"teoria spiskowa"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: berta1984 »

pozwole sobie na maly OT , wczoraj wieczorem jak patrzylem na ten watek bylo 11 stron , teraz jak pisze jest 25 czyli doszlo 14 ,a w DT jest w tym momencie 9 .... czy to nie jest troche dziwne-smieszne ?
Bo forex to rutyna :wink: , a mozg nie lubi rutyny :D , ile to mozna razy lapac SL :wink: , mi juz to brzydnie :D

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Pierz Andrzej na szczęście zobacz na stosunek odsłon do ilości postów.
Tutaj wychodzi około 21 a w DT 125 odsłon na post.
Jest nadzieja w narodzie że mają swój rozsądek i nie ekscytują się czymś takim jak niektórzy.
berta1984 jeszcze nie napisałeś ani jednego merytorycznego postu w tym wątku.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

berta1984 pisze:ile to mozna razy lapac SL
codziennie .......
jezeli tylko jest powyzej ceny kupna lub ponizej ceny sprzedazy :) .....

pozdrawiam
Andrzej Pierz

Dodano po 2 minutach:
daromanchester pisze:Pierz Andrzej na szczęście zobacz na stosunek odsłon do ilości postów.
Tutaj wychodzi około 21 a w DT 125 odsłon na post.
Jest nadzieja w narodzie że mają swój rozsądek i nie ekscytują się czymś takim jak niektórzy.
to faktycznie moze nie jest jeszcze tak zle ;)

Pozdrawiam
Andrzej Pierz
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Pierz Andrzej pisze: wczoraj wieczorem jak patrzylem na ten watek bylo 11 stron , teraz jak pisze jest 25 czyli doszlo 14 ,a w DT jest w tym momencie 9 .... czy to nie jest troche dziwne-smieszne ??
To wynika z faktu niechęci pisania o rzeczach przydatnych na fx, skoro są tu osoby doświadczone i utrzymujące się z fx to teoretycznie powinny powstawać konkretne tematy, jednak tak się nie dzieje. Jak już ktoś "załapał" to nie napisze nic co jest dla niego istotne, a będzie pisał o pierdołach, taka kolej rzeczy obowiązująca na forum. Grupa osób dzieląca się wiedzą praktyczną jest bardzo niewielka(chociaż zdarzają się i osoby zaskakujące chęcią konkretnej pomocy w realnym tradingu, w tym miejscu Pozdrawiam owych.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

brother pisze:Pierz Andrzej napisał:
wczoraj wieczorem jak patrzylem na ten watek bylo 11 stron , teraz jak pisze jest 25 czyli doszlo 14 ,a w DT jest w tym momencie 9 .... czy to nie jest troche dziwne-smieszne ??

To wynika z faktu niechęci pisania o rzeczach przydatnych na fx, skoro są tu osoby doświadczone i utrzymujące się z fx to teoretycznie powinny powstawać konkretne tematy, jednak tak się nie dzieje. Jak już ktoś "załapał" to nie napisze nic co jest dla niego istotne, a będzie pisał o pierdołach, taka kolej rzeczy obowiązująca na forum. Grupa osób dzieląca się wiedzą praktyczną jest bardzo niewielka(chociaż zdarzają się i osoby zaskakujące chęcią konkretnej pomocy w realnym tradingu, w tym miejscu Pozdrawiam owych.
Dokładnie na DT wszyscy generują teorię w tempie maszynowym nawet te dobre giną w tłumie: nie patrzyłem dawno i nie wiem czy "pejsy" są za wiele odpowiedzialne....
Może Daro stworzył ten wątek aby mieszać początkującym w głowach... mam taką TEORIĘ - i powiem tak codziennie nowe dowody :569:
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

mah1y pisze:
By_żyło_się_lepiej pisze:Ja nie wymagam, tylko zapytałem czy teoretyzujesz czy jesteś w stanie to policzyć? Jeśli jesteś w stanie to chętnie nawiążę kontakt na priv w celu konfrontacji obliczeń itd.

By_żyło_się_lepiej
chetnie bym popatrzyl na Twoje obliczenia.
przeslij mi na prv jesli mozesz. - edit: najlepiej to tutaj wklej bo na PRV to pewnie sie nie doczekam

Twierdzisz ze jest to latwe do obliczenia i latwe do udowodnienia. Ja twierdze odwrotnie, ja twierdze ze tego nie da sie policzyc.
udowodnic mozna w przyblizeniu jedynie przeprowadzajac testy rzeczywiste,
kurcze, ale temat nagle ucichl, a juz myslalem ze beda jakies kalkualcje i bedzie mozna spojrzec profesjonalnie na ataki WTC...

Podsumowujac:
samolot przy zderzeniu 500km/h z duzym stalym obiektem roztrzaska sie na wykalaczki, (podkreslam ze nie widzialem testow jak zachowa sie silnik samolotu w takim przypadku - jest to najtwardsza czesc samolotu, bardzo mozliwe ze przetrwa bardzo zmiazdzony ale testow nie widzialem)

mozliwe ze po uderzeniu samolotu WTC zawali sie (nie mowie ze tak sie stalo ale nie ma niepodwazalnych danych ze tak sie nie stalo)

mozemy sie przekrzykiwac co gdzie zostawilo dziure i jak to wplynelo na dalsze losy budynku, ale dopoki ktos nie walnie wiekszym samolotem w cos slabszego niz WTC i to cos pod wplywem uderzenia nie zawali sie tak jak WTC to nie ma potwierdzenia ze to spisek, sa tylko bardzo realne przypuszczenia.

