Witam Was. Jakiś czas temu zainteresowałem się rynkiem Forex, pograłem troszkę na koncie demo gdzie zarabiałem po trochu. Postanowiłem otworzyć rachunek Real i tak dziś powstał z kwotą 100 zł.
Broker : Admiral Markets Standard
Depozyt: 100zł
Aktualny stan konta : 148,46zł
Co to mojego systemu jest to całkowicie czysty PA. Wyznaczam trend , linie wsparcia i oporu tym samym potencjalne korekty następnie szukam sygnału wejścia np Pinbar. S/L do T/P jest 1:3 . TF na jakich gram to H1 do M15. Jak narazie nie mogę się zdecydować między skalpingiem a DayTradingiem na H1. Uczę się opanowania i czekania.
Dziś 5 tranzakcji gdzie jedna złapała S/L dwie na TP a 2 zamknąłem z ręki za zachowaniach świec.
Przykładowa tranzakcja :
Widziałem ,że będzie mocno lecieć w dół ale nie chciałem mocno ryzykować.
ALL in ONE by LeXu
ALL in ONE by LeXu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2012, 13:43 przez LeXu, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiesz co chyba skalp bardziej mi leży ale wiem też że jest on paradoksalnie trudniejszy i bardziej czasochłonny. Boję się też znowu zostawić czegoś na 1 2 dni bo wtedy trzeba ustawić większy sl a to boli w razie wpadki . Najlepsze rozwiązanie to chyba granie na h1 ale ciężko trafić okazję żeby ustawić sl 10 pipsow np ponad pinbarem na korekcie w dol. Przeważnie takie sl mi ucina i potem jedzie do tp. Dobrze by było znaleźć złoty środek pomiędzy skalpem a typowym dt na h1 czy h4.