Z demo Na real :)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

Darkey, mały OT. Jaki skrypt pozwala Ci na obserwowanie wahań ceny na różnych poziomach czasowych ?
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Jak chcesz z przerywanymi liniami to masz
tutaj -> http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 933#451933
zmieniłem oryginał trochę..

wróć tobie chyba chodzi o to po prawej stronie
pipware-minichart-v3.0 i do tego musisz czcionkę dodać w systemie bo inaczej literki się będą wyświetlały
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Ok udało się odbić to co straciłem przez głupotę :D jak by nie to że się pożywić pasowało to bym dalej grał :) a tak to poszły pipsy nic będą następne :)

Obrazek

ostatnie 2 wejścia to +28p i +7p zauważcie jak ładnie cena reagowała na zielone kreski :) cały dzień do tej pory +9 jeśli chodzi o grę w oparciu o mój nowy system. Oczywiście było by o niebo lepiej jak by nie moja głupota myślę się z niej wyleczyć :D

Edit: dałem się wydymać na 5 pips wiem że 5 pips SL to zło ale chciałem żeby coś z tych 9 zostało :? mam 4 :oops: przy pierwszym warto wchodzić mniej więcej drugie był pin bardzo prawdopodobny spadek zwłaszcza że mały profit został wyzerowany BE/SL, przy 3 podejściu był pin ale nie dotknął wcale linii może był fałszywy znaczy na to wychodzi zobaczymy jak to będzie w przyszłości z tym.
Obrazek

ok na dzisiaj kończę :) jak dla mnie to mały sukces +23 pierwszy dzień gry nowym systemem na plus, teraz tylko go dopracowywać.
Teraz paczę 15 minut po zamknięciu wywaliło w TP i idzie wyżej niecierpliwość jest kijowa w tym fachu zamiast 26 zebrałem 9 ale to nic i tak jestem happy :) oby tak dalej. :P
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

NS_D2

Zagranie z nocy +17 Cena jak widać przebiła czerwoną linię która to działała jako S/R po czym zareagowała na nią witkiem i zaczęła sobie wisieć nad czerwoną krechą :) Tą 3 pipsową świecę potraktowałem jako potencjalne momo cofka jeśli by jakaś miała być to w moim założeniu max 2 pipsy w głąb niej, z racji na S/R wydawało się być to pewnym zagraniem :)

Obrazek

Na razie bez pozycji trudno powiedzieć co chcą robić, czeba czekać :) Na D1 brak dolnego cienia albo mamy odwrót albo teraz robimy cień.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Darkey pisze:NS_D2

Cena jak widać przebiła czerwoną linię (...).
Obrazek

Szefuniu, ja tam widzę duuużo linii. A może coś pomieszałem...

Obrazek

:wink:

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Hehe no tak ale chyba logiczne jest że tą najbliższą pod wejściem, TP ustawiłem dwa poziomy wyżej gdyż 1 miał niesatysfakcjonujący r:r :)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nie no, spoko. Do tp nie mam zastrzeżeń :). Dobry trejd nawiasem :).

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Dałem dupy -5, po pierwsze to grałem to co chciałem widzieć definitywnie, po drugie miałem okazję wywalić minimum na zero nad czym się zastanawiałem +3 było do zebrania też się zastanawiałem, zamiast grać to co widzę.

Obrazek

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Hym wejście dobre :) wyjście tragedia :wall: speszyłem się widząc pina który zamknął się na/nad moją krechą mimo niego zlazło jeszcze poziom niżej jak by brać 2 poziom to 18p było do wzięcia jeśli chodzi o prowadzenie pozycji to do +14 dolazło. Hehe może to dlatego że 13 zagranie, każda wymówka jest dobra :P to moja wina i mogę ją zwalić na co/kogo tylko chcę :D

Obrazek

dobre i +7 co myślicie o tym żeby po wejściu z m5 przeskakiwać na m15 by nie zawracać sobie głowy jakimiś pinami fałszywymi? Muszę przeanalizować.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Na każdym TF są fałszywe piny. Na małych sygnały trwają zbyt krótko, na dużych wymagają tyle czasu, że wiele może się wydarzyć w trakcie. Proponuję zasadę albo BE albo TP.

ODPOWIEDZ