ALL in ONE by LeXu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
LeXu
Bywalec
Bywalec

ALL in ONE by LeXu

Nieprzeczytany post autor: LeXu »

Witam Was. Jakiś czas temu zainteresowałem się rynkiem Forex, pograłem troszkę na koncie demo gdzie zarabiałem po trochu. Postanowiłem otworzyć rachunek Real i tak dziś powstał z kwotą 100 zł.

Broker : Admiral Markets Standard
Depozyt: 100zł
Aktualny stan konta : 148,46zł

Co to mojego systemu jest to całkowicie czysty PA. Wyznaczam trend , linie wsparcia i oporu tym samym potencjalne korekty następnie szukam sygnału wejścia np Pinbar. S/L do T/P jest 1:3 . TF na jakich gram to H1 do M15. Jak narazie nie mogę się zdecydować między skalpingiem a DayTradingiem na H1. Uczę się opanowania i czekania.

Dziś 5 tranzakcji gdzie jedna złapała S/L dwie na TP a 2 zamknąłem z ręki za zachowaniach świec.

Przykładowa tranzakcja :
Widziałem ,że będzie mocno lecieć w dół ale nie chciałem mocno ryzykować.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2012, 13:43 przez LeXu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sp2ews »

LeXu pisze:Jak narazie nie mogę się zdecydować między skalpingiem a DayTradingiem na H1
Hej! powodzenia życzę! Tylko jedna rada - daj sobie sokój z tym skalpowaniem.

LeXu
Bywalec
Bywalec

Wiesz co chyba skalp bardziej mi leży ale wiem też że jest on paradoksalnie trudniejszy i bardziej czasochłonny. Boję się też znowu zostawić czegoś na 1 2 dni bo wtedy trzeba ustawić większy sl a to boli w razie wpadki . Najlepsze rozwiązanie to chyba granie na h1 ale ciężko trafić okazję żeby ustawić sl 10 pipsow np ponad pinbarem na korekcie w dol. Przeważnie takie sl mi ucina i potem jedzie do tp. Dobrze by było znaleźć złoty środek pomiędzy skalpem a typowym dt na h1 czy h4.

LeXu
Bywalec
Bywalec

Kolejne kilka tranzakcji wszystko SELL chyba to najbardzie mi podchodzi. Myślę ,że oprę mój system o Shorty.

Broker : Admiral Markets Standard
Depozyt: 100zł
Aktualny stan konta : 180,59zł

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Powodzenia i wytrwałości. Z tego co piszesz widzę, że jeszcze długa droga przed Tobą :).

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Sp2ews dla niektórych skalp faktycznie może być lepszy,jednak trzeba sobie zdać sprawę kiedy to jest skalp,a kiedy już przestaje nim być.
Sam wiem po sobie że lubiałem zyski skalpować,a straty tylko longterm :lol:

PS.popraw ten "tręd" bo grzeszysz ;) i powodzenia.

ODPOWIEDZ