedawna zacząłem grać na forexie. Chciałem dowiedzieć się jak się skalpuje na FxPro Client Terminal platforma MT4 ? Grałem na platformie admiral market, tam niestety broker stara się dobić skalperów np opóźniając zawarcie tranzakcji. Tranzakcja realizowana jest czasami nawet 2-4 od momentu zlecenia realizacji, dla skalpera do jest strasznie dużo. Moglibyście opisać czy takie 'zagrywki' brokera mają miejsce na FXpro?? Dziękuja za odpowiedzi, pozdrawiam
W przypadku niemal każdego brokera MM mogą w przypadku trudnych warunków rynkowych wystąpić rekwotowania. W tej kwestii w FxPro nie jest inaczej. Prawda jest jednak taka, że znakomita większość zleceń jest realizowana bez rekwotowań, jednak tak jak wspomniałem - zdarza się, że takowe wystąpią, chociaż pewnie z mniejszym zakresem, niż wskazany oraz jednocześnie z niższą częstotliwością. Znam jednak wielu daytraderów/scalperów, którzy używają FxPro MT4 i sobie chwalą.Lolo1 pisze:(...) Moglibyście opisać czy takie 'zagrywki' brokera mają miejsce na FXpro?? Dziękuja za odpowiedzi, pozdrawiam
Jeżeli chcielibyśmy wyeliminować całkowicie rekwotowania, to nie ma lepszej oferty od ECN, która w przypadku FxPro jest rzeczywiście z prawdziwego zdarzenia. Dostęp do rynku międzybankowego powoduje, że tego typu problemy jak opisane powyżej zwyczajnie nie występują. Osobiście, jako trader wychodzę z założenia, że jest to rozwiązanie w długim terminie najbardziej efektywne i praktyczne.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2012, 16:10 przez Denon, łącznie zmieniany 2 razy.
Trader Team - szkolenia, forum, wydawnictwo, oprogramowanie MetaStock®, dane MetaStock Xenith™ (Eikon), panel RTRS oraz systemy transakcyjne.
Platforma jest ta sama więc wszystkie funkcjonalności są niezmienne. Natomiast jeśli pytasz o szybkość realizacji zleceń to wg mnie jest to jeden z lepszych brokerów MM, gdzie jest z tym najmniej problemów (choć oczywiście mogą sporadycznie występować). Sam mam tam konto od prawie 4 lat ale zawsze najlepiej jest po prostu spróbować i zobaczyć czy Twój handel będzie mu przeszkadzał - to najszybsza i najbardziej wiarygodna weryfikacja
.
Jeżeli mimo wszystko masz obawy to FxPro ma w swojej ofercie platformę ECN cTrader - tam na pewno nie spotkasz się z jakimikolwiek utrudnieniami przy skalpowaniu.

Jeżeli mimo wszystko masz obawy to FxPro ma w swojej ofercie platformę ECN cTrader - tam na pewno nie spotkasz się z jakimikolwiek utrudnieniami przy skalpowaniu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Denon pisze: Dostęp do rynku międzybankowego powoduje, że tego typu problemy jak opisane powyżej zwyczajnie nie występują.

Denon pisze:to nie ma lepszej oferty od ECN,

Denon pisze: która w przypadku FxPro jest rzeczywiście z prawdziwego zdarzenia.

A kyż... a kyż z tąd szatanie..