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

przebrnalem przez kolejne 10 stron od wczoraj :)
cos tam jeszcze od siebie dorzuce...
moglbym powstawiac pare linkow ale podejrzewam ze nikt nawet tam nie zajrzy...
dlatego beda zdjecia i filmy bo wizualnie bardziej przemawia
;)

---------------------------------------------------------------------

jeszcze jedno slowo o pentagonie
gfx pisze:A silniki nie pasowały do "oficjalnego" modelu samolotu
to ze "nie pasowaly" to delikatnie powiedziane...
tak wygladal silnik znaleziony przy pentagonie
Obrazek

a tak wygalda silnik boewinga 757
Obrazek

WTC7 i pozary/zawalenia
In May 1988 a fire at the Interstate Bank Building in Los Angeles destroyed four floors and damaged a fifth floor of the modern 62-story building. The fire burned for four hours. The building did not collapse
Obrazek

Also in February 2005 the 32-story Windsor Building in Madrid, Spain, caught fire and burned for two days. The building was completely engulfed in flames at one point. Several top floors collapsed onto lower ones, yet the building remained standing
Obrazek Obrazek Obrazek

The still-uncompleted Beijing Television Cultural Center, containing the Mandarin Oriental Hotel, caught fire on 9 February 2009 (due to uncontrolled use of fireworks at Chinese New Year). 140,000 tons of steel was used in its construction. It burned for five hours, but it did not collapse.
Obrazek Obrazek

z kolei jak to wygladalo w WTC7....tez byl pozar....
nie za bardzo wiadomo skad sie wzial ale byl...
Obrazek Obrazek

i co bylo potem?
budynek sie zawalil...w 4 sekundy...o tak:
http://www.youtube.com/watch?v=LD06SAf0p9A

jeszcze jedna ciekawostka:
tutaj pani z BBC relacjonuje zawalenie WTC7
niby nic dziwnego bo taka praca dziennikarki...
dziwi tylko fakt ze pani powiedziala o tym 7 minut przed zdarzeniem....
a owy zawalony budynek jak gdyby nic widoczny w tle za pania
http://www.youtube.com/watch?v=ltP2t9nq ... r_embedded

smolensk
tutaj tez sie wiele nie zgadza
zastanawia przede wszystkim najnowsze zdjecie zdobyte przez komisje antoniego
Obrazek

iluminaci
a co do innych spiskow to jak obejrzycie dzis na polsacie "ANIOLY I DEMONY" to zobaczycie ze nie ma zadnych iluminatow tylko caly spisek misternie uknul Obi-Wan Kenobi z gwiezdnych wojen :)

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: berta1984 »

daromanchester pisze:berta1984 jeszcze nie napisałeś ani jednego merytorycznego postu w tym wątku.
a zrozumiesz jak napisze hehe :D

Daro a ty jeszcze zadnego dowodu nie pokazales na tym forum, sorry z Wikipedii wyciales fragment zdania o teorii spisku hehe Zenada :D

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

brother pisze:
Pierz Andrzej pisze: wczoraj wieczorem jak patrzylem na ten watek bylo 11 stron , teraz jak pisze jest 25 czyli doszlo 14 ,a w DT jest w tym momencie 9 .... czy to nie jest troche dziwne-smieszne ??
Czyż to nie jest zwykły,kolejny mini spisek?

W mojej ocenie wszystko już zostało powiedziane,i nie widzą sensu pisania p oraz enty tego samego,bo to i tak nic nie da.Resztę zrobi czas.Ja ich rozumiem,i mam świadomość że po prostu nie wszystko zrozumiałem do tej pory,co zostało tu dziesiątki razy napisane.

Zaczynam chyba rozumieć dlaczego niektórzy tak atakują popierających spiski.
Brother Twoja wiadomość to mini spisek,można ją zniekształcić na x sposobów,żeby pasowało to tylko i wyłącznie pod Twoje myślenie,ale inni to kupią.Nawet nie trzeba zniekształcać.
Np,
-nikt już nie daje rad na forum,bo nikt nie dzieli się tą wiedzą,
-każdy na fx traci,i te osoby po prostu dają sobie spokój,a Ci co są x lat-wiecznie wpłacają,
-gdyby ktoś miał zarabiający EA to by się nim podzielił-przecież i tak to nie zmieni rynku.Stwierdzam,że nikt takowego nie posiada,
-naked trading jest za bardzo uznaniowy,dlatego to nie może działać w dłuższym okresie czasu.

Tak powstają teorie o szkolących,o systemach,dosłownie o wszystkim...Temat może ogłupić,a może pokazać,jak łatwo ludzie chwytają wiele rzeczy,wcale nie potrzebując do tego dowodów,a jak ktoś da jakiś(jakieś zdjecie,statement ,itd) to nagle znajduje się wiara która to ciągnie.

Taki mnie naszedł wniosek po tym temacie.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Songo89K pisze:W mojej ocenie wszystko już zostało powiedziane,i nie widzą sensu pisania p oraz enty tego samego,bo to i tak nic nie da.Resztę zrobi czas
Songo ty chyba cały czas masz nadzieję, że ktoś publicznie zacznie pisać ci za free porady jak zarabiać na fx. Zrozum, że jak ktoś ma system to go nie zdradzi, albo napisze po łebkach. To się robi ciężko pracą i nie rozdaje na prawo i lewo wszystkim na forum. Możesz trafić na kogoś kto ci pomoże, ale to bardzo rzadko się zdarza(chociaż wiem z doświadczenia, że jest to możliwe).
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

ODPOWIEDZ