"teoria spiskowa"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Madins

Skąd takie wnioski? Sam przeprowadziłeś wyliczenia i symulacje?
Czy może przeczytałeś to na stronach internetowych o wątpliwej reputacji?

Jeśli to tylko twoje pomysły i przypuszczenia to nie próbuj dyskredytować innych za to samo.

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

Esco

Nie napisałeś tego, o co prosiłem ani się nie się nie sprzeciwiłeś czyli sam nie potrafisz się określić, co o tym myślisz. Wychodzi na to, że jesteś tylko krzykaczem robiącym zamieszanie i atakującym innych. To nic osobistego, ale pozwól, że w takim razie pominę Twoje wypowiedzi.

INK po uderzeniu odpadły skrzydła... jasne i w pełni prawdopodobne, tylko pokaż mi chociaż jedno zdjęcie, na którym widać te oderwane skrzydła. A co z kadłubem? Z ciałami pasażerów? Na YT był filmik ze stacji benzynowej, na którym widać tylko wybuch.... nie było żadnego samolotu.

Wieże WTC. Samolot uderza z taką siłą w górne pietra wieżowca, że główny filar nośny zostaje przecięty (jak od linijki) zaraz nad powierzchnią ziemi! Dziwne? Dwie wieże padają w skutek uderzenia (pomijam fakt, że wieżowce w planach mają przewidziane uderzenie weń samolotu i muszą to wytrzymać), wszystkie budynki obok stoją nie naruszone, a oddalony o kilkaset metrów dalej budynek należący do kompleksu WTC także burzy się od "drgań"! Czy wiara w takie bajki nie zakrawa czasem o zwykłą ignorancję?
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Madins pisze: A czy spiski istnieją? Czy jadąc samochodem przez Rumunię, kiedy zostaję złapany przez Panów policjantów i jestem zmuszony zapłacić mandat za jakieś wyimaginowane wykroczenie mam do czynienia ze spiskiem? Idąc dalej... po zapłaceniu mandatu jadę sobie dalej, po to by za 1km znów zostać zatrzymany z tego samego powodu przez inny patrol (bo poprzedni dał znać, że tam i tam jedzie sobie Polak) i znów muszę zapłacić. Czy to już jest spisek? Czy tylko szerzę teorie spiskowe niepoparte żadnymi dowodami?
To jest spisek nie teoria. Podobne mini spiski obserwuje na co dzień mógłbym podać podobne przykłady. Bynajmniej nie jest to teoria spiskowa.

Madins
Gaduła
Gaduła

Esco pisze:To jest spisek nie teoria. Podobne mini spiski obserwuje na co dzień mógłbym podać podobne przykłady. Bynajmniej nie jest to teoria spiskowa.
Dlaczego nie? Poproszę o dowody.Spisek zbyt niskiej rangi?

Czyli jednak mini spiski istnieją, a te na skalę państwową czy krajową nie maja racji bytu?
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

ja proponuje porownac katastrofy lotnicze z 9.11 z innymi katastrofami na przestworzu lat
Wiadomo ze zadna katastrofa nie jest taka sama ale daje to jakas drobna indykacje czego mozna sie spodziewac:

https://www.google.co.uk/search?hl=pl&c ... 0QWY-7W3CQ

http://www.youtube.com/watch?v=zOj-KaNWAWs

http://www.youtube.com/watch?v=xM8E-CogkYE

i tak 9.11 mamy 4 rozbite samoloty i WSZYSTKIE wyparowaly
w historii innych katastrof lotniczych nie slyszalem i nie widzialem przypadku zeby samolot wyparowal.
najbardziej odnosze sie do tego samolotu ktory rozbil sie w lesie bo raczej zaden z poprzednich samolotow nie uderzal w bloki, wierzowce, chociaz byl wypadek ze samolot trafil w hangar lotniskowy i wiecie co?... nie wyparowal.

pytanie tylko z jaka predkoscia oni rozbijali te samoloty? na pewno nie lecieli 800km/h tak nisko bo gestrze powietrze na mniejszych wysokosciach by na to nie pozwolilo.
przy predkosci 500km/h i uderzeniu pionowym w ziemie jestem sklonny uwierzyc ze z samolotu zostaja tylko wykalaczki.