Tak się głupio składa,że ostatnio znajomy oprowadził mnie po tym ECN

Ciekawe.. czy "widział" PAN rynek miedzybankowy.. czy głosi boską mitologie
W ogle co jest podstawa do twierdzenia,że to cos to ECN? Pesudo DOM?
Ehhh...
raposo jak wy sie to dogadujecie z tym IB ? Postrzegacie to jako konkurencje? Chyba tez se IB zostane.. teraz to chyba modne

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Coś w tym jest...reptile pisze:teraz to chyba modne

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Zawsze modne było - tylko ja 3 lata najpierw sprawdzić chciałem brokera w praktycznie każdej sytuacji wątpię czy ktoś jeszcze tak zrobił. Wiem, że niektórzy zostawiali IB nie mając nawet wcześniej konta u danego brokera.reptile pisze:Denon pisze: Dostęp do rynku międzybankowego powoduje, że tego typu problemy jak opisane powyżej zwyczajnie nie występują.
Denon pisze:to nie ma lepszej oferty od ECN,
Denon pisze: która w przypadku FxPro jest rzeczywiście z prawdziwego zdarzenia.![]()
A kyż... a kyż z tąd szatanie..![]()
Tak się głupio składa,że ostatnio znajomy oprowadził mnie po tym ECNTaki klon z C ..istne mt4..
Ehhh...
raposo jak wy sie to dogadujecie z tym IB ? Postrzegacie to jako konkurencje? Chyba tez se IB zostane.. teraz to chyba modne
Można dodać, że będąc pewnym, że na chwilę obecną oferta tego brokera jest praktycznie najlepsza na rynku
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Tylko wyobraz sobie.. paplaja tu rozni goscie.. o ECN warunkach itd..
Powstaw sie w sytuacji gdzie masz pojecie o rynkach fx,ryzyku etc.. a jakis 18latek nawija ci o oszczedzania ofe lub ubezpieczeniach.. w zyciu jeszcze sensownej wyplaty albo szczednosci nie majac..
Pal to forum.. ale to juz wszedzie.. szkolenia.. telefony.. ECN STP.. the best..
Powstaw sie w sytuacji gdzie masz pojecie o rynkach fx,ryzyku etc.. a jakis 18latek nawija ci o oszczedzania ofe lub ubezpieczeniach.. w zyciu jeszcze sensownej wyplaty albo szczednosci nie majac..
Pal to forum.. ale to juz wszedzie.. szkolenia.. telefony.. ECN STP.. the best..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Ciekawym jest to, że jak się nie ma nic do powiedzenia w temacie, to wysyła się buźki po kolejnych cytatach, a następnie kwituje to nic nieznaczącym zdaniem.reptile pisze:(...)
![]()
![]()
A kyż... a kyż z tąd szatanie..![]()
Mówimy o ECN czy o platformie, gdyż przez te wielokropki już się pogubiłem?! Prawda jest taka, że rynek międzybankowy polega na funkcji dzięki której możliwe jest zawieranie transakcji z największymi bankami inwestycyjnymi na świecie. Jak zatem miałby wyglądać taki rynek międzybankowy, skoro dostawcy płynności tacy jak: Morgan Stanley, JP Morgan, UBS, Barclays, BNP Paribas, Bank of America Merrill Lynch, Nomura, Citibank i kilka innych – okazują się nie stanowić owego rynku?!reptile pisze: Tak się głupio składa, że ostatnio znajomy oprowadził mnie po tym ECNTaki klon z C ..istne mt4..
Ehhh...
reptile pisze:raposo jak wy sie to dogadujecie z tym IB ? Postrzegacie to jako konkurencje? Chyba tez se IB zostane.. teraz to chyba modne
Widzę, że macie tutaj kółko wzajemnej adoracji, także nie chcę zbytnio przeszkadzać. Macie jednak rację, że IB można zostać niemalże z ulicy (znam temat tylko powierzchownie, gdyż nie współpracuję w tej formie). Także reptile możesz śmiało dołączyć do raposo i razem będziecie reprezentowali firmę bez spełnienia jakichkolwiek regulacji KNF. Jeżeli chcecie, to dalej możemy sobie pożartować, jednak uważam, że temat jest zbyt poważny, aby moderatorzy zezwalali na takie wycieczki, jak chociażby ta z "szatanem".raposo pisze:Coś w tym jest...reptile pisze:teraz to chyba modne
Dziwi mnie raposo, że jeszcze sobie żartujesz w momencie kiedy Twój kolega z forum określa działalność firmy, której jesteś polecającym jako „pseudo”. Jeżeli sygnujesz coś swoim nazwiskiem, to dobrze byłoby skomentować wypowiedziane słowa, a nie tylko omijać temat pod płaszczykiem krótkich żarcików.
W takim razie ja odniosę się do pytania Twojego kolegi, skoro „coś w tym jest…

