Admiral Markets - Wątek II
Ponawiam moje pytanie.
1.Czy jeżeli wpadne w lukę ą, normalnie nie zamknę transakcji i zdarzy się luka to wszystko mi ucina na takim poziomie jaki jest w momencie powstania luki? Tp, Sl, albo ich brak nie mają tu nic do rzeczy?
2.W przypadku luki weekendowej, jeśli po niej mam depo na minusie to broker może chcieć zwrotu kasy? Zazwyczaj chyba ucina automatycznie przy 30% tak?
1.Czy jeżeli wpadne w lukę ą, normalnie nie zamknę transakcji i zdarzy się luka to wszystko mi ucina na takim poziomie jaki jest w momencie powstania luki? Tp, Sl, albo ich brak nie mają tu nic do rzeczy?
2.W przypadku luki weekendowej, jeśli po niej mam depo na minusie to broker może chcieć zwrotu kasy? Zazwyczaj chyba ucina automatycznie przy 30% tak?
Słuchaj, jesli w piatek wieczorem miales blisko do margin calla a w niedziele wieczorkiem pojawila sie przykladowo 100 pipsowa luka i jestes na minusie to jestes na minusie i nie mozesz miec pretensji do broka. oddawac nie musisz ale wiadomo ze jak ponownie wplacisz hajs to ten debet zostanie pokryty z nowej wplaty.
to samo jest ze zleceniami oczekujacymi. przykladowo ustawiles sell stopa na eurusd 1.3200 (cena w piatek wieczorkiem wynosila powiedzmy 1.3230) a w niedziele otwiera sie na 1.3170 to twoje zlecenie realizuje sie wlasnie po tej cenie, tak ze nie polecam zostawiac oczekujacych na weekend.
Co do TP i SL to jest tak jak piszesz. jest luka ktora przeskakuje twoj tp/sl i realizuje ci po cenie otwarcia. (w przypadku tp fajna sprawa, niestety nie zbyt w opcji numer dwa
)
to samo jest ze zleceniami oczekujacymi. przykladowo ustawiles sell stopa na eurusd 1.3200 (cena w piatek wieczorkiem wynosila powiedzmy 1.3230) a w niedziele otwiera sie na 1.3170 to twoje zlecenie realizuje sie wlasnie po tej cenie, tak ze nie polecam zostawiac oczekujacych na weekend.
Co do TP i SL to jest tak jak piszesz. jest luka ktora przeskakuje twoj tp/sl i realizuje ci po cenie otwarcia. (w przypadku tp fajna sprawa, niestety nie zbyt w opcji numer dwa

1. Zlecenia zostaną zrealizowane po pierwszej dostępnej cenie.kyniu6 pisze:Ponawiam moje pytanie.
2. Trzeba będzie uzupełnić kwotę.
Sky is the limit
I tu mała nieprawda. Sl przeskakuje i realizują go po rynkowej cenie. A TP masz gwarantowany. Czyli jeżeli rynek przeskoczy o 30 pipów to nic nie zyskasz i to zasadnicza nieuczciwa praktyka. Sprawdziłem na sobie, pisałem, walczyłem nic z tego.overall pisze:Słuchaj, jesli w piatek wieczorem miales blisko do margin calla a w niedziele wieczorkiem pojawila sie przykladowo 100 pipsowa luka i jestes na minusie to jestes na minusie i nie mozesz miec pretensji do broka. oddawac nie musisz ale wiadomo ze jak ponownie wplacisz hajs to ten debet zostanie pokryty z nowej wplaty.
Co do TP i SL to jest tak jak piszesz. jest luka ktora przeskakuje twoj tp/sl i realizuje ci po cenie otwarcia. (w przypadku tp fajna sprawa, niestety nie zbyt w opcji numer dwa)
sztorm78 pisze:I tu mała nieprawda. Sl przeskakuje i realizują go po rynkowej cenie. A TP masz gwarantowany. Czyli jeżeli rynek przeskoczy o 30 pipów to nic nie zyskasz i to zasadnicza nieuczciwa praktyka. Sprawdziłem na sobie, pisałem, walczyłem nic z tego.
kurcze, bardzo mozliwe, dawno takiej sytuacji nie mialem.Dokładnie jest tak jak pisze sztorm78. TP po wartości TP, a SL po pierwszej dostępnej cenie. Działanie brokera w tej sytuacji jest wybitnie nieuczciwe.
Teraz ja mam pytanko, ogolnie troche mi sie dzisiaj nudzilo i przejzalem sobie caly ten temat od pierwszej stronki wlacznie

Sporo marudzenia i narzekania ale czesc userów pomimo zarzekania sie o zmianie broka juz od ponad roku wciaz trzyma u nich konto i nawet zaczelo chwalic. Sam tez pomimo sredniego poczatku uwazam, ze jest to w tej chwili jeden z lepszych MM na rynku.
Ktos wczesniej pisal (2010) ze AM posiada 1000 kont z polski i jestem ciekaw ile jest nas w tej chwili. Ogolnie widze, ze sa zmiany na lepsze, choc by sam konkurs i wizerunek mameda (niestety nie dostepny we wszystkich jezykach tak jak np w naszym jezyku od jakiegos juz czasu nie jest dostepne forum, dopiero po zmianie np na international mamy zakladke forum w prawym gornym rogu.) Nie zeby bylo mi to jakos potrzebne ale uwazam ze to dosc ryzykowne zagranie ze strony broka robic takie forum gdzie kazdy moze wyrazic wlasne zdanie (gdyby xtb takowe mialo juz dawno poszli by z torbami

Duzo ludzi widzi minusy a nie dostrzega tych pozytywnych aspektów. Nigdy nie mialem jakichs wiekszych problemow z egzekucja zlecen, DD czy jakimis innymi wynalazkami. Nie wiem, moze jeszcze jestem za biedny i moje pozycje zwyczajnie po nich splywają ale jesli ktos gra na dlugie terminy to (tak mnie sie przynajmniej wydaje) wielkosc pozycji nie powinna miec znaczenia,
Pokazcie mi drugiego takiego broka jak AM ,a z checia utworze u nich kolejne konto.
LongR, daj znac czy sprawa marginów juz sie wyjasnila.
pozdro.
-
- Gaduła