wnioski: ciezko porownac bo w historii nikt nie rozbijal specjalnie samolotow. (no chyba ze kamikaze pilots i zostawaly z nich wykalaczki) http://www.youtube.com/watch?v=1d19BOhhU80

jestem sklonny uwierzyc ze rozbijajac samolot przy predkosci 400-500km/h samolot wyparuje.

drugi ciekawy fakt. dwie wierze zawalaja sie w odstepie godzinnym; zadna katastrofa nie jest taka sama i watpliwe jest dla mnie zeby pozary zachowywaly sie identycznie i dokladnie tak samo uszkadzaly konstrukcje, prowadzac do identycznych skutkow w tak krotkiej odleglosci czasowej. - nie neguje tego ale dla mnie jest to bardzo watpliwe i to jest moim zdaniem ciekawy trop, jednak nie do obliczenia lub sprawdzenia.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

mah1y różnica między innymi katastrofami a tymi z 11/9 jest taka że w innych piloci "proboją" ratowac samolot, zmniejszają prędkość, walą brzuchem o ziemie itp, z tego co wiem terroryści nie probowali sie ratować i walili szpicem więc ciężko porównać to do innych katastrof

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Madins

Dobra teoria wiele wyjaśnia i daje się praktycznie zastosować. Można na jej podstawie wyciągać kolejne wnioski.

Zła teoria wprowadza chaos i dezinformacje jednocześnie nie niosąc żadnych praktycznych korzyści.

Jak na razie widzę że teorie spiskowe umożliwiają praktyczne działania sprytnym biznesmenom zarabiającym miliardy dolarów na sprzedaży książek i filmów.
To jest dla mnie najprostsze wyjaśnienie obecnego rozpowszechnienia tych teorii.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

dlatego napisalem ze jestem sklonny w to uwierzyc. dla mnie zastanawiajace jest jedynie to jak szybko i jak synchronicznie zawalily sie owe wieze.
zadna katastrofa nie jest taka sama, zakladajac ze jedna wieza runie po x czasu pozaru, obstawialbym ze druga nie runie po identycznym czasie tylko bedzie jakas wieksza roznica.
To ze wieze zawalily sie synchrnonicznie pokazuje ewidentnie jakas wade w konstrukcji i chirurgiczna precyzje w manewrowaniu samolotem zeby trafic dokladnie w ten punkt krytyczny. - czy takie manewrowanie jest mozliwe? wydaje mi sie ze byloby ciezko niedoswiadczonemu pilotowi bez symulowania takiej sytuacji prznajmniej ze 20 razy. czy piloci mieli jakis trening w symulatorach? nie wiem.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

daromanchester pisze:
Chwilowo przeniosłem do czasówek bo ma większą poczytność ale koniec końców wrzucę go do offtopu.
Moim zdaniem nie ma sensu. To jest forum o giełdzie (szeroko rozumianej) i nie ma sensu tu mnożyć tematów nie związanych z giełdą i forexem.
Są specjalne fora odnośnie takich tematów. Ot chociażby :

http://davidicke.pl/forum/

Co do teorii spiskowych to nie można generalizować. Część tych teorii jest wyssana z palca, ale część jest przemilczaną przez władze prawda. Sztuka polega na oddzieleniu ziarna od plew. Co do WTC to sprawa faktycznie smierdzi. Wiele rzeczy sie tam nie zgadza.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Madins
Gaduła
Gaduła

Esco pisze:Dobra teoria wiele wyjaśnia i daje się praktycznie zastosować. Można na jej podstawie wyciągać kolejne wnioski.

Zła teoria wprowadza chaos i dezinformacje jednocześnie nie niosąc żadnych praktycznych korzyści.
Oczywiście, prawdę piszesz Esco, ale obie to teorie i obie istnieją czy tego chcemy czy nie.

Ink. masz te zdjęcia skrzydeł? Oglądnij jakiś film dokumentalny o 9.11 i obal dowody z tegoż filmu na łamach tego wątku, a kupię Ci duże piwo.

ODPOWIEDZ