"teoria spiskowa"
Argumentum ad ignorantiam (łac. argument odwołujący się do niewiedzy) – pozamerytoryczny sposób argumentowania, w którym dyskutant uznaje za dowód prawdziwości swojej tezy fakt, że jego oponent nie potrafi uzasadnić tezy przeciwnej. Jest to błąd logiczny polegający na niewzięciu pod uwagę, że brak dowodów prawdziwości jakiejś tezy nie implikuje jej fałszywości.
DAROMANCHESTER UZASADNJI SWOJA WYPOWIEDZ, BO NA RAZIE TYLKO GADASZ OBAL TEZE SPISKOWA, DAJ BYLE CO FILMIK ARTYKUL COKOLWIEK TYLKO PROSZE NIE Z WIKIPEDII, POSTARAJ SIE BARDZIEJ HEHE
DAROMANCHESTER UZASADNJI SWOJA WYPOWIEDZ, BO NA RAZIE TYLKO GADASZ OBAL TEZE SPISKOWA, DAJ BYLE CO FILMIK ARTYKUL COKOLWIEK TYLKO PROSZE NIE Z WIKIPEDII, POSTARAJ SIE BARDZIEJ HEHE
Ostatnio zmieniony 13 maja 2012, 23:40 przez berta1984, łącznie zmieniany 1 raz.
berta1984 pisze:OBAL TEZE SPISKOWA
błędne kołodyskutant uznaje za dowód prawdziwości swojej tezy fakt, że jego oponent nie potrafi uzasadnić tezy przeciwnej. Jest to błąd logiczny polegający na niewzięciu pod uwagę, że brak dowodów prawdziwości jakiejś tezy nie implikuje jej fałszywości.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wyskoczyłeś z mądrością o tłumaczeniu nieudolności danych osób teoriami spiskowymi.... ale do czego to napisałeś, bo nie rozumiem??? Temat był trochę o czy innym.lukpiasek pisze:Czasem mi sie wydaje że w tych czasach dla co po niektórych teorie spiskowe są jak religia dla innych, no cóż czlowiek w coś musi wierzyć i czymś sobie tłumaczyć swoją niedole i szukać winnych tego stanu. Prawda jest natomiast gdzie indziej za olbrzymią wiekszosc sytuacji danego człowieka odpowiada on sam a nie iluminaci , bilderbe..., czy inne pierdoły. Niestety trudniej sie przyznać do swoich błedów ,zaniechań ,lenistwa, tchórzostwa niż karmić sie "teoriami" tłumacząc sobie że to ich wina że jest "nam" źle. "Człowiek jest kowalem swojego losu " im szybciej to zrozumiecie tym lepiej dla was ...
Przecież fakty opowiadają się za teoriami spiskowymi... pisz o krótkowzroczności takich jak ja, a sam nie jesteś obiektywny.Tig3r pisze: A ludzie potem łykają to jak pelikany ignorując przede wszystkim fakty, naginając rzeczywistość do już z góry ustalonej historyjki..
Było napisane o wyrwie w pentagonie po uderzeniu weń samolotu. Było o znikających samolotach i pilotach posiadających umiejętności pozwalające nagiąć prawa fizyki. Było o jakże wiarygodnym zabójstwie Bina terrorysty. Czy aby to nie są fakty? Uważasz, że te samoloty naprawdę wyparowały? bo nie rozumiem???
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Niektóre filmy to naprawdę arcydzieła manipulacji.Ink. pisze:uhuhu, piękny przykład wykorzystania NLP Wink manipulacja to jest właśnie ten film Smile
Oczywiście w tym filmiku znowu wykorzystano fragment przemówienia JFK które już wcześniej zdemaskowałem w tym wątku że dotyczyło komunizmu a nie jakichś tajnych organizacji.
Ale spiskowcy widzę upodobali sobie ten wyrwany fragment z kontekstu i podkładają pod niego różnego rodzaju obrazki manipulując widzem na potęgę.
berta1984 wake up !!!!!
Podstawą tego czym się zajmujemy tutaj jest to żeby widzieć rzeczy jakimi są a nie jakimi chcemy żeby byli.
Panowie nie stać nas na luksus myślenia życzeniowego i dawać sobą manipulować.
Ja się czasem naprawdę zastanawia co tutaj robią niektórzy ludzie.

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Było napisane o wyrwie w pentagonie po uderzeniu weń samolotu. Było o znikających samolotach i pilotach posiadających umiejętności pozwalające nagiąć prawa fizyki. Było o jakże wiarygodnym zabójstwie Bina terrorysty. Czy aby to nie są fakty? Uważasz, że te samoloty naprawdę wyparowały? bo nie rozumiem???
To juz mi śmierdzi:berta1984 pisze: KOLEJNY Albert Einstein NO MASAKRA SAMYCH GENIUSZY TU MAMY, CO WY ROBICIE NA TYM FORUM NA WASZYM MIEJSCU DOOKOLA SWIATA WYBRAL BYM SIE Very Happy
Powiem jeszcze raz:Argument ostatni – ad personam: Widząc, że przeciwnik jest mocniejszy, atakować go osobiście, obrażać lub w jakikolwiek sposób porzucać prawdziwy przedmiot sporu. Rzucać inwektywami - używanie słów obraźliwych wobec przeciwnika, np:"Ty i całe Twoje stronnictwo jesteście przykładami chorej ambicji, przy maleńkich móżdżkach".
Nie jestem profesorem historii, ekspertem od wytrzymałości materiałów ale być może Wy posiedliście wiedzę i potraficie zweryfikować to o czym czytaliście jak się domyślam głownie w internecie.