Dodam tylko, że poznaliśmy się z Pawłem już dobre 4-5 lat temu i osobiście nie powiem nic złego na jego temat. Dziwi mnie tylko podejście do tematu. Rozumiem, że jako moderator może sobie pozwolić na więcej, kiedy jest „wśród swoich”, jednak zaskakuje mnie brak reakcji w sytuacji kiedy mamy do czynienia z jawną dyskryminacją.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 13:49 przez Denon, łącznie zmieniany 1 raz.
Trader Team - szkolenia, forum, wydawnictwo, oprogramowanie MetaStock®, dane MetaStock Xenith™ (Eikon), panel RTRS oraz systemy transakcyjne.
Z reptile się znamy choć do przyjaźni jeszcze z paru piw brakujeDenon pisze:Widzę, że macie tutaj kółko wzajemnej adoracji, także nie chcę zbytnio przeszkadzać.

Ależ po pierwsze nie żartowałem, a po drugie jego odpowiedź była skierowana do Ciebie więc kultura osobista nakazywała mi zostawić tę odpowiedź właśnie Tobie, a też wiedziałem, że to nastąpiDziwi mnie raposo, że jeszcze sobie żartujesz w momencie kiedy Twój kolega z forum określa działalność firmy.

To powiem tak. Niedawno byłem na tym egzaminie i wg mnie korzyści z jego zdania są mierne. Podszedłem do niego z marszu, zupełnie nie ucząc się, nawet nie czytając jak wygląda poza tym co było wywieszone na drzwiach sali egzaminacyjnej. Efekt? 40parę punktów, gdzie trzeba mieć lekko ponad 100 by zdać (występują punkty ujemne). Zadania jakie tam były powinny być na podstawowej maturze z matematyki, a nie na takim egzaminie. Znajomość 2-3 ustaw + KC i wystarczy. Nie piszę tego by zrobić z siebie jakiegoś "bystrzaka" ale stwierdzam, że w kontekście FX, IB, brokerów taki egzamin nie daje żadnej przewagi merytorycznej, a dla klientów nie ma to najmniejszego znaczenia, bo co im po tym, że ja mam taki papier?Denon pisze:Działalność ta jest egzaminowana, regulowana oraz nadzorowana przez KNF. Jak jest w przypadku raposo, może sam Wam powie.

Mamy pismo od KNF z opinią, iż w naszym przypadku takiego egzaminu nie trzeba mieć choć jego zdanie otwiera pewne możliwości, powiedziałbym "marketingowe". Dlatego jak znajdę czas to może coś poczytam i go zdam

Co do drugiej kwestii...
Zależy jak dany IB traktuje to co robi. My od początku zakładaliśmy, że nie jest to praca, stąd tylko dwóch brokerów na naszej stronie, de facto tylko takich, których sami sprawdziliśmy i mamy tam konta (z FxPro od samego początku). Trudno pisać o czymś, czego się nie zna. Przez parę lat stworzyły się niezłe opisy tych brokerów. A czy konkurencja? Ja bym tego tak nie traktował. Obie firmy promują FxPro i dobrze. Rynek polski jest ogromny i znajdzie się miejsce dla wszystkich. A póki zarabiamy jeszcze na opłacenie serwera i daje nam to jakąś satysfakcję to będziemy to robić. Czy się to kmuś podoba czy nie.
A teraz grzecznie zapraszam do kontynuowanie rozmów na tematy poświęcone brokerowi...

